Корените на најпознатиот диригент

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Во контекст на разговорот околу Кара, морам да споменам за македонското куче Караман, кој е на раб на истребување, и потиснато од Шарпланинецот.............

PRV PAT SLUSAM :(VEROJATNOSTA E GOLEMA SEKAKO, AKO TOJ SAMIOT DAL IZJAVA DEKA SE CUVSTVUVA KAKO MAKEDONEC.

Интересно! За диригентов прв пат слшнав на форумов ама не важно тоа. Важни се само тие лоши претпоставки кои кружат околу квази историчарите кои секој за себе си пишува што нему му се допаѓа и му одговара.

Во контекст на разговорот околу Кара, морам да споменам за македонското куче Караман, кој е на раб на истребување, и потиснато од Шарпланинецот.............
Sega koa ke ti se s`snat toa bugarite...pepel ke leta na site strani...:pos2:
Imaat i oni takvo edno,mnogu lici na sharplaninecot ama e so potemni vlakna,ponervozno e (ili i ono kako sopstvenicite mu mrazi makedonci :pos2: ) i drugcie ja drzi opashkata.Ama ipak e ovcarski silen i ubav pes i oni go vikaat karakacan.

Извинјавајте че се намесвам, но може и да ви б'де интересно, че в Б'лгарија живее една от д'штерите на Херберт фон Карајан - Арабел. Музикантка е, но нејното амплоа е джаза, не класическата музика.
http://www.arabelkarajan.com

Не бе, това го казах като интересен факт, че штерка му е избрала да живее и работи тук. Нјама вр'зка с потеклото на башта и (каквото и да е то).
:smir:

Kara od turski znaci -zemja ili -crno, e sega znam familija so prezime Karajanovi makedonci se od gevgelija a preziminja so kara kolku ti dusa saka vo gevgelisko, karagosevi, karakabakovi....

a KARti so znaci?????........crn ti ..............i sega uste malce ke izleze segde kara kaj so ima makedonsko e a??Daj prestanete ko srbine ke staneme uste malce pa se ke e nase, srpski gonic(balkanski gonic)Srpska nova godina(stara nova godina) i .................

a KARti so znaci?????........crn ti ..............i sega uste malce ke izleze segde kara kaj so ima makedonsko e a??Daj prestanete ko srbine ke staneme uste malce pa se ke e nase, srpski gonic(balkanski gonic)Srpska nova godina(stara nova godina) i .................

Дете, КАРА е црно.

Презимиња имаш еден куп кај шо во турско се придодавал префиксот на поисончани Македонци.

Не тропај зелени.

ma jasno mi e sto znaci KARA ne mi e jaasno od kade volkava posesivnost

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom