Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 мај 2009
Мислења
44
Поени од реакции
0
Aj ve molam nekoj sto polagal ispit Delovno Planiranje i Marketing na usluzni dejnosti, neka kaze nesto...Delovno planiranje, isto kako menadzment li se ucat tabelite???
Sigurno ima nekoj da kaze nesto...:helou:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Колеги на колоквиум по основи на економија имавте пресметки на GDP-дефлатор, номинален, реален GDP? Да знам дека може да има на испит исто така. :salut:

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Колеги на колоквиум по основи на економија имавте пресметки на GDP-дефлатор, номинален, реален GDP? Да знам дека може да има на испит исто така. :salut:
ако не грешам, мислам дека имаше за бдп реален, и да се пресмета стапката на инфлација......

Член од
8 јануари 2010
Мислења
38
Поени од реакции
1
Колку што се сеќавам имаше 2-3 прашања, но мој совет не се оптеретувај со пресметките, за третиот колоквиум по економија најважна ти е последната глава, така да научи ја добро :toe::salut:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
imase dadeno nominalen GDP i dadeno nivo na ceni vo dve god. od toa trebase da se najde stapka na inflacija, i posle da se najde realniot GDP i da se presmeta za kolku % realno se zgolemil GDP. se nadevam ubavo ti objasniv:smir:
btw IMA LI ISTAKNATO REZULTATI SMETKOVODSTVO? i bodovi za Del. etika? fala:pipi:

Член од
15 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
2
Site napateni ekonomisti koi cekaat rezultati po site smetkovodstva, edna mala informacija, ke si pocekaat uste bidejki asistentot Atanasko zamina vo US i tamu ke bide do Juni, pa namacenata asistentka Marina nema da bide vo moznost da gi srede site rezultati tolku brzo samata :toe:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Site napateni ekonomisti koi cekaat rezultati po site smetkovodstva, edna mala informacija, ke si pocekaat uste bidejki asistentot Atanasko zamina vo US i tamu ke bide do Juni, pa namacenata asistentka Marina nema da bide vo moznost da gi srede site rezultati tolku brzo samata :toe:
Тоо Атанаско ѕверот ќе го живее американскиот сон. Може ќе ја имаат среќата сите што имаат сметководства, да се вработи таму и да не се врати веќе кај нас. :pos:

Сепак сигурен сум дека ќе најдат уште некоја опасна замена за него, не смее dream team - от да се растури.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Sirota :S Da odime da i pomognime?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Тоо Атанаско ѕверот ќе го живее американскиот сон. Може ќе ја имаат среќата сите што имаат сметководства, да се вработи таму и да не се врати веќе кај нас. :pos:

Сепак сигурен сум дека ќе најдат уште некоја опасна замена за него, не смее dream team - от да се растури.
Тој dream team ќе го гледам најмалце 4 години... хаха... него сигурно полагаме математика во 11 и 15????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom