Mad Maxx
SSG3000
- Член од
- 4 мај 2005
- Мислења
- 1.235
- Поени од реакции
- 64
Секогаш кога се збираме у некоја викендица или у шума ја сум задолжен за скарата.Ем дека сум пироман ем дека ме бива
Не практикувам ќумур,а дрвата си ги бирам со посебно внимание.
Да не отекувам со припремите...
Највише мерак ми прави кога у тенџере едно ке исецкам едно 5-6 см младо кромидче и месото што го вадам од скара го ставам во тоа тенџере.Од топлината омекнува и кромидчето и пушта мирис.Кога ке го испечам целото месо го ставам тенџерето уште едно 5-10 мин. на скарата,на тивок жар да омекне убаво кромидчето.Се сервира нормално со помфрит.Не е препорачливо да се настега човек од кромидот ,тешко доаѓа,али кој да запре кога треба
?
Не знам дали е ствар на навика(или носталгија),ама не е исто чувството кога ќе седнеш покрај скара со ладно ракииче и у ресторан некој кога ке ти го стаат јадењето под нос веке спремено.

Не практикувам ќумур,а дрвата си ги бирам со посебно внимание.
Да не отекувам со припремите...
Највише мерак ми прави кога у тенџере едно ке исецкам едно 5-6 см младо кромидче и месото што го вадам од скара го ставам во тоа тенџере.Од топлината омекнува и кромидчето и пушта мирис.Кога ке го испечам целото месо го ставам тенџерето уште едно 5-10 мин. на скарата,на тивок жар да омекне убаво кромидчето.Се сервира нормално со помфрит.Не е препорачливо да се настега човек од кромидот ,тешко доаѓа,али кој да запре кога треба

Не знам дали е ствар на навика(или носталгија),ама не е исто чувството кога ќе седнеш покрај скара со ладно ракииче и у ресторан некој кога ке ти го стаат јадењето под нос веке спремено.