Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знам дека за испити треба да се уплати за пријава и слични процедури, ама треба ли и за третите колоквиуми? Слушам гласини дека треба иако мене ми е нелогично да пријавувам трет колоквиум кога како што знам само испит нели се пријавува.

Ако може некој од прва година да ми каже дали се за колоквиум последните 2 глави од сметководство, тие што се после капитал и економија до крај ли треба се?Да нема нешто отфрлено? :jaj:

не е ништо отфрлено од 208 до крај.
и не би требало да е тешко има 70 и нешо страни ...

стварно економија, ќе треба “макроекономијата денес“?

па со оглед на тоа што Таки кажа дека е најважна тема, ја предаваше и рече може да му текне да има дури 10 прашања од истата, да.

Знам дека за испити треба да се уплати за пријава и слични процедури, ама треба ли и за третите колоквиуми? Слушам гласини дека треба иако мене ми е нелогично да пријавувам трет колоквиум кога како што знам само испит нели се пријавува.
Не пријавуваш ти само трет колоквиум, туку го пријавуваш цел испит само што ќе нагласиш дека си полагал преку колоквиуми.

Za tie sho ke polagaat tret kolokvium smetkovodstvo - treba da se znaat site 70 str na pamet :tapp: i deka najmnogu ke imalo teorija a od zadachi amortizacija na diskont i premija i onie zadachi sho se reshavaat so tablici. 10 prashanja so tochno/netochno i 20 teorija i zadachi. Pa krshete noga!:pred:

Има ли некој материјали за „екстерналии“? Стручниот труд по економија ми е на таа тема, ако може да ми помогне некој :)

И економија ли? До крај?

скрати некои страни .
фискално монетарен микс 441 -445 стр
меѓународна економија 456- 461
либерализација на меѓународна економија
согласувања и несогласувања во совр.

ете толку тоа не треба да се учи :)
и не треба да се учат историски податоци. валда мислеше на години

gi ima li nekoj dopolnitelnite materijali sto gi ima davano profesorkata po delovna etika i dali nekoj znae dali gi ima site vo mavrovka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom