Хипхоп културата надвор од нашите граници

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
se nadevam btw ima poveke studio ako ne takvi slicno profesionalni vo Makedonija
Секако дека има професионални студиа... ама кажав дека вакви нема кај нас... нема доволно финансии а кај што ги има... не вредат тие што пеат хахаха... и затоа нема ваљда... :toe:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Вечерва ме изненади ЗипЗап екипата од Антена5 со песните кои ги пуштаа, поточно новитетите што ги промовираа, меѓу кои беа новата песна на легендарните Method Man и Redman со наслов A-YO која е фантастична. Исто така ја пуштија и новата верзија на If I Ruled The World на Nas и Marsha Ambrosius.
Вреди да се слушнат.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Вечерва ме изненади ЗипЗап екипата од Антена5 со песните кои ги пуштаа, поточно новитетите што ги промовираа, меѓу кои беа новата песна на легендарните Method Man и Redman со наслов A-YO која е фантастична. Исто така ја пуштија и новата верзија на If I Ruled The World на Nas и Marsha Ambrosius.
Вреди да се слушнат.
хаха...таму...не пуштаат обично такви песни... обично пуштаат...лош избор на тепка комерцијала и некад аут од рапот идат...
затоа не ги ни слушам..само 2 епизоди... хаха...
а нешто ни замре темава ... ајде рапери кај сте???:toe:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Гунер, ќе те замолам да се воздржуваш од глупави прашања.

Во врска со музикава, Freeway - члeнот на фамозниот Roc-a-fella Team во кој се Jay-Z, Kanye West, контроверзните Beanie Sigel и Memphis Bleek како и други артисти и продуценти, најавува нов материјал и албум во соработка со продуцентот Jake One, албум "еден на еден" = "mc vs. producer".

Патем, Brother Ali го издаде неговиот нов албум "The Truth is here" како продолжение на претходното издание, вреди да се чуе, исто како и продолжетокот на албумот "11:11" на раперот од Kansas City - Mac Lethal, кој содржи песни кои не се најдоа уствари на албумот издаден пред пар години.

Покрај овие ствари, добро е да го преслушате и албумот Grey Hairs на Reks, направен во соработка со според мене а и според многу други најдобриот dj/beatmaker/producer Dj Premier.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Say Goodnight е исто пекол од Рекс и Примо.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
За мене... најомилената од Нас :smir:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Reks - Grey Hairs (2009)

Продолжението на вчераспомнатиот Reks и неговиот албум "Grey Hairs" го добив сабајлево, под наслов "More Grey Hairs". Најчесто како продуцент го среќавама Statik Selektah, а по една-две песни имаат J-Creed, Primo, Soul Searchers, Soul Тheory, Demo..
Го продолжува неговото дело на подобар начин, многу подобри стихови и експериментирање со продуценти и ритмови, го преслушав и на тоа останувам, освен Cloud 9 ништо посебно не ми остави импресии, би можело Primo да го има на повеќе ствари али сепак овој уништува со цените :)

--------------

VA-9th Wonder - Wonder Years: 9th Wonder Golden Years Remix LP (2009)

Ново издание на 9th Wonder, не би сакал многу да коментирам, имињата подоле напишани асоцираат на квалитет од "golden years" периодот. Фантастична продукција и разновидност на инструменталите, отсекогаш 9th ме импресионирал.
На ремикс компилацијава ги среќаваме најдобрите изработки воопшто направени со овој продуцент на Pete Rock & CL Smooth, Skyzoo, Common, Amerie, Heiroglphics, Little Brother, Slum Village, Krumb Snatcha, Ghostface Killah, De La Soul, Bahamadia Pharrell, Mr. Lif, Musiq Soulchild и Boot Camp Clik.

--------------

Capone-N-Noreaga - Channel 10 (2009)

Ни најмалку не очекував дека толку ќе опаднат со изданијата овие двајца, ни малку не ми се допадна албумов. Целат кон ептен модерново лигаво издаваштво, глупави ритмови и рефрени воопшто, за стиховите да не зборам. Соработката со Primo ме изненади, ќе го поставам видеото па кој го интересира нека слушне.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Многу јака е оваа од Фарел и од Џеј Зи :smir:
Добар продуцент е Фарел ама и коа ќе земе да пее...и тоа го праи супер :wink:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
абе дајте ми на пп мп3-јки од слаткар/желе и остали слаткаристика....и од грин аут....

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Еве нешто Д12... Хау Кам... не е многу стара...се надевам ја знаете...одлична песна...

и ова од новото це-де на Лудакрис... малку... уште една пиачка хехе... добра е траката онака интересна...

и еве ја..."Slap" исто од Лудакрис..оваа има многу добра лирика.. :helou:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
mnogu pogreseno se svajka terminot komercijala i underground...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Eве нешо што всушност можам да го слушам, за кое всушност признавам дека е потребен труд ,А не некој Геле К и Стаклар рими продавани од циганчиња по пазар.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
:pos2: Не се рамни брате Геле К ни со било кој Македонски вистински рапер а не па со странски :pos2:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Денес настап на Пеше и Тони кај АМСМ од 9 мислам!

Kajgana Shop

На врв Bottom