Влез во НАТО и ЕУ со друго име?

Дали сте за влез на Р.Македонија во НАТО и ЕУ со име различно од уставното?

• Да

Гласови: 7 9,2%
  • Не

Гласови: 67 88,2%
  • Немам став

Гласови: 2 2,6%

• Вкупно гласачи
    76
Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Ne za NATO vlezot, ako Makedonija saka da vleze bez dostoinstvo, i so faktot deka pobarala dozvola i "amin" od Grcija, koe da e nejzinoto oficijalno ime!

R

RAYTHEON23

Гостин
ne ni treba nato ako vlevame kako PJRM znaete romanija so vlezot vo nato se obvrza da kupi eurofighter i F-35 prilicno skapi a i nie ke treba da pustime nekoe evro za zapadno vooruzuvanje...ako ke kupime ama ako vlezeme SAMO pod ustavnoto ime

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Македонија со влезот во НАТО ја има најголема бенифиција што ако му текне на некој да не напаѓа ќе си го викнеме „поголемиот брат“ да не брани и со влезот ќе се означат границите и нема веќе никој да смее да ни чепне ни парче од оваа напатена земја,но со ова има и друг проблем,тогаш нема да смееме да си ги бараме остананите делови што сега им припаѓаат на соседите и нема да смееме да спомнеме за такво нешто.
ПРоменување на името НИКАКО.Со тоа ќе си го направиме најлошото-ќе го изгубиме националниот идентитет,нема да смееме да се прозиваме како МАКЕДОНЦИ и само зборот Македонија нема да можеме да го користиме во никаков контекст.
Ако ја имаме таа среќа да влеземе под уставно име во НАТО тогаш ни ЕУ ни треба,а од друга страна цената е прескапа да ја платиме со менување на името за да влеземе во некоја од овие „секти“

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Македонија со влезот во НАТО ја има најголема бенифиција што ако му текне на некој да не напаѓа ќе си го викнеме „поголемиот брат“ да не брани и со влезот ќе се означат границите и нема веќе никој да смее да ни чепне ни парче од оваа напатена земја,но со ова има и друг проблем,тогаш нема да смееме да си ги бараме остананите делови што сега им припаѓаат на соседите и нема да смееме да спомнеме за такво нешто.
ПРоменување на името НИКАКО.Со тоа ќе си го направиме најлошото-ќе го изгубиме националниот идентитет,нема да смееме да се прозиваме како МАКЕДОНЦИ и само зборот Македонија нема да можеме да го користиме во никаков контекст.
Ако ја имаме таа среќа да влеземе под уставно име во НАТО тогаш ни ЕУ ни треба,а од друга страна цената е прескапа да ја платиме со менување на името за да влеземе во некоја од овие „секти“
САД притискаат да се прифати името “Нова Република Македонија“

САД притискаат да се прифати името “Нова Република Македонија“, пишува весникот “Та Неа“, по повод новата покана на Метју Нимиц за нова средба на преговарачките екипи за спорот помеѓу Скопје и Атина за името. Најверојатно, коментира “Та неа“, средбата ќе се одржи во Женева во понеделник.
“Европски дипломатски извори сметаат дека Грција е во подобра позиција поради фактот дека можат да го искористат правото на вето за прием на БЈРМ во НАТО. Сите сметаат дека ќе има време за дипломатски дејствија за да се најде решение за името пред средбата на Алијансата во Букурешт. Зачестуваат информациите дека со помошта на Американците, Нимиц ќе наложи име кое што не им одговара и на двете страни или поточно “Нова Република Македонија“, се вели во текстот на грчкиот весник.

Автор на веста: Нетпрес

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Македонија би можела многу лесно да се откаже и од НАТО и од ЕУ каде ни досега не беше членка и немаше скоро никаква полза од "ашикувањето" со нив,односно имаше само штета.Така едноставно треба да се одговори на предложеното "шпекулативно" ново име од Нимиц.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Таму некако и се влегува, ама, ај пробај да излезеш!
Ај пробај па пак ќе правиме муабет..

Kajgana Shop

На врв Bottom