Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dali nekoj znae, dali ke ima trgovsko esej, zoso asistentkata imase kazano na zephyr, ako na nekogo mu falat poeni za povisoka ocenka moze da gi zeme preku esej. Ako znae nekoj dali ke ima i ako ima koge ke bide toa neka pise.
pozz

Бев да ја прашам асистентката во петокот и ми рече дека неделава што следи ќе има објавено критериуми,оценки,список за тие што го исполнуваат условот за есеј и исто така рече дека размислуваат дали да ни пружат шанса за преполагање на некој од трите колоквиуми...позз

кој ден, у колку саат и каде ке се земаат оценки економика - кај професорот Бојаџиоски ????

колеги мтп колку е границата??

кој ден, у колку саат и каде ке се земаат оценки економика - кај професорот Бојаџиоски ????
во понеделник во амфитеатар 4 од 13 часот(или 1ипол, не знам колку точно беше)

аххх колешке слаба меморија :) од 1 сме! :)

Чекајте сеа, од 1 или од 13 часот?

Јас полагав на испит математика во јануари, и беше полесно отколку на колоквиумите... Иначе имаше гаусова метода, аритметичка прогресија, задачите од третиот колоквиум (Амортизација на кредити и пресметување ренти, камати.), изводи и тоа е се што памтам :). За чудо немаше веројатност, интеграли :) и тоа е се што можам да ти помогнам... :salut:
ok dovolno e za sega :)

Drage e relativitet en persona, ako saka kje te pushti...ako go fatat ulavite, mozhe da ne te pushti, kako kje mu zbrmchi, taka... ako imash srekja kje pominesh, ako ne-ne... toa e edinstven faktor spored mene... :) tvoe e da si napishesh, da gi reshish zadachite, se ostanato e nepoznata nezavisna promenliva :D :vozbud::toe:

Ако може некој да ми каже што треба да се учи Деловна Етика, а што не, за испит, ќе му бидам благодарен. :)

Ако може некој да ми каже што треба да се учи Деловна Етика, а што не, за испит, ќе му бидам благодарен. :)

Колега учи ги набројувањата, 2скрипти има и една мала од 2-3 страни. И јас сум на испит тој предмет малку зезнат е премногу има наборјувања, статистика полесно ми е од деловна.

Aj nekoj neka mi dade upatstvo sto da ucam osnovi na ekonomijata :vozbud: sto najcesto dava na ispit?
Па Економија СЕ треба да се знае, али под знаење не мислам на памет да учиш туку со разбирање... Ќе имаш пресметувања на данок/трошоци/инфлација/раст и некои слични работи. Дефинициите треба да ги знаеш сите... Прашај си го професорот што е исфрлено за испит... И тоа е тоа, друго не ми текнува...

Сè мислам дека факултетот работеше до 20 часот.
Знаеш дека не ми текна на тоа:smir:

од 1, журка ке правиме...понеси ми прашања економика:smir:
Фала колега :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom