Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Колку се книгите математика, збирката математика, таблицата и збирката сметководство и кажете дали може фотокопирани да се земат дека мене и онака не ми требаат купени дека не собирам потписи оти сум вонреден овој семестар
Збирка математика и таблици треба да ти бидат оригинални зашто дава да се носат на колоквиум и испит и да гледаш од нив.
Сметководство во збирката има некои домашни и некои се занесуваа демек оригинални ама јас однесов од фотокопија и ништо не ми рекоа.
Учебниците слободно земи ги копирани, а цените не ги знам (мислам сметководство беа 2те по 700 ден, а математички таблици 800).
 
Член од
19 јануари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Да ми каже некој на што предавања/вежби да одам во 3-та година Е-бизнис?
И на кои колоквиуми да се фокусирам?

Планирам да бубам маркетинг цел семестар за да исчистам година. Не сакам се да пропуштам од 5-ти семестар, ама не сакам ни да трошам време на глупости.

Ова ми се предметите:

• Маркетинг менаџмент
• Менаџмент на Е-бизнис 1
• Основи на Интернет архитектура
• Логистика
• Менаџмент на информациони системи (се мислам да го сменам)
Ова е мое видување, се надевам нешто ќе помогне.
- Маркетинг мнг - книгата е од Котлер, една од ретките навистина квалитетни книги до сега. Треба да се посвети внимание, има доста материјал ама корисна е. Сега не знам дали Циунова е вратена, на некои таа им се допаѓа ама според мене нема некоја голема корист од предавањата, оди на вежби. Даваше поени екстра поени за се, присуство, стручен труд ова-она.. само штедеше малку :) Прашањата повеќе беа како примери па ти треба да си ја поврзеш теоријата со приказната. Тие беа со 1 точен, има и точно/неточно и надополнување реченици. На 3тиот имаше и неколку задачи.
- Интернет архитектура - се препорачува да се оди на вежби зашто не може да се положи предметот без проект а сам тешко дека ке знаеш да го сработиш. Исто на колоквиумите провејуваат прашања од тоа што се работи на вежби. Предавањата не се пресудни. Материјалот не е обемен ама е комплициран како и тестовите. Треба логика. Пола прашања беа со 1 точен, пола со повеќе од 1.
- Логистика - Професорката не е строга, не бара многу. Предметот е малку досаден ама научи го добро и нема да имаш проблем. Не бара присуство ни вежби, ама е дарежлива, дава поени за трудови и др.работи. Прашањата се со повеќе точни а има и со пишување ама на кратко.
- МЕВ 1 - Професорката.. не е професорка.. Оди на некое предавање па се ке ти стане јасно. Се прави групен проект, Мијалче го оценува. Таа дава бодови за се и сешто. Ако не го смениле, материјалот е лесен, поголемиот дел е веќе познат од други предмети. Не знае добро англиски па тестовите имаа печатни грешки што ти влијаат на одговорот, прашањата имаа одговори спротивни на тоа во книгата зашто она мисли погрешно...положи и бегај. И да, на испит дава 100 прашања. Се на се, лесно е.
- МИС смени го дефинитивно, не си губи време со тоа.
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.117
Поени од реакции
827
Член од
11 септември 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Dali mozhe nekoj da kaze angliski dali na 2 ili 3 kolokviuma ke se polaga. Isto i odnesuvanje na potrosuvacite?

1.Dali mozhe nekoj da kaze angliski dali na 2 ili 3 kolokviuma ke se polaga. Isto i odnesuvanje na potrosuvacite?!!!
 
Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
marketing ke dade na kolokviumi ???
Ако сакаш да полагаш на колоквиуми ќе треба да ја купиш новата книга, а ако сакаш да полагаш по старата книга можеш да полагаш само на испит, на колоквиум не.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.618
Поени од реакции
2.719
leonid ke bide profesor u cetvrt semestar ke predava upravuvanje so promeni debarliev ke ostane i valjda uste nekoj ke bide naznacen a toa za menadzment so sponma crticki i tabeli sigurno samo toa ili se so e pisano moze da dade na kol???
 
Член од
11 декември 2008
Мислења
77
Поени од реакции
91
Јас знам само за основи на маркетинг дека има список во книжара,така да мора да ја купиш!
Ако знае некој за финансиски менаџмент нека каже?
Купил некупил пак си наебал :pos2:. затоа купи си од кај сакаш ама да седнеш да си научиш :)
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.117
Поени од реакции
827
Прашање: дали некој од тука што ги слуша предметите меѓународен бизнис и СИС, дали знае кога се закажани колоквиумите за овие 2 предмета? И дали кажале за квадратите/кубовите и сл. дали ќе имаат право да полагаат на кол.? И некои други битни информации, ако се кажани :) Фала
 

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
Колешке, пред се гледај во неговите очи да не си убава пошто го надрља. Ке ти ја плесне групата одоздола (што ни сам не може да ја реши, без зафрканција) и никогаш нема да поминеш.
На колоквиум никако дотерани - мртов сериозен сум!

Баталете предавања. Џабе ке одите кога не само што нема да сватите ништо, туку и тоа малку што ке го разберете ке успее да го напраи конфузно.
Идете на часови кај Петар. Бајаги се поголеми шансите да положите ако вежбате кај него (ова не важи за студентките кои Драге ке ги земе на пик :)).
На прв колоквиум ке ви даде задачи од збирката кои што се решени внатре и која што ке може да ја носите на колоквиум. Ако сте ја поминале барем еднаш 100% прв колоквиум ке го земете.
За понатаму, пред се со Среќа, а после со знаење:helou:
А кој е Петар? :pipi:
 

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
8.957
Поени од реакции
5.519
Колку што знам Петар е некој кој држи приватни часови по математика и статистика :raz:
 

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Moze li nekoj da mi objasni kako se kolokviumite po marketing, na sto treba da se obrne vnimanie, treba li bukvalno se na pamet da znam?:smir:
 

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
8.957
Поени од реакции
5.519
nov blok za studentite od Ekonomski fakultet:

http://seminarskiraboti.wordpress.com/
Интересна идеја за бизнис, морам да признаам :)

Moze li nekoj da mi objasni kako se kolokviumite po marketing, na sto treba da se obrne vnimanie, treba li bukvalno se na pamet da znam?:smir:
Треба темелно учење, маркетинг може да падне се и мислам дека треба да се обрне внимание на се :raz: Некогаш дури е битен и редоследот на фазите, или поточно, има прашања која е првата, третата и четвртата фаза од тој и тој процес... :raz:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom