Reks - Grey Hairs (2009)
Продолжението на вчераспомнатиот Reks и неговиот албум "Grey Hairs" го добив сабајлево, под наслов "More Grey Hairs". Најчесто како продуцент го среќавама Statik Selektah, а по една-две песни имаат J-Creed, Primo, Soul Searchers, Soul Тheory, Demo..
Го продолжува неговото дело на подобар начин, многу подобри стихови и експериментирање со продуценти и ритмови, го преслушав и на тоа останувам, освен Cloud 9 ништо посебно не ми остави импресии, би можело Primo да го има на повеќе ствари али сепак овој уништува со цените
--------------
VA-9th Wonder - Wonder Years: 9th Wonder Golden Years Remix LP (2009)
Ново издание на 9th Wonder, не би сакал многу да коментирам, имињата подоле напишани асоцираат на квалитет од "golden years" периодот. Фантастична продукција и разновидност на инструменталите, отсекогаш 9th ме импресионирал.
На ремикс компилацијава ги среќаваме најдобрите изработки воопшто направени со овој продуцент на Pete Rock & CL Smooth, Skyzoo, Common, Amerie, Heiroglphics, Little Brother, Slum Village, Krumb Snatcha, Ghostface Killah, De La Soul, Bahamadia Pharrell, Mr. Lif, Musiq Soulchild и Boot Camp Clik.
--------------
Capone-N-Noreaga - Channel 10 (2009)
Ни најмалку не очекував дека толку ќе опаднат со изданијата овие двајца, ни малку не ми се допадна албумов. Целат кон ептен модерново лигаво издаваштво, глупави ритмови и рефрени воопшто, за стиховите да не зборам. Соработката со Primo ме изненади, ќе го поставам видеото па кој го интересира нека слушне.