Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Од каде тие прописи, кај ги најде жити се :pos:
Економија третиот колоквиум ќе ви биде некаде околу 200-210 страни... пааааа... тоа е :)
Правилник за ЕКТС

Член 26
Предметната програма се реализира врз основа на однапред утврдена основна
литература, којашто може да изнесува најмногу до 100 страни за еден час од неделниот
фонд на часови на предавања, но не повеќе од 400 страни за една предметна програма

Знаењето е сила знењето е моќ - иде реклама али џабе кога студентите си ќутат

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
За некои предмети 400 страни се малце... Еееееј... за Економија се буните, еден од најинтересните предмети во секоја студиска програма, кај еден од најдобрите професори... ццц... Искрено, таа книга и 600 страни да има ќе е малце.
А според ЕКТС студентите не можат да пишат ни квадрат :pos:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
За некои предмети 400 страни се малце... Еееееј... за Економија се буните, еден од најинтересните предмети во секоја студиска програма, кај еден од најдобрите професори... ццц... Искрено, таа книга и 600 страни да има ќе е малце.
А според ЕКТС студентите не можат да пишат ни квадрат :pos:
Дада благе везе нема ЕКТС со Економски... џабе се јачаат.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Кога сме веќе кај економија, случајно некој да не провери дали ја имаат во библиотека од Менкју - Principles of Economics ? :)

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Само се чудам, ако треба до крај на семестарот да го завршиме целиот учебник, овие два колоквиуми ќе треба по 180 страни да ни бидат :/
А и материјалот станува се потежок..

Ekonomija 2kolokvium ni e do prvata glava od makroekonomija, taka kaza profesorot, znaci bev na toa predavanje, i e 160 strani, sto bi znacelo deka 3tiot kje bide 200,.... a ovoj 2materijal e tesko zaeban i djabe citam koa niso ne vlaga u glavcevo :)

Член од
26 септември 2009
Мислења
70
Поени од реакции
0
lele so ubavo mi e ......inace so ucenje sum do 12 glava i sve razbrav .......i istotaka imame uste 20 i nekolku dena za na kolokvium taka da.....super mi stojat rabotite.....

Dimitar_ напиша:
lele so ubavo mi e ......inace so ucenje sum do 12 glava i sve razbrav .......i istotaka imame uste 20 i nekolku dena za na kolokvium taka da.....super mi stojat rabotite.....
,,,,,

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
и мене ми е убаво, 2 недели книга немам фатено.
дали е точно дека лани границата на испт менаџмент била 16 бода?! ова го чув ама не ми се верува...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Не е точно. Границата беше 51 поен. Од 16 до 51 поен беа пуштени на дополнителна. Само ќе ви кажам, не се надевајте многу на тоа што било лани, лани си е за лани. Лани границата на прв колоквиум беше 30 поени, а оваа година 40... :)

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Ekonomija 2kolokvium ni e do prvata glava od makroekonomija, taka kaza profesorot, znaci bev na toa predavanje, i e 160 strani, sto bi znacelo deka 3tiot kje bide 200,.... a ovoj 2materijal e tesko zaeban i djabe citam koa niso ne vlaga u glavcevo :)

Vtoriot ako ti e tezok za tretiot da ne praime muabet...

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
остајте економија кажете сметководство што ке правиме -
економски кажано дајте синдикално да се организираме за препишување :3:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom