Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Океј, ако ти кажале постарите колеги дека е така... можно е, но ако ги согледуваме аргументите мислам сите би се согласиле дека би било бесмислено. Што се однесува до учењето економија, гледам сите коментирате дека требало некоја логика или не знам поврзување на работите... се прашувам како сте учеле до сега, но овде баш некоја посебна логика и не треба, а дека има таксативно набројување на некои работи, има. Впрочем токму на нив изгубив повеќе бодови на вториот колоквиум и правилото дека ако едното заокружено ти е точно, а другото го имаш заборавено целото прашање се поништува... работи кои инаку знам многу добро и по опширно од книгата да ги објаснам. Не го кажувам ова за да се оправдам зошто не сум освоил 150 бода, туку едноставно да образложам од каде ми произлегува тезата дека тие 140 бода не се вистински приказ за тоа што треба да биде 10ка, ако навистина се вистинити...
да се надеваме дека нема да е како и претходните години па да си извлечеме подобри оценки :wink: а за учење економија баш и не сум многу учела, многу е битно да го слушаш Таки кога предава и после дома ти е потребно два пати да прочиташ до колоквиум и гарантирано имаш над 40бода:wink: туку има нешто резултати? ако некој оди нека пише ако има нешто за прва година...

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Кога треба да се појавиме на факултет за да ни стаат оцени? Има некоја дата одредена?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Дали знае некој дали има резултати сметководство поставено сега??? Знам дека во 12 немало, али обично покасно ги ставаат.... Некој???

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Дали знае некој дали има резултати сметководство поставено сега??? Знам дека во 12 немало, али обично покасно ги ставаат.... Некој???
Бев на факултет во 16 часот , немаше објавено сеуште резултати.Ассистентот сметководство им рекол на некои колеги денеска дека утре ке бидам објавени резултатите.Истото најверојатно ке важи и за математика.резултати еколошки на 11.01 на огласна табла , а испит еколошки на 26.01 ,

Член од
26 септември 2009
Мислења
70
Поени од реакции
0
lele u pm koj ke uci matematika
a nekoj od postarite studenti da ni olesni kako ke bide statistika na vtori semestar
potesko lie ili polesno od matematika

slusajte
ja na prvi sum imal 46 poeni i taki mi rece deka toa e 10
a na vtori 44 i mi rece deka toa e devetka
e pa logicno 10 pocniva od 45 e ako imas 3te kollok po 45 toa e ednakvo na 135
najverojatno granicata za 10 e 135 bez seminarska
a ovie sto vikaat deka 10 pocnuva od 140 barem spored mene ne e mozno

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
slusajte
Ти изгледа многу си го замарал професорот....

инаку сосем реално е 140 бода за 10ка.Па колеги,со 120 бода имате 9, не е реално +15 бода и оп десетче.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
ако си женско можно е и со бодови за 8 да имаш 10 (економија) - одговорно тврдам. џабе се замарате, немојте, ќе видите кој срања се случуваат кога се делат оценки (по горенаведениот предмет)...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
ако си женско можно е и со бодови за 8 да имаш 10 (економија) - одговорно тврдам. џабе се замарате, немојте, ќе видите кој срања се случуваат кога се делат оценки (по горенаведениот предмет)...
a ako sum zensko i iam bodovi za 10ka?:smir::smir::smir:

kosta-p

relax-m
Член од
27 декември 2009
Мислења
63
Поени од реакции
1

hahahhahahahhahahh bravo be kolega tocno taka pa maka i od 6 moze 10 da ti dade taki i se e mozno

a ako sum zensko i iam bodovi za 10ka?:smir::smir::smir:[/quote

da da se soglasuvam ama nemat site poeni za 10 pa nekoj za 7-8 i na kraj ke mu pisuva 10 :D sepak ne e realno :Dneli :D

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
lele u pm koj ke uci matematika
a nekoj od postarite studenti da ni olesni kako ke bide statistika na vtori semestar
potesko lie ili polesno od matematika

slusajte
Статистика оди редовно на вежби,и ресавај од збирката дома ама РЕДОВНО и супер ке биде. За споредба,Математика имам едвај 6 на испит во јуни, а статистика заслужена 10 :smir:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Статистика оди редовно на вежби,и ресавај од збирката дома ама РЕДОВНО и супер ке биде. За споредба,Математика имам едвај 6 на испит во јуни, а статистика заслужена 10 :smir:
Статистика ја фати на колоквиуми 10ката или на испит? :)

Значи компликацијата е што мора и теорија да знаете, а материјалот не е лесен, мора да фати и по ред да се учи, нема рипање.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Статистика ви е уште рано бре... :pos:
Вака, од теоријата главните работи треба да ги знаете совршено, за задачите треба да решите барем по една од секоја врста и да добиете на рутина... не верувам дека после тоа ќе имате оценка помала од 9 :)

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Статистика ја фати на колоквиуми 10ката или на испит? :)

Значи компликацијата е што мора и теорија да знаете, а материјалот не е лесен, мора да фати и по ред да се учи, нема рипање.
На колоквиум :helou: И точно,само со ред,и од задачите барем по некоја од секој вид... и после уживај :party3:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ај вака постариве колеги, доколку можете некако да ги подредите по тежина департманиве како би иделе???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom