Mакедонија "се прости" од ЕУ а најверојатно и од НАТО!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак не е се така црно како што изгледа и бидете сигурни дека за 4-5 години Грците ќе не молат да ги примиме ние кај нас со оглед на последниве информации кој можете да ги прочитате токму овде:

http://www.kajgana.com/more.php?id=910&tema=0

Eeee,не е сеисто,нели?:)

Pa mislam deka odamna napomnav deka Makedonija kako VISOKA ZEMJA e mnogu interesna za naseluvanje. Zaradi toa isto odamna tvrdam Holandezive skoro nepristojno ne potkupuvaat, a nemaat namera da ne primat vo EU. Togas bi morale da se dogovaraat i da KUPUVAAT, sto ke priznaete ne e bas taka golem problem koga se raboti za BEZIMENA TERITORIJA i GETO...
Baska sto vo momentov Makedonija e najnenaselena zemja , od onie koi se od GOSPOD DADENI vo odnos na resursi i klima...

Мене ми е гајле...купив доста големо место во Богомила и во Колешино...Ептен ефтино, ама се во свое време...Којзнае...може ќе имам куќа на обала :)

Куќа имам на пелситер аџанак баџанак кој му стиска нека дојде ка му го начукам :pos::pos::pos::pos:

Мене ми е гајле...купив доста големо место во Богомила и во Колешино...Ептен ефтино, ама се во свое време...Којзнае...може ќе имам куќа на обала :)

Па и Гошев купил ама во понискиот дел значи веќе крај море сте.

Куќа имам на пелситер аџанак баџанак кој му стиска нека дојде ка му го начукам :pos::pos::pos::pos:

Стапот има два краја.:)

конкретен
кога бев мала паднав во бурето , сега не ми дозволуваат
а сите околу мене се потрошувачи

ниту нато ниту еу ниту русија

македонците под едно небо

И по најновиот состанок на врвот во ЕУ се потврдија негативнити импликации за членство на Македонија во понатамошниот период токму во овој дел,нажалост:

Во педесет области за одлучување ќе бидат укинати националните вета со новиот договор, но тука не спаѓа надворешната политика, која е најбитна за Македонија и спорот околу името. ЕУ нема да има веќе толку еврокомесари, односно за секоја земја по еден, а на скратените функции ќе се ротираат сите земји на одреден период. Со Лисабонскиот договор, сакале или не, Европејците ќе направат чекор напред во продлабочувањето на евроинтеграцијата, а на тие што нема да им се допаѓа тоа, првпат им е дадена можност да си одат од Унијата. Лисабонскиот документ има и нова клаузула според која земјите-членки ќе си помагаат меѓусебно ако некоја е предмет на вооружена агресија, и иако данскиот премиер ги уверуваше граѓаните дека нема нов трансфер на сувереноста во одлуките, реалноста е дека нема да остане веќе ниту една област која е во надлежност исклучиво на државите. Според британските процени, договорот е сепак најдобрата можна порака за проширувањето, бидејќи без него многу земји-членки би ставиле блокада на процесот, за кој тој сега ја држи отворена вратата.

И по најновиот состанок на врвот во ЕУ се потврдија негативнити импликации за членство на Македонија во понатамошниот период
....

Според британските процени, договорот е сепак најдобрата можна порака за проширувањето, бидејќи без него многу земји-членки би ставиле блокада на процесот, за кој тој сега ја држи отворена вратата.
:tv:

Спамерче како не ти се здосади?

Dobro be ABC, aj spored tebe ima neso dobro za drzavava????? kako imas trgnato uste malku ke recis deka i vozduhot ke ni go zabranat!

www.brickshelf.com_gallery_RH_TitanicSinking_001b.jpg_SPLASH.jpg

Јеботе песимизам! :pos:

dv444063.jpg

ABC & concrete

:pos:

Пријателе, искрено, да влијаеше некако на мене ова, претпоставувам досега би си свирнал метак у слепоочница...а можам да замислам само како му е на оној од кој излегуваат вакви работи...

istockphoto_1561236_suicide.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom