Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Брат.
Ме читаш?
Ме читаш шо пишувам?
Не, сериозно?
НАЈ сериозно? Ми ги читаш постовите или по грешка ме цитираш?
Кај спомнав дека се знам со него?
Нити сакам да се знам. И шо излажав? И на кого му вртам грб?
Али како би можел да кењам, морам и да го познавам, а поради некоја случајност, го познавам повеќе од повеќето од вас-ова го пиша друг пат пиши го појасно !!!

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
eве една трака момци не се карајте/замарајте/узручавајте/возбудувајте/вознемирувајте...опуштете се со песничево и спотот.пис

избркајте ги темните облаци шо би рекол EV и запалете си...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Али како би можел да кењам, морам и да го познавам, а поради некоја случајност, го познавам повеќе од повеќето од вас-ова го пиша друг пат пиши го појасно !!!

Не сакам рап. Признавам. Али како би можел да кењам, морам и да го познавам, а поради некоја случајност, го познавам повеќе од повеќето од вас, а башка на страна фактот шо не сум пристрасен у коментарите.

Се ОДНЕСУВА
НА
РАПОТ
НЕ СЛУШАМ РАП
АЛИ
ЗА ДА КЕЊАМ
МОРАМ ДА ГО ПОЗНАВАМ
ПОЗНАВАМ
РАПОТ
РАП.
НЕ АГО
РАП.
ок.

Едит: Сo capslock не се дерам, само потенцирам.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Аго е поим за андерграунд рапот во Македонија. Аго е првиот кој има свој ХИП-ХОП лејбл. Аго е чоек шо се курчи, а нема многу да покажи со рима. Али Аго ја прави забавата легендарна. Јас не присуствував на ова шо ќе ви го кажам сега, али на еден настап на легијата ( она старата екипа ) значи пред добри 3-4 години знајш си рапуваат момциве си прават забава и влегува Аго и застанува одма пред бина.... Џака замира, Легија исто... Али пошто тогаш изладија односите меѓу Џака и Аго (аго го има натепано џака и џака до ден денес му го има страво), Аго ништо не направи, само се качил на сцена and rock tha mic! и потоа после една-две песни си заминал...
плус Аго е еден од најдобрите хип-хоп продуценти, ако не и најдобар во македонија. Али пак ќе речам, за МС е тапа

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Тоа кажи му го на Аго во фаца ако си мангуп не на форуми да се курчиш.А кој е најдобар Пики Сипи?Аго бил и останал тврдокорен до крај затоа се поштува не се преебал за пари како Слаткар и неговите колачи.ДНС не ги спмнуваш нигде се гледа колку се разбираш !Си бил ли во студиото на аго да видиш дека е професионално од што заработил?Си бил ли во студиото на Слаткар кој го нема туку снима кај Скит да не беше Скит слаткар и другарите ке беа ништо.Ај прошетај на воздух малце
Те молам кажи само ЕДНА песна од пики сипи кај што не е тврдокорен -.-

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Аго е поим за андерграунд рапот во Македонија. Аго е првиот кој има свој ХИП-ХОП лејбл. Аго е чоек шо се курчи, а нема многу да покажи со рима. Али Аго ја прави забавата легендарна. Јас не присуствував на ова шо ќе ви го кажам сега, али на еден настап на легијата ( она старата екипа ) значи пред добри 3-4 години знајш си рапуваат момциве си прават забава и влегува Аго и застанува одма пред бина.... Џака замира, Легија исто... Али пошто тогаш изладија односите меѓу Џака и Аго (аго го има натепано џака и џака до ден денес му го има страво), Аго ништо не направи, само се качил на сцена and rock tha mic! и потоа после една-две песни си заминал...
плус Аго е еден од најдобрите хип-хоп продуценти, ако не и најдобар во македонија. Али пак ќе речам, за МС е тапа
Фала КУРЦУ еден квалитетен пост во врска со Аго.
Нема да коментирам каков продуцент е, има бомба студио, али со оглед дека ми е тиња како чоек, не го пратам, па не ме ни занима. Али ете, ќе го зеам за делумно точно твоето мислење, дека е еден од најдобрите у мкд.
Дали го тепал Џака или не, незнам, само знам дека ако го напраил тоа, ондак е тежок Сељак.
И да, поим е за андерграунд рап у Мкд, иако е Срање. И има многу подобри андерграунд рапери од него.
А ако има прв хип-хоп лејбл у мкд, ондак, само тоа е за почит кај него.

Сафродизијак цела плагијат таква не праам па да ме плакаат
Само еден ебан стих на Пики-Сипи ја убива цела ебена животна дискографија на Аго.

"Дедо ти бил кодош, а дедо ми Гемиџија!"

Ха!

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Неам нишо против Аго али стварно за МС не го бива. Придонел многу за Македонскиот рап али не е бог на хардкор рапот као што го праите. Слушнете СТР2, слушнете го Кемп и ќе ви стане јасно што е хардкор, и текст и рима и све што треба. А не на Аго римите, чорапи не се чуваат под перница, те лупам од земја исто како кога правам склекови и такви работи. Смешно :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238

Не ми текнува како се викаше таа со тие типците од Ниш и Дечак мн добра трака е една од најдобрите според мене ја нема на јутјуб изгледа.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ај да оладиме од мкд малце.Еве како најава за новиот албум на гејм осекам ке биде добар сличен на претходниот,има и парт 1 ова е парт 2.Вест вест јо фор лајф.Доста тешка инструменталка со 100 инструменти тешко за склопување ама тоа е вест коуст :)

Kajgana Shop

На врв Bottom