Европа бара име на нашата земја да биде - Нова Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Koj e toa sto MASOVNO ke se sprotistavi na bilo kakva mestenka od bilo kogo????
А кој е тој што може насилно да ја направи таквата местенка свршен чин доколку народот не ја прифаќа? Ни тоа не е изводливо ни воено, ни финансиски...

И? Што ќе ни се случи доколку не уценат? Ќе испоцркаме од глад, ќе останеме без Европа? Или конечно ќе ни тргне, ќе си ја средуваме државата како што мислиме дека е најдобро за нас, а не да ја праиме custom по желби на некој друг.

Prvo KALAP nikoj normalen ne e tolkava gluperda da bara PROMENA NA IMETO.
Nie ovde pravime muabet..za STO BI BILO KOGA BI BILO.....
Neznam zosto imam vpecatok deka TIE STO SE NAJPOVIKANI DA KAZAT NESTO, MJAUKAAT KAKO MACINJA .......a nie duvame vo kiselo mleko...popareni od vreme.....t.e. FYROMISANI...... BJRsMOSANI...jasno ti e????
Od druga strana ne gledam: ni diplomatski , ni voeni , ni pak finansiski kapaciteti da se "potkrepat" Makedonskite raboti....
Mnogu e lesno em mal ,em siromav , em po malku poveke gladen narod da go mesis ko kravajce...jasno????
Koj e toa sto MASOVNO ke se sprotistavi na bilo kakva mestenka od bilo kogo????
Se iznagledav "MASOVNI " protesti ovie godini....

Нема “што би било,ако би било“ во врска со името.Овие мјаукале не мјаукале мислам дека нема да попуштат во врска со името.Мора еднаш да застанеме на свои нозе и никој да не не дупи ко што сака,мора еднаш да почниме да имаме свое јас.Јас мислам дека и ако го мениме името ништо со тоа нема да постигниме исто како што не постигнавме кога го сменија знамето еве пак не дупат.Значи не ни треба војска,не ни требаат некој финансии и незнам шо за да имаме свое јас,само треба сите да сме единствени во врска со тоа прашање,да не се препукуваме меѓу себе и да не попуштаме никој за ништо да не деградира како Држава и како Народ.
Мислам дека по секоја цена треба да си го чуваме името,буквално по секоја цена.

Нип Нова Македонија?

Хм, знаев дека пак овие имаат замешано прсти...

Назад на темата.
Предлозите на Нимиц сигурно нема да ни се допаднат.
Со каков предлог и да излезе, тоа нема да биде Р. Македонија. Македонецот е таков по менталитет, патриот. Нема да дозволи етикирање на државата со други прекари. Името е тоа, Република Македонија, нека биде друго за Грците, нека си печатат свои верзии на учебниците, нека им пише на картите северен сосед... Фиром, Фиком, Факју, Фајрон. Тоа е нивно право, значи сум за промена на името на РМ, но само во билатералните односи. Секој друг предлог, јас и 99 проценти од Македонската нација ќе го одбијат.

Да бе да не е многу далеку само едно 1000 год. Абе не зезај за време на балканските војни се испоубија скоро сите преостанати антички македонци, или тие што осдтанаја живи сега нивните поколенија се или срби, или бугари или грци. во македонија денес одвај да има неколку стотина чисти антички македонци но и прашање е дали тие се чисти и не се измешале со турците, бугарите или србите кои биле окупатори овде. така да Нова македонија е најидеалното име од сите гледни точки.

П.С. мислите јас не сакам да живеам со вистинските наследници античките македонци? Сакам ама се гледа дека овде мнозинството не се тие, туку турко-монголи кои не ги бива за ништо. Ако денес имавме ние вистински наследници на античките македонци во било кој спорт до сега ќе освоевме некоја титула. Да да тоа е мерилото затоа што античките македонци биле предоредени за победи и успеси.

Aбе од прееска ти ги читам постојве и ти се чудам како брзо напредуваш со пишување се поглупи и поглупи работи. Морееее не важно, а и никој не може да потврди точно дека ти, јас или некој трет е некојси пра пра внук од некој антички македонец, затоа што тоа е практично невозможно после илјадници години истите поколенија да останат. Но за тоа и воопшто не станува збор, туку за земјата на која живееле тие луѓе(МАКЕДОНИЈА) за културата која ја негувале и предавале на идните поколенија, а ти ако не се чувствуваш како Македонец, потомок на Александар Македонски(и покрај тоа што не си плав со плави очи и висок:tapp:) тогаш тоа е твој проблем, и на крајот од краиштата ова е МАКЕДОНИЈА и доколку ни го сменат името на кој и да е начин па макар да е и за буква, тогаш ни ја е*але мамата бидејки автоматски со тоа ни се менува целосниот идентитет...

Aбе од прееска ти ги читам постојве и ти се чудам како брзо напредуваш со пишување се поглупи и поглупи работи. Морееее не важно а и никој не може да потврди точно дека ти, јас или некој трет е некојси пра пра внук од некој антички македонец, затоа што тоа е практично невозможно после илјадници години истите поколенија да останат. Но за тоа и воопшто не станува збор, туку за земјата на која живееле тие луѓе(МАКЕДОНИЈА) за културата која ја негувале и предавале на идните поколенија, а ти ако не се чувствуваш како Македонец, потомок на Александар Македонски(и покрај тоа што не си плав со плави очи и висок:tapp:) тогаш тоа е твој проблем, и на крајот од краиштата ова е МАКЕДОНИЈА и доколку ни го сменат името на кој и да е начин па макар да е и за буква, тогаш ни ја е*але мамата бидејки автоматски со тоа ни се менува целосниот идентитет...

Значи го даваш одговорот дека овде не во мнозинство не живеат антички македонци, што автоматски значи што па вие турко-монголи толку се засекиравте за името на оваа држава која тоа не е ваша земја. јас го знам одговорот а тоа е ваша цел е македонија да не биде примена во нато и со тоа еден ден да го изгуби и ова парче земја затоа што нема воена моќ да се брани самата. втора работа е зашто вие сакате да остане името под наводници дека сте патриоти а колку што знам и вашиот војвода љубчо мавташе со македонски знамиња па излезе дека е бугарски војвода, значи токму и тоа ви е целта што повеќе денешни жители на р.македонија да земат бугарски пасоши и така за неколку години да нема македонци.

а јас колку за твоја информација овде на форумот сум единствениот чистокрвен македонец. и затоа бидејќи разбирам дека на македонија и прети голема опасност со тоа што нема да влезе во нато и еу прифаќам да биде името на оваа држава нова македонија.

а јас колку за твоја информација овде на форумот сум единствениот чистокрвен македонец. и затоа бидејќи разбирам дека на македонија и прети голема опасност со тоа што нема да влезе во нато и еу прифаќам да биде името на оваа држава нова македонија.
Каков Чек дис аут.... само доаѓајте на политика, позабавно е :vozbud:

Зоте, чест ми е.

Богдун Илиоглу

Значи го даваш одговорот дека овде не во мнозинство не живеат антички македонци, што автоматски значи што па вие турко-монголи толку се засекиравте за името на оваа држава која тоа не е ваша земја. јас го знам одговорот а тоа е ваша цел е македонија да не биде примена во нато и со тоа еден ден да го изгуби и ова парче земја затоа што нема воена моќ да се брани самата. втора работа е зашто вие сакате да остане името под наводници дека сте патриоти а колку што знам и вашиот војвода љубчо мавташе со македонски знамиња па излезе дека е бугарски војвода, значи токму и тоа ви е целта што повеќе денешни жители на р.македонија да земат бугарски пасоши и така за неколку години да нема македонци.

Како прво не можев никако да разберам кој сме тоа НИЕ акој сте тоа ВИЕ, потоа би те запрашал како тоа си сигурен дека си чистокрвен македонец(од фамилијата твоја браќа со сестри дане се женеле за да не се меша крвта? И за на крај да ти кажам дека мене ми е мило ако се чувствуваш како чистокрвен македонец ама исто така да ти кажам дека со таа твоја НОВА МАКЕДОНИЈА ни „м„ од тоа македонското не ќе остане.

П.С. Вистинските македонци би се труделе да го зачуваат и она малку македонско што останало во нив, а не да се продаваат за да влезат во ЕУ или НАТО со менување на името, кое е од големо историско значење на Македонија како единствената земја со задржаното античко име.

Оваа земја опстоила илјадници години како македонија, а народот како македонци, и мислам дека сега ние немаме право да го менуваме името, а најмалку во време на мир, тоа би било плукање по нашата крв и нашите предци

А кој е тој што може насилно да ја направи таквата местенка свршен чин доколку народот не ја прифаќа? Ни тоа не е изводливо ни воено, ни финансиски...
Narod Misticen prifaka se...ako site uslovi se "steknati"...taka da na toa ic ne smetaj...baska nasiot veke prilicno zombiran i so edna cel: da najde nekade nesto podobro......
И? Што ќе ни се случи доколку не уценат? Ќе испоцркаме од глад, ќе останеме без Европа? Или конечно ќе ни тргне, ќе си ја средуваме државата како што мислиме дека е најдобро за нас, а не да ја праиме
custom по желби на некој друг.
Nisto spektakularno nema da se sluci.......sto ne se slucuva...,kolku znam vo EU nomenklaturata MAKEDONCI...NEMA...ima gragjani na Makedonija i oficijalen jazik na FYROM...
Pa ti sega vidi kako......

......................................за да имаме свое јас,само треба сите да сме единствени во врска со тоа прашање,да не се препукуваме меѓу себе и да не попуштаме никој за ништо да не деградира како Држава и како Народ.
Мислам дека по секоја цена треба да си го чуваме името,буквално по секоја цена.

Tocno KALAP-u, tocno, no toa trebase da bide napraveno uste mnoooogu odamna. Toa ne e nesto za sto voopsto i se razgovara.................
..........................i vsusnost neznam zosto pak nie se prepukuvame.....KE BIDE KAKO STO TREBA DA BIDE...... :)

Бре момци,нема да давате и буква от името Република Македониja!Какво е това Нова Македониja,Северна Македониja, па незнам си каква Македониja.Не видехте ли дека цела Европа се смее на Грциja со спорот за името.Тиа живеат во времето преди хриса.Колко држави са ви признали како Република Македониja?Па и велики сили како САД и Руската федерациа.Па сега сами ке си смените името,така?
Това ке е наjголемата глупост коja можете да направите!

Concrete...
hehehe...
koga spomnuvase vcera export-import na naselenie vekje.:vozbud:
Si pomislil deka mozda ke bide podobra varijanta da ve exportirame kako retka stoka tebe,Zote,Intel...
i da si gi zememe e na primer ovoj FMI,Nikson,Sinisha...

Пак се заебавате вие а....ако не е АБЦ тогаш е Конкрит и риверс,а сега и ЗОТЕ почна да се чувствува ко Последниот Макиханец ..

Concrete...
hehehe...
koga spomnuvase vcera export-import na naselenie vekje.:vozbud:
Si pomislil deka mozda ke bide podobra varijanta da ve exportirame kako retka stoka tebe,Zote,Intel...
i da si gi zememe e na primer ovoj FMI,Nikson,Sinisha...

hehehe...kako ne..kako ne, uste pred 50 godini... :)

Те молам напиши дека си пијан.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom