Very Nice Girl
Нојс
- Член од
- 25 август 2009
- Мислења
- 1.231
- Поени од реакции
- 160
hahah mene ne mi zvuci ubavo 6 meseci zabrana za polaganje ima vreme do smetkovodstvo, kje se nauci toa nekako... a koa polagame?
vtoriov kolokvium mu doaga od 131 do 292( ako ubavo razbrav), sto znaci deka vtoriot kolokvium e 161strana... e sega tretiot kolokvium e od 295 do 506ta sto mu doaga 211 strani, ali lani krajniot del od 21 glava i pocetokot od 22 glava ne trebalo da se ucat, sto znaci najverojatno i godinava taka ke bide, i od tie delovi od dvete glavi ispagaat nekoi dvaesetina strani, sto znaci deka tretiot kolokvium bi bil najgolem ama ne dvesta i nesto strani, tuku 180strani.. taki fiti pametno go deli taka materijalot, prviot najmalce za najmnogu da pominat na kolokvium, i so tek na vreme da se naviknuvame po malce poveke da ucime..Само се чудам, ако треба до крај на семестарот да го завршиме целиот учебник, овие два колоквиуми ќе треба по 180 страни да ни бидат :/
А и материјалот станува се потежок..
Kolku sto razbrav jas pustil asistentot na krajot.Dali vcera na delovna etika pusti spisok?
Vidi na stranata na ekonomski imas da si prebaras so ima vo bibliotekaКога сме веќе кај економија, случајно некој да не провери дали ја имаат во библиотека од Менкју - Principles of Economics ?
ne gi lazi lugeto TRETIOT E NAJTEZOK ako veke gledame po tezina - vtoriot ne e tolku tezok samo treba malce logika - pored ucenje na pametсметководство втор е најтежок (другите два ми беа прелесни). учете за вториов не се заебавајте, си нема везе со првиот.
Не е точно. Границата беше 51 поен. Од 16 до 51 поен беа пуштени на дополнителна. Само ќе ви кажам, не се надевајте многу на тоа што било лани, лани си е за лани. Лани границата на прв колоквиум беше 30 поени, а оваа година 40...
I ako ne nema na spisocite gubime nesto ? Ili toa e samo za povisoka ocenka za kraj?Kolku sto razbrav jas pustil asistentot na krajot.
Ako bese taka ja ke bev suspendiran da ne idam na fax hahaahhahah mene ne mi zvuci ubavo 6 meseci zabrana za polaganje ima vreme do smetkovodstvo, kje se nauci toa nekako... a koa polagame?
Ne znam toa i mene me interesira, posto jas mnogu retko odam na predavanje delovna etika. Ako ima nekoj od postarite kolegi neka kaze.I ako ne nema na spisocite gubime nesto ? Ili toa e samo za povisoka ocenka za kraj?
treba za matrici, izvodi, integrali vtor kolokvium a Ekonomska ( ne finansiska ) matematika e za tret kolokvium materijalDemonstratorkava po matematika na vezbi spomna deka mozno bilo mesto Izvodi i integrali da imame Finansiska matematika... Znaete neshto za toa? Ako e taka, i za ovoj kolokvium ke treba da se ubieme od vezbanje! Od Izvodi i integrali vo zbirka ima 40 zadachi, a od Finansiska matematika 140...
I da, delovna etika me nema na nitu eden spisok... Nemam blaga vrska za materijalov - so, kako, do kade... Ako na kraj me zaebava bas taa profesorka - po glup izboren predmet, ke treba da se dzitnam od 8mi :pos2: