Скара во природа

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Секогаш кога се збираме у некоја викендица или у шума ја сум задолжен за скарата.Ем дека сум пироман ем дека ме бива :)
Не практикувам ќумур,а дрвата си ги бирам со посебно внимание.
Да не отекувам со припремите...
Највише мерак ми прави кога у тенџере едно ке исецкам едно 5-6 см младо кромидче и месото што го вадам од скара го ставам во тоа тенџере.Од топлината омекнува и кромидчето и пушта мирис.Кога ке го испечам целото месо го ставам тенџерето уште едно 5-10 мин. на скарата,на тивок жар да омекне убаво кромидчето.Се сервира нормално со помфрит.Не е препорачливо да се настега човек од кромидот ,тешко доаѓа,али кој да запре кога треба :)?
Не знам дали е ствар на навика(или носталгија),ама не е исто чувството кога ќе седнеш покрај скара со ладно ракииче и у ресторан некој кога ке ти го стаат јадењето под нос веке спремено.

Член од
9 јуни 2005
Мислења
489
Поени од реакции
0
За таа последната реченица си во право.Бидејќи сам си се пофали дека те бива за скара, дај да се збереме и да се увериме :D :D :D :D :D

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
dee dee напиша:
За таа последната реченица си во право.Бидејќи сам си се пофали дека те бива за скара, дај да се збереме и да се увериме :D :D :D :D :D
Како што сме организирани,страв ме фаќа,се скапавме од собирање :D
Али вреди да се проба :D

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Јас сум скара - мастер !

Не дека сум работел во Дестан на скара..
Стално ја ги испуштам заебанциите кога правиме скара. Сите ќе седнат, салати, татаратури, шопски, уза, коњаци.. а јас се чадам на страна и праам скара. Ама ако.. мерак ми е :)

Член од
9 јуни 2005
Мислења
489
Поени од реакции
0
gerard напиша:
Јас сум скара - мастер !

Не дека сум работел во Дестан на скара..
Стално ја ги испуштам заебанциите кога правиме скара. Сите ќе седнат, салати, татаратури, шопски, уза, коњаци.. а јас се чадам на страна и праам скара. Ама ако.. мерак ми е :)
Е тогаш со Луди Макс под рака и да ни направите скара доста само се фалите :D

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
гррр.. мене ме нервират скара.. не знам з`ш ама ич не сакам скара да јадам :x

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
најомилениот дел од скара у природа е кога се одмараш после ждерењето :lol: :lol:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Еднаш правев скрар за мај ќути беласица не ја запалив :P :? А ја имам предлог. Зерард и Макси да праат двобој во скара кој че напраи подобра? :D :lol: ДУри тогаш сите после ќе планираме за диети.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Arvandor напиша:
Еднаш правев скрар за мај ќути беласица не ја запалив :P :? А ја имам предлог. Зерард и Макси да праат двобој во скара кој че напраи подобра? :D :lol: ДУри тогаш сите после ќе планираме за диети.
:D :D :D :D :D :D :D :D ќути Беласица не ја запалив...

Здравје, ако некогаш се договориме еве јас се нафаќам да готвам :D
Инаку обожавам на плоча да праам скара, на камен..

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Нема да има потреба од двобој,ке изнакупуваме месо доволно за двајцата :D .Виљушките у раце,лада жта до нас и пуштаме димни сигнали
од Галичник до Река :D :D :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
Мене само не ми е јасно зошто секој маж мисли дека прави најдобра скара?

Искрено, досега само еднаш сум правел и не беше толку лоша. Во принцип додека "мажиштата" мајсторски ја спремаат скарата (се потат, се димат и усмрдуваат), јас ги дружам девојките и трпеливо чекам... :wink:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
koj be mazi mene mi nema raven za skara ama na elektricna sega vo leto tret pet sum na skarata :D taka koga se sobirame naravno mazite se oti oni se pravat poerbap :? mislat oti oni se podobri ama gi pustam podobro mi e da si sedam odkolku tamu da se cadam nad skarata :wink:

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Skara vo priroda?

Ubavo, ubavo. Praktikuvam redovno, dodusa ne vo priroda, ama koga odam na vikend vo dvorot :lol:

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Ја не се замарам со скарата......
Ја сум задужен за пиење на пивото, и после кога ке се зготови скарата....ДА ЈА ИЗЕДААААММММ!!!! :lol: :lol: :lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom