Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас сум втора група... :)

Иначе на мене шо не ми е јасно: Запишан сум на департманот е-бизнис, а предметот Основи на Е-бизнис ми го даваат како изборен... Значи постоеше можност јас да изберам друг предмет и да не учам е-бизнис, а од другите смерови да учат...
И така...

И јас сум втора група... :)

Иначе на мене шо не ми е јасно: Запишан сум на департманот е-бизнис, а предметот Основи на Е-бизнис ми го даваат како изборен... Значи постоеше можност јас да изберам друг предмет и да не учам е-бизнис, а од другите смерови да учат...
И така...

Е нели вие на е-бизнис немавте изборни предмети?

A moze da mi kazes koja grupa si? Zosto ja sum vtora grupa i u sredata na predavanjeto po ekonomija bil Taki Fiti, a i denes na prva grupa on im predaval bar taka mislam!
Втора група сум. Инаку во средата бил Таки Фити и го претставил тимот (он, професорот за 2ра група и асистентите) и искочил, а денес исто ги претстави па предаваше. И самиот спомна дека ќе имало многу префрлања ова/она. До сега сите ми кажаа дека може да се иде кај него на предавања, без разлика која група си.

ЕДИТ: Сеуште ме интересира дали ако предавањата по економија ги слушам во другата група може да се погоди во исто време да имам вежби/или било што со групата во која сум (дека нели распоредите (кои дел се сменија, а дел не ни ги ни дале) се различни).

Леле Ајрон Тропер,се си е ок,јес да си прва и не ти е јасно,ама прашањава ти се...не знам....како може да знаеме ние дали може да се погодат или не...по логика веројатно би можеле,аман!Комбинирај како знаеш и умееш!

Него дај бе утешете ме малце за втора година!Се осеќам ко у дупка уште не почната,не знам кај ми е крајот!Дајте совети за финансиски менаџмент (испит или колоквиуми) и меѓународна економија,што,како,зашто.За оние другите два не ви барам,јасно ми е!Сем маркетинг други книги треба да се купат оригинал или може и да се копираат.Дајте некој совет,многу ќе помогнете ,само глејте да не бидат многу негативни,малце мотивирачки хехехехе....

Ај некој од постарите ако има некој учебник од 1ва година, а не му треба и планира да го продаде нека пише ПП. Не ми се купуваат сите книги на ново, а во основа не сакам фотокопии.

Леле Ајрон Тропер,се си е ок,јес да си прва и не ти е јасно,ама прашањава ти се...не знам....како може да знаеме ние дали може да се погодат или не...по логика веројатно би можеле,аман!Комбинирај како знаеш и умееш!

Него дај бе утешете ме малце за втора година!Се осеќам ко у дупка уште не почната,не знам кај ми е крајот!Дајте совети за финансиски менаџмент (испит или колоквиуми) и меѓународна економија,што,како,зашто.За оние другите два не ви барам,јасно ми е!Сем маркетинг други книги треба да се купат оригинал или може и да се копираат.Дајте некој совет,многу ќе помогнете ,само глејте да не бидат многу негативни,малце мотивирачки хехехехе....
И јас сум втора, колку што знам не треба да се купи ниту една книга, оваа Маркетинг само лаже. Ако сакаш да бидеш добро измалтретирана полагај Финансиски Менаџмент на колоквиуми. Треба да си редовна, професорот дава тестови на час, дава домашни, задолжително треба да направиш стручен труд со уште неколку колеги... Меѓународна, не знам што совети да ти дадам, освен добро да си научиш затоа што професорката е многу опасна. Не знам дали беше вчера на предавањето, кажуваше за тоа како е неуспешно тоа со шифрарник. И јас се согласувам со тоа, кај нејзе испитувањето со шифрарник е многу неуспешно поради тоа што таа сака да биде така, т.е. поставува толку двосмислени прашања што сите студенти имаат слаби резултати на нив.

И јас сум втора, колку што знам не треба да се купи ниту една книга, оваа Маркетинг само лаже. Ако сакаш да бидеш добро измалтретирана полагај Финансиски Менаџмент на колоквиуми. Треба да си редовна, професорот дава тестови на час, дава домашни, задолжително треба да направиш стручен труд со уште неколку колеги... Меѓународна, не знам што совети да ти дадам, освен добро да си научиш затоа што професорката е многу опасна. Не знам дали беше вчера на предавањето, кажуваше за тоа како е неуспешно тоа со шифрарник. И јас се согласувам со тоа, кај нејзе испитувањето со шифрарник е многу неуспешно поради тоа што таа сака да биде така, т.е. поставува толку двосмислени прашања што сите студенти имаат слаби резултати на нив.

Оваа професорка целата е двосмислена, а камоли нејзините прашања.
Тука ми продава морал, како и што требало да биде, а до вчера сите многу добро знаевме како се однесуваше. И ако биле резултатите од шифрарниците многу лоши, што не смислува поедноставни прашања? Јас 2 месеци го учев предметот и на крај кога ги видов прашањата, како првпат да ги гледав :nesvest:

Ај некој од постарите ако има некој учебник од 1ва година, а не му треба и планира да го продаде нека пише ПП. Не ми се купуваат сите книги на ново, а во основа не сакам фотокопии.

Ко за тебе трговско право учебникот,нечепнат и неотворен,исто ко нов (имав ја и копија ^-^)
700 денари:pipi:

Sega ima nekoja nova programa i site smerovi zaedno so e-biznis ke ucime isti predmeti.Vo vtora se delime...

Ова стварно нешто ново бе :( NOT.

Moze li nekoj da mi kaze kade mozam da najdam kopii od knigite po osnovi na ekonomija, osnovi na smetkovodstvo i matematika za prva!!!!
Aj kazete mi zosto sakam nedelava da si gi najdam site!!!!! :smir:

Tie se neso kao fotokopirnic ili??? Ako e taka kaj se naogaat i po koja cena mozam da gi najdam knigite? POZDRAV i fala mnogu na informaciite.

Тие се копирници кои се наоѓаат во ТЦ Мавровка, а цените на копираните книги може да се движат од 100 па и до 500 денари, зависи од книгата, мислам дека Економијата треба да биде околу 500.

Ко за тебе трговско право учебникот,нечепнат и неотворен,исто ко нов (имав ја и копија ^-^)
700 денари:pipi:

Ова стварно нешто ново бе :( NOT.

Novo vo smisla deka lani ucevte site razlicni predmeti...
P.S. Ovoj Taki Fiti nesto jadel burek deka ne saka fotokopirani bla bla, da ne bara neso knigi na ispit,zs slusnav deka nekoi barale???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom