Што ако ти се скине кондом додека имаш секс?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
оффф ај ваљда нема да се деси :) Ќе танцувате нежно во хоризонтала :) А сеа ако бидне, ништом само нема да можеш да спиеш мирно се дур не отидеш у аптека и си купиш тестче едно

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
е вака се имаше десено на еден мој пријател, од кога ќе се деси нема туфкање зш внатре зш не надвор ова она, дојде типот кај мене ми вика имаш ли 5 стотки, му давам, ми вика ако ова упали ти ги враќам дупло ако не нема пари зш ќе ми требаат, јас мислев се заебава, не знаев за шо се работи а и не ми беше битно, отпосле ми кажа дека се десило тоа, по 2 саата отишол во аптека земал апче едно од 560 денари и и го дал на типката, на крај се било ок
после кога ми објасни ме зачуди како на се толку сталожен бил, тоа апче инаку неможе да прекине бременост ама може да спречи, значи и да дојде до оплодување, оплодената јајце клетка нема да се закачи на матката и нема да има фетус, истото апче може да предизвика порано или подоцна да ти дојде од нормалното, ама битно врши работа, најкасно до 48 часа, после не делува, а колку побрзо го зимаш толку подобро:smir:
за се има решење
освен за тоа шо нема

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
де бе све попрпани сте !!! не се плашете толку
- НЕ СЕ ПРАВАТ ДЕЦА ТОЛКУ ЛЕСНО!!!
А ако биде здравје , ни први ни последни.:helou:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако се скине кондомот,ќе бидеш татко.
Сигурно...:tapp:
Вака, прво се оди се купува Norlevo. Смее да се користи 2 пати годишно, еднаш на 6 месеци. Тоа е апче кое содржи некој хормон кој разорува оплодена јајце клетка. Бидејќи се работи за хормонска терапија, ќе ви треба рецепт. Апчето кошта 540 или 560 денари и го има во подобро опремените аптеки, на пример Зегин или Акација. По поминати 48 саати од интеркорсот(незаштитениот секс), дејството на Norlevo се намалува за 50%. Нека гута што побрзо. И после тоа контрола на гинеколог. Апчето делува различно на различни луѓе. Има нус ефекти. Бидејќи самото апче тера на повраќање, главоболка, омалаксаност, ако го повратите (не дај боже) во првите 3 саати од земањето, треба да се напиете друго. Сигурна сум дека ќе го занемарите фактот дека се работи за грчка таблета.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Има нус ефекти. Бидејќи самото апче тера на повраќање, главоболка, омалаксаност, ако го повратите (не дај боже) во првите 3 саати од земањето, треба да се напиете друго. Сигурна сум дека ќе го занемарите фактот дека се работи за грчка таблета.
Ова апче ваљда е за пред секс, а не за после?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Ми заличе според ефектите како за пред тоа да е. Оти ако нуспојавите се лошење, повраќање, мачнини..., тогаш тоа е најголема заштита-нема ни да има секс :smir:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ова апче ваљда е за пред секс, а не за после?
Апчиња за пред секс се Мikroginon, Yasmin и тие од нивен калибар. Триесет се во паковање, за секој ден од месецот. Се пијат во точно определено време и заштитуваат исклучиво од бременост, но не и од полово преносливи болести. Треба да се земат во консултација со гинеколог бидејќи не смеат да ги земаат луѓе со нарушени артериски функции. Башка, на нив има цееееееела една оволика листа, за нус ефекти. Да не знае човек дали да се секса или да се плаши. Сексов заебана работа е.. Овие таблети се регуларна орална контрацепција која има оптимално дејство во комбинација со кондом.
Додека за разлика од тие таблети, Norlevo е итна контрацепција, не се препорачува да се пие освен во итни случаеви, бидејќи може да доведе до пореметувања во циклусот на жената. Има вакви нус дејства како вртоглавица, анксиозност, нагони за повраќање и слично, пошто содржи 1 500 мг (мислам, не сум сигурна) женски хормони кои уништуваат веќе оплодена јајце клетка.:smir:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
абортус преку апче?
Убав обид за дискусија, ама после 24 саати нема дете. Другите мои ставови за абортусот, на темата за абортус:). Во зависност од тоа колку порано се пие, апчето може да предизвика и уништување на јајце клетки, кои се неоплодени. Ова ти е апче за во случај на силување разбираш? Али, ако ти се деси несакан удес и ако се консултираш со гинеколог, не верувам дека коа ти е јајцето на газот, не би го употребил.:back:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Сигурно...:tapp:
Вака, прво се оди се купува Norlevo. Смее да се користи 2 пати годишно, еднаш на 6 месеци. Тоа е апче кое содржи некој хормон кој разорува оплодена јајце клетка. Бидејќи се работи за хормонска терапија, ќе ви треба рецепт. Апчето кошта 540 или 560 денари и го има во подобро опремените аптеки, на пример Зегин или Акација. По поминати 48 саати од интеркорсот(незаштитениот секс), дејството на Norlevo се намалува за 50%. Нека гута што побрзо. И после тоа контрола на гинеколог. Апчето делува различно на различни луѓе. Има нус ефекти. Бидејќи самото апче тера на повраќање, главоболка, омалаксаност, ако го повратите (не дај боже) во првите 3 саати од земањето, треба да се напиете друго. Сигурна сум дека ќе го занемарите фактот дека се работи за грчка таблета.
мислам дека зборуваме за истото апче ама јас колку шо знам, колку шо ми кажаа, хормоните ја стимулирале матката да лачи некоја течност со цел оплодената јајце клеткада не се прикачи на матката и да не дојде до фетус, инаку за се друго се слагаме:smir:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Еве вечерва мене ми се деси со овие глупи кондоми(али утешно е шо содржат nanoxinol 9).....па утре фино лепо ќе идеме кај гиниколог(глупирање со апчиња на своја рака јок)...и то...:smir:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
е ако ти се скине кондом за време на секс и ако си и подарил малце сперма на девојката онда моли се да не и се плодни денови
else
фино лепо и поштено што побрзо на гинеколог и он ке дад совет.. ја било апче ја биле мекици.. едно ке биде :)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Не многу често користев кондоми, а еднаш од тие ретките случаи кога користев ми се скина, ама се распарчи на цело од пре-агресивен секс и и остана во вагината. Бидејќи имам долги прсти , проблемот беше решен за неколку секунди , па продолживме со искористување и измачување на другите кондоми. :pos2:

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Стај го наопачки, па ќе се скине, како нема :uvo:
Во случај на дефект, моли се апчињата да помогнат :jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom