Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Novo vo smisla deka lani ucevte site razlicni predmeti...
P.S. Ovoj Taki Fiti nesto jadel burek deka ne saka fotokopirani bla bla, da ne bara neso knigi na ispit,zs slusnav deka nekoi barale???
Книга на испит???
Вака, книга на испит треба по Математички Методи за оние кои се на Сметководство и Ревизија, а тоа е втора година. Треба Таблица за Математика. А Економија не ти треба книга за на испит. Таки Фити сигурно кажал дека не сака да му одите на предавање со копирана книга. Инаку никој не може да ти каже што ти да користиш дома.

Нешто странава на Економски не се отвара
Да не им има текнато да направат редизајн :vozbud:

Да видам, да не верувам:vozbud::pos2:

како беше таја страната за е-бизнис да се зачлениме, зефир.ургент некако беше, ај кажете ми ја...
и основи на економија и сметководство од книгите се учи или има нешто скрипти и тестови?

како беше таја страната за е-бизнис да се зачлениме, зефир.ургент некако беше, ај кажете ми ја...
и основи на економија и сметководство од книгите се учи или има нешто скрипти и тестови?

http://zephyr.ugent.be

Основи на економија - книга, а сметководство има комбинации во Мавровка :)

Абе какви комбинации, учи и од двата предмети од книгата.
Сметководство е прелесно, на првиот колоквиум голем дел од прашањата се од збирката, а за другите два прават некои комбинации. Во никој случај учење од скрипти.

Знае ли некој дали мора да се купи комплетот (книга, збирка, к.план) по Финансиско Сметководство т.е. дали професорот прави проблем ако ги немаш?

Знае ли некој дали мора да се купи комплетот (книга, збирка, к.план) по Финансиско Сметководство т.е. дали професорот прави проблем ако ги немаш?
Мора КОНТЕН ПЛАН, за другите тракатанци колку што знам не мора.

Тие што завршиле средно економско, доаѓаа со контниот план што го користеле тогаш, е сега на некои колоквиуми/испити им текна да проверуваат па им мрчеа нешто, а на други не проверувале. Потерсене професори и асистенти од Економски НЕМА! :pos:

Тие што завршиле средно економско, доаѓаа со контниот план што го користеле тогаш, е сега на некои колоквиуми/испити им текна да проверуваат па им мрчеа нешто, а на други не проверувале. Потерсене професори и асистенти од Економски НЕМА! :pos:
Колку што знам контниот план мора да биде од професорот, без разлика дали ти е од средно или е купен сега :)
А за терсене, не се сите асистенти такви, ама тие што се по Сметководство, тие се чувај боже :)

Ново! Ново! Ново!
Професорот по менаџмент за прв пат во неговата историја дозволува на студентите кои имаат пишано квадрат и на студентите кои имаат условно запишано трета година да полагаат Менаџмент на колоквиуми. А зашто? Имам своја теорија, ама не би сакал да ја кажам.
Еден колоквиум ќе биде поделен на три дела:
1. дел
Ќе биде нагласено, во учебникот на таа и таа страна прочитајте го тој и тој текст и одговорете на следните прашања кои ќе имаат понудени одговори со повеќекратен избор. Ќе има одредено време за тоа, потоа учебниците во ташна и студентите го добиваат вториот дел.
2. дел
Точно или Неточно
3. дел
Повеќекратен избор

толку од мене, се надевам дека ќе сфатите зашто е дозволено да се полага и на тие што пишале квадрат и што имаат условно запишано трета.
Тие што се на квадрат, куб, 4 степен и тако даље, како и тие што имаат условно запишано трета треба да се пријават кај асистентите дека сакаат да полагаат колоквиуми.

А за не има некој информации за маркетинг дали ќе дозволи полагање на колоквиуми ако имаш квадрат или условно запишано? И оваа на менаџмент сигурно е, така?
А колок недела од кога почнува?

А за не има некој информации за маркетинг дали ќе дозволи полагање на колоквиуми ако имаш квадрат или условно запишано? И оваа на менаџмент сигурно е, така?
А колок недела од кога почнува?
Колоквиумска недела почнува на 25, Менаџмент е на 27, Маркетинг на 28. За Менаџмент е сигурно, сега така кажа професорот, ако лаже тој и јас лажам. Само прочитај го претходниот пост и види што му е целта. А Маркетинг досега дозволуваше, некои велат дека ако си купел книга, ама јас познавам некои кои немаа книга па полагаа. За тоа ќе си одиш кај професорката и ќе ја прашаш неа (ама не ја прашувај ако купам книга дали ќе ми дозволите да полагам :))
Стварно е глупо, само сакаат да ни земаат пари. :(

Da ne slucajno nekoj go ima brojot od taa fotokopirnicata Libro sto se naoga vo mavrovka???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom