Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 декември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
0
А каде е кабинетот на проф. по сметководство Зорица, знае ли некој ? :toe::)

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ме интересира, дали може студент што е во приватна квота да добие стипендија врз основа на успех ? Ако да, колкав треба да биде успехот ?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Ме интересира, дали може студент што е во приватна квота да добие стипендија врз основа на успех ? Ако да, колкав треба да биде успехот ?

Нема везе у која квота си, треба само да напраиш просек над 8.5 :smir:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Нема везе у која квота си, треба само да напраиш просек над 8.5 :smir:
И уште некои други услови треба да се исполнети, никој не гарантира дека ќе земаш стипендија :)

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Член од
13 септември 2009
Мислења
76
Поени од реакции
8
Aj nekoj od postarite kolegi ako moze da mi kaze podetalno za menadzment na mal biznis, teorija na odlucuvanje i Menadzment na covecki resursi kako e...fala:smir:

Член од
20 декември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
0
Па добро нема везе исто е кај кој ке земеме оценка. Иначе фала за информацијава :smir:
Е не е исто. Ако имаш потпис од Љубиша, а оценка одеш да земеш од Зорица :vozbud::pos2:

Molim :smir:

Na profesorot po smetkovodsvo e levo na Zorica pravo pa na kraj desno citaj na vrata :smir:

Фала:smir:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Aj nekoj od postarite kolegi ako moze da mi kaze podetalno za menadzment na mal biznis, teorija na odlucuvanje i Menadzment na covecki resursi kako e...fala:smir:
Менаџмент на мал бизнис... ист начин на учење како менаџмент, малце е полесна материјата од Менаџмент, ист начин на поставување на прашањата... Сепак препорачувам да го положиш на колоквиуми, оти во оваа сесија испитот го даде на пишување иако беа пријавени повеќе од 50 студенти. Исто така треба да бидеш редовна на предавања, пожелно е и семинарска :)
Менаџмент на човечки ресурси... кај Бојаџиоски може ли да има предмет кој е тежок? :pos: Прашањата се формираат на ист начин како Економика на претпријатие, биди редовна на вежби (асистентот одлично објаснува, плус само од вежби можеш да собереш околу 20-тина поени + две оценки), пишувај ги домашните (CV и оглас), и без многу напор ќе имаш одлична оценка. И тука може семинарска.
Теорија на одлучување... професорот викаше дека 90% ќе имаме оценка 10 :pos: Искрено не познавам некој кој има таква оценка, можеби не сум ги прашал сите, но така е... Пушта список на крајот на секое предавање, исто и на вежби... На предавањата кажува доста шеги, но сепак знае да каже и нешто што може да затреба. Професорот е доста начитан, има знаење од многу области, не само од економија. Тестовите се на пишување, ти препорачувам да си го полагаш на колоквиуми, на испит дава премногу прашања, осум страници со прашања на пишување, па и Ајнштајн да си нема да можеш да ги одговориш. Исто и на колоквиуми, скоро никогаш нема време за сите прашања. Прашањата кои се паѓаат на колоквиумите се вртат по студентиве, од рака на рака, по мејлови... Голем дел од нив паѓаат, ама не сите прашања... И то :) Исто како и претходните два предмети и тука се можни семинарски... но даваат пет поени за семинарска во која ќе вложиш екстремно голем труд. Вежбите се тапа, досадни, непотребни...

Е не е исто. Ако имаш потпис од Љубиша, а оценка одеш да земеш од Зорица :vozbud::pos2:
Нема врска потписот... важно е кај кого го имате пријавено испитот.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Нема врска потписот... важно е кај кого го имате пријавено испитот.
Ни тоа нема врска, кај Владимир ми е пријавен испитот, од него иам потпис а оцена од Таки Фити. Не би ми праеле проблеми, нели?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom