Јас да си кажам за информациони технологии.И јас би сакала да ве прашам за изборните.Најверојатно едниот ќе ми биде Англиски, а другиот се мислам меѓу Теорија на одлучување, Управување со промени и Информациони технологии.Но како што гледам во водичот, англиски и инф.тех. се во летен семестар, а сакав изборните да ми бидат разделени. :jaj:
Ако не ти е тешко, ти се молам кажи ми и за англиски отприлика какви се колоквиумите.Знам дека се учат текстови, претпоставувам како во средно, само со друга содржина секако.А англиски и нас по распоред ни беше во летен семестар ама ни го преместија во зимски.
Англиски има 2 колоквиума, од по 50 прашања и треба да имаш вкупно 51 од двата колок. за да положиш, што значи нема паѓање. Оптички се прашањата со три можни одговори од кои едно е точно. Воопшто не се збунувачки и се лесни. А што конкретно би се паднало на колок. ќе ви каже проф. на предавања. Поздрав :helou:Ако не ти е тешко, ти се молам кажи ми и за англиски отприлика какви се колоквиумите.Знам дека се учат текстови, претпоставувам како во средно, само со друга содржина секако.
Супер.Англиски има 2 колоквиума, од по 50 прашања и треба да имаш вкупно 51 од двата колок. за да положиш, што значи нема паѓање. Оптички се прашањата со три можни одговори од кои едно е точно. Воопшто не се збунувачки и се лесни. А што конкретно би се паднало на колок. ќе ви каже проф. на предавања. Поздрав :helou:
Ne ni ima nov nacin na studiranje.Jas sum od 2008/09 upisan po neli "novata programa" , ama i mene mi vikaat da pisam kvadrat na godina posto imam 3 ostanati , nema nikakva "nova programa" so kvadrat na predmet , po "novata programa" ima samo novi indeksi so krediti vo niv i nekolku novi predmeti.Дали може да се префрлиш од старата програма на новата со 50 евра како што пишува на ценовникот?
Да да само за тебе специјално го има на нет.Некој учебник по сметководство може некој да ми даде уствари на нет ако го има да ми го даде![]()
Po ovie pravila za dvata predmeti sto ti ostanale pisuvas kub (sumata na edniot predmet *2 plus sumata na drugiot predmet*2) i plus 300evra kub na godina...da ne zaboravam i plus "onie sitnici" internet...knizen fond...itn!
Ne mozes da zapises naredna godina ako ne ti se polozeni site ispiti,uslovot ne vazi za kvadrat,ke moras da pises kub
Ne ni ima nov nacin na studiranje.Jas sum od 2008/09 upisan po neli "novata programa" , ama i mene mi vikaat da pisam kvadrat na godina posto imam 3 ostanati , nema nikakva "nova programa" so kvadrat na predmet , po "novata programa" ima samo novi indeksi so krediti vo niv i nekolku novi predmeti.
Ректорот на универзитетот ќе закаже седница за суспендриање на деканот на економски факултет, кој и така треба да си замине на 15 Септември, и да биде заменет според информациите со Љубомир Кекеновски. Ќе го сменат два дена порано, браво за ректорот, конечно собра храброст да се спротистави.Не е битно каква ќе биде одлуката, и така му беше крај на мандатот како декан, не знам кој залажуваат на телевизија дека менувале, ова-она... :raz:
Па јас мислам дека е од вторник 15 Септември, ама и да не е нема да се изненадам.:helou:Сигурно ли е дека од другата недела почнуваат предавањата?:jaj: