Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dozvolija Marketing i Menadzment polaganje ispit preku kolokvium za vonredni studenti ili tie na kvadrat? Kade treba da se prijavam ako e dozvoleno kaj profesorite ili asistentite?Koi se asistenti? :helou:

Да ми каже некој на што предавања/вежби да одам во 3-та година Е-бизнис?
И на кои колоквиуми да се фокусирам?

Планирам да бубам маркетинг цел семестар за да исчистам година. Не сакам се да пропуштам од 5-ти семестар, ама не сакам ни да трошам време на глупости.

Ова ми се предметите:

• Маркетинг менаџмент
• Менаџмент на Е-бизнис 1
• Основи на Интернет архитектура
• Логистика
• Менаџмент на информациони системи (се мислам да го сменам)

Да ми каже некој на што предавања/вежби да одам во 3-та година Е-бизнис?
И на кои колоквиуми да се фокусирам?

Планирам да бубам маркетинг цел семестар за да исчистам година. Не сакам се да пропуштам од 5-ти семестар, ама не сакам ни да трошам време на глупости.

Ова ми се предметите:

• Маркетинг менаџмент
• Менаџмент на Е-бизнис 1
• Основи на Интернет архитектура
• Логистика
• Менаџмент на информациони системи (се мислам да го сменам)

+1, и мене ме интересира истово.

Него, смени го МИС - НА ПИШУВАЊЕ Е.
Колегата Чејнс рече "само будали зимаат МИС", па сеа ти види :))

Може да ти ги продадам моите од лани :pipi:
Наместо да бидеш џентлмен и да и ги подариш на колешката, ти сакаш да и ги продаваш :pos:
+1, и мене ме интересира истово.

МИС мене ми е задолжителен, но ми предаваше и еден друг предмет лани. Професорот се прави дека е добар, кажува вицеви, зезанции, ни кажуваше и дека сите ќе имаме десетки, но оценките беа... еден другар со 84 од 90 можни поени и редовен (се пушташе список на секој час) доби 8-ка. Инаку вртат прашања, кои се паѓаат секоја година, но се нема време да се напишат сите 25 прашања за саат и пол. На испит поставува 50 прашања кои се на осум страни, за три-четири саати, кои исто така не можат да се одговорат сите :raz:
Епa на вас е да одлучите дали ќе си го задржите МИС :)

МИС мене ми е задолжителен, но ми предаваше и еден друг предмет лани. Професорот се прави дека е добар, кажува вицеви, зезанции, ни кажуваше и дека сите ќе имаме десетки, но оценките беа... еден другар со 84 од 90 можни поени и редовен (се пушташе список на секој час) доби 8-ка. Инаку вртат прашања, кои се паѓаат секоја година, но се нема време да се напишат сите 25 прашања за саат и пол. На испит поставува 50 прашања кои се на осум страни, за три-четири саати, кои исто така не можат да се одговорат сите :raz:
Епa на вас е да одлучите дали ќе си го задржите МИС :)

Добро ме убедивте, мењам МИС.
Други корисни е-бизнис совети од колегиве? Или се се првачиња на форумов?

Ај ако сака некој нека каже збор,два за информациони технологии,дали е оптички и дали треба да се оди на предавања???

Информациони технологии
Прв и втор колоквиум... оптички... со нагласен број одговори... но не се баш лесни прашањата но се поминува...
Трет колоквиум на компјутер... мене тоа ми беше прелесно.
На предавања не мора да одиш, иако некогаш дава некои вежби и пушта списоци... на вежби ти препорачувам да одиш... не за да се запишеш на список, туку за да научиш и лесно да го положиш третиот колоквиум... Мислам дека е доволно за предметот.

И доста за факултетов, беше ли некој на Филипче Котлер? Кажа нешто паметно? :pos: Па за 500 евра по човек, морал да каже нешто паметно :pos:

И доста за факултетов, беше ли некој на Филипче Котлер? Кажа нешто паметно? :pos: Па за 500 евра по човек, морал да каже нешто паметно :pos:

Сигурно професорица Snowhite ќе раскаже на следното предавање по маркетинг/однесување/услужни :)

Дали за прв колок. менаџмент треба да се обрне внимание на (скоро) секоја реченица или само најважните работи??

Колку се книгите математика, збирката математика, таблицата и збирката сметководство и кажете дали може фотокопирани да се земат дека мене и онака не ми требаат купени дека не собирам потписи оти сум вонреден овој семестар

Дали за прв колок. менаџмент треба да се обрне внимание на (скоро) секоја реченица или само најважните работи??

Треба да се обрне внимание само на набројувањата, цртичките и табелите (без памтење на бројки и проценти). Учење на текстот од лекциите е потполно непотребна работа зошто професорот бара учење на памет и само така можеш да положиш. Со среќа.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom