Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Zdravo, dali ste zapoznaeni so Zakonot za Visoko obrazovanie, odnosno izmenite cl.99 stav 3 ( sluzben vesnik br.26 ) za soodnost 75% zadolzitelni i 25% izborni predmeti. Interesno e za izborni predmeti slobodata na izbor od site nastavni predmeti ( od maticniot fakultet ) + moznosta i od drugi fakulteti no so lista na predmeti koi se nudat.
Ova e spored zakonot so koj treba nastavnite programi da se usoglasat najdocna do 15.09.2009.
No sosema druga e ponudata ( izborni predmeti od lista izberi 1 od 3 od maticniot fakultet) , a treba da bide na primer ako ima 2 izborni vo 2 godina
zadolzitelni predmeti +
1.izboren predmet od neparen ili paren semestar
2.izboren predmet
Samo soodnosot e zapazen, no ne i kaj departmanot Ekonomija

Дали маркетинг и менаџмент им даваат да полагаат на колоквиуми на тие што имаат запишано година на куб?
sekoja godina dozvoluvaat iako na pocetok kao demek e neizvesno :wink: denes marketing rece slednata nedela ke kazela so sigurnost bidejki ne zaviselo od nea

sekoja godina dozvoluvaat iako na pocetok kao demek e neizvesno :wink: denes marketing rece slednata nedela ke kazela so sigurnost bidejki ne zaviselo od nea

Kolku sto razbrav menadzment e dozvoleno site studenti (i kvadrati i kubovi) da go polagaat na kolokvium, so prethodno zapisuvanje vo spisok kaj asistentot...:pipi: hahaha :helou: kolegi polozete go do avgustovsko-septemvriskata sesija da ne izleze togas ponovo izdanie pa i toa da go kupuvate! :nesvest:

Na stranata na fakultetot konecno e zakacen rasporedot na predavanje vo zimskiot semestar! Pozdrav

Инаку мене ме интересира, нешто ме бунат уплатнициве.
Тие што запишале квадрат во февруари и сега фактички запишуваат година по втор пат, нели треба да платат 1. партиципација, 2. 750 ден за ИКСА, 3. 200 ден за студентски сојуз и 4. 1400 за книжевен фонд?
Фигурира и некаква уплата од 2100 ден. за упис, од каде тоа сега?!
2100 den. ti e koga uplakas godina po prv pat i dobivas nastavna programa za godinata, a 1400 den. koga si na kvadrat, kub itd. i togas ne dobivas nastavna programa zosto veke ja imas. E toa e razlikata, 700 den. cini nastavnata programa :wink:[/quote]

Onoa plavoto so ni go davaaat 700 denari go naplakaaat?? Aiiiijjjjjj:vozbud::vozbud::vozbud:

2100 den. ti e koga uplakas godina po prv pat i dobivas nastavna programa za godinata, a 1400 den. koga si na kvadrat, kub itd. i togas ne dobivas nastavna programa zosto veke ja imas. E toa e razlikata, 700 den. cini nastavnata programa :wink:

Onoa plavoto so ni go davaaat 700 denari go naplakaaat?? Aiiiijjjjjj:vozbud::vozbud::vozbud:[/quote]
E bas toa plavoto, zato plakame 700 den.!!!

дали господинот почитуван Шуклев кажал нешто на предавањата за тие што ја имаме старата книга дали мора да ја купиме новата и ако да на кои гробишта сака да го погребаат?

дали господинот почитуван Шуклев кажал нешто на предавањата за тие што ја имаме старата книга дали мора да ја купиме новата и ако да на кои гробишта сака да го погребаат?
алоооо, новата книга ги нудела најмодерните текови во менаџментот, имала 20 нови и 30 исфрлени стари лекции и била спој од над 1000 извори и во никој случај не била "копи/пасте" а кориците се со купен копирајт:) ;). За вториот дел од прашањето не понуди одговор.:pipi:

ако тоа значи дека мора да се купи.....отидов да си плачам

За да одам на менаџмент на колоквиуми оваа година (3та сум, само тој ми е од втора), треба посебно да се запишам кај асистентот?

Така ме информираа баш сега, па ако знае некој повеќе...и ако знае каде и кога да го најдам асистентот.
Mac треба да се запишиш на списокот кај Столе, а новата книга... мора да се купи, горе-доле е иста, само кејсовите се нови :raz:
2.200 лани... 2.200 сега... се надевам нема да има потреба да купувам уште една :nerv:

uste ednas ve prasuvammmm! koi knigi treba da se od knizara, a koi moze da se skripti? prasuvam specc.. za smetkovodstvo, delovna i matematika. :pipi:

uste ednas ve prasuvammmm! koi knigi treba da se od knizara, a koi moze da se skripti? prasuvam specc.. za smetkovodstvo, delovna i matematika. :pipi:
Мислам дека Сметководство нема да ти треба книга купена од книжара, деловна етика нема книга туку само скрипта, бар така кажа професорката денес, а математика мислам дека ќе ти требаат збирката и таблицата.

Pa dobro samo 2200 den e, ne e voopsto skapa =)))

Мислам дека Сметководство нема да ти треба книга купена од книжара, деловна етика нема книга туку само скрипта, бар така кажа професорката денес, а математика мислам дека ќе ти требаат збирката и таблицата.

Isto taka i smetkovodstvo zbirka ke ti treba, poradi domasnite sto trebaat za vezbi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom