Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
може некој да помогне со совет околу тоа на што треба да се обрне повеќе внимание по статистика, а ме интересира и дали скриптата економика помага, или да учам од книга?!
Хммммм... за Економика не можам да те советувам зашто не сум учел од скрипта.
А за Статистика, треба здраво да седниш, да научиш се како што треба, треба и добро да знаеш да ги решаваш задачите. Тие што ќе поминат прв колоквиум, наредните два ќе ги земат како од шала :)
Браво за дечково,а и тоа е кога ќе се сносиш со цел оној стрес на факултетон,па као издувен вентил и боречка вештина ќе научиш.Може и финта му е,па затоа догурал до 3 год.пошо му плашат професорите хехехехе...
У секој случај браво...
А зошо не пишавте за колегата што беше на Идол?!Каков талент:nesum:
Е стварно, зошто некој не пиша за него, јас не го познавам (вака како фаца ми е познат, ама само толку), се што знам за него е дека знае да прави јајце на око (добро, на крај го истури)

Е ова е студентски живот, демек не млатат како јајца :pos:

А економика што треба да се учи од првиот тупаџиски дел? Не мислам да ги памтам сите можни автори што рекле дека е предмет на економиката и што е претприемач.
Инаку колегата од идол треба да си изврши ритуално самоубиство. Да го цитирам: Ова е скопската тврдина Кале, која датира од 4000 год п.н.е. или така нешто мислам дека беше.:tapp:

Па сеа колега, ние економистите не сме на толку напредно ниво, главно сме програмирани за учење цртички, таму не спаѓаат години :pos:
Инаку не паметам веќе шо требаше за Економика на претпријатие, ама главно треба да обрниш внимание на поделбите (табели не) и дефинициите кои се со црно.

И да прашам, знае ли некој кога се полага Информациони.
На 16, на 18 или на 21??? Многу верзии слушнав :pos:

На 16, на 18 или на 21??? Многу верзии слушнав :pos:[/quote]

na 21 e mislam taka kazaa na vezbi

На 16, на 18 или на 21??? Многу верзии слушнав :pos:

na 21 e mislam taka kazaa na vezbi[/quote]
пазете се ова ако изгледа лесно мн зезнати се прашањата :vozbud:

Па сеа колега, ние економистите не сме на толку напредно ниво, главно сме програмирани за учење цртички, таму не спаѓаат години :pos:
:aplauz: oва ќе си го ставам во резиме, кога/ако некогаш дипломирам, за да знаат шо ми е специјалност.. :S

Еј, абе има некој тука на е-бизнис, втора година?

na 21 e mislam taka kazaa na vezbi
пазете се ова ако изгледа лесно мн зезнати се прашањата :vozbud:[/quote]

може се зезнати прашањата ама последниот дел покрај демонсраторКИТЕ лесен ке ни биде :love1::love1::love1::love1:

Колеги ај едно пршање за Англиски јазик (1 или 2 иста проф. е). Слушнав дека е некоја нова професорка, па сакам да ми кажете дали е фина жената, на шифрарник ли е ...? Секаква информација е добредојдена.Треба да полагам Англиски 1 во јуни па некако ме фаќа страв зашто нова проф е? Фала однапред. :helou:

Колеги ај едно пршање за Англиски јазик (1 или 2 иста проф. е). Слушнав дека е некоја нова професорка, па сакам да ми кажете дали е фина жената, на шифрарник ли е ...? Секаква информација е добредојдена.Треба да полагам Англиски 1 во јуни па некако ме фаќа страв зашто нова проф е? Фала однапред. :helou:

Да, нова е, и до сега колку што сум била на предавање ми изгледа фина жената, иначе полагањето за Анг 2 е на шифрарник со 2 колоквиума и 50 прашања на секој колоквиум. Веројатно истото ќе биде и со Анг 1. :helou:

Statistika ima sansi da ja smali granicata za pominuvane? Ova 18 od mozni 30 nekako ko science fiction mi se glea.:nesum:

На прв колоквиум симнува граница, мислам до 15-16.
А за наредните колоквиуми нема да има потреба од симнување граница :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom