Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
hahah mene ne mi zvuci ubavo 6 meseci zabrana za polaganje :) ima vreme do smetkovodstvo, kje se nauci toa nekako... a koa polagame?

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Само се чудам, ако треба до крај на семестарот да го завршиме целиот учебник, овие два колоквиуми ќе треба по 180 страни да ни бидат :/
А и материјалот станува се потежок..
vtoriov kolokvium mu doaga od 131 do 292( ako ubavo razbrav), sto znaci deka vtoriot kolokvium e 161strana... e sega tretiot kolokvium e od 295 do 506ta sto mu doaga 211 strani, ali lani krajniot del od 21 glava i pocetokot od 22 glava ne trebalo da se ucat, sto znaci najverojatno i godinava taka ke bide, i od tie delovi od dvete glavi ispagaat nekoi dvaesetina strani, sto znaci deka tretiot kolokvium bi bil najgolem ama ne dvesta i nesto strani, tuku 180strani.. taki fiti pametno go deli taka materijalot, prviot najmalce za najmnogu da pominat na kolokvium, i so tek na vreme da se naviknuvame po malce poveke da ucime..

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
Кога сме веќе кај економија, случајно некој да не провери дали ја имаат во библиотека од Менкју - Principles of Economics ? :)
Vidi na stranata na ekonomski imas da si prebaras so ima vo biblioteka :)

I ne se zalete za ekonomija,vtoriot kolokvium mene bar mi bese najlesen. Baska sto e interesno i ke vi treba za sekoj mozen predmet ponatamu. Uzivajte dodeka si imate prof. kako Taki:pipi:

Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
сметководство втор е најтежок (другите два ми беа прелесни). учете за вториов не се заебавајте, си нема везе со првиот.
ne gi lazi lugeto TRETIOT E NAJTEZOK ako veke gledame po tezina - vtoriot ne e tolku tezok samo treba malce logika - pored ucenje na pamet

Не е точно. Границата беше 51 поен. Од 16 до 51 поен беа пуштени на дополнителна. Само ќе ви кажам, не се надевајте многу на тоа што било лани, лани си е за лани. Лани границата на прв колоквиум беше 30 поени, а оваа година 40... :)

samo da dodadam -- toa dopolnitelna fakticki znaci deka od posle go polagaa samo tretiot kolokvium (tie so imaa od 16 do 51 ) --- a duri mislam deka ne bese bas 16 ama nema veze

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Колеги работи утре факултетот, поточно читалната и библиотеката ?

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Abe koga se polaga delovna etika i nabrojte od koja do koja strana treba da se uci i sto da se uci posto aber nemam vonreden sum?

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Demonstratorkava po matematika na vezbi spomna deka mozno bilo mesto Izvodi i integrali da imame Finansiska matematika... Znaete neshto za toa? Ako e taka, i za ovoj kolokvium ke treba da se ubieme od vezbanje! Od Izvodi i integrali vo zbirka ima 40 zadachi, a od Finansiska matematika 140...
I da, delovna etika me nema na nitu eden spisok... Nemam blaga vrska za materijalov - so, kako, do kade... :toe: Ako na kraj me zaebava bas taa profesorka - po glup izboren predmet, ke treba da se dzitnam od 8mi :pos2:

Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Demonstratorkava po matematika na vezbi spomna deka mozno bilo mesto Izvodi i integrali da imame Finansiska matematika... Znaete neshto za toa? Ako e taka, i za ovoj kolokvium ke treba da se ubieme od vezbanje! Od Izvodi i integrali vo zbirka ima 40 zadachi, a od Finansiska matematika 140...
I da, delovna etika me nema na nitu eden spisok... Nemam blaga vrska za materijalov - so, kako, do kade... :toe: Ako na kraj me zaebava bas taa profesorka - po glup izboren predmet, ke treba da se dzitnam od 8mi :pos2:
treba za matrici, izvodi, integrali vtor kolokvium a Ekonomska ( ne finansiska ) matematika e za tret kolokvium materijal

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
a sto se prai dragi tolku fin i dobar i gi pusta skoro site na uvid? i so znaci ako me pusti so mizerni 6-7 boda? kje treba da nadoknadam na vtor i na tret? ili kje treba da gi napraam perfektni vtor i tret za e*ana 6ka?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom