Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А што најчесто земаат за изборни предмети во 2ра? Слушам и рускиот бил ептен лесен.

Па изборните се различни, зависно од тоа на кој смер си. А рускиот бил лесен, се учело азбука така да :pos: би требало да е лесно :pos2:

Сите се во дилема, дали руски или англиски. Не знам што ќе испадне на крај.

ќе одите на руски само затоа што е полесно, иако воопшто не ве интересира и нема да ви служи во животот? :nesvest:

Што па толку ве исплашило англиски??? Зашто??? Не си на филолошки па да бараат перфект знаење. Не е толку страшно. Зашто стварно да учите нешто што нема да ви служи и не ве интересира??? Плус за англиски се дава и сертификат :helou:

Што па толку ве исплашило англиски??? Зашто??? Не си на филолошки па да бараат перфект знаење. Не е толку страшно. Зашто стварно да учите нешто што нема да ви служи и не ве интересира??? Плус за англиски се дава и сертификат :helou:

Па не е толку страшно, имам солидни познавања на англискиот, супер ми оди, ама работата е да се одбере полесниот јазик (каде што нема учење). Сепак станува збор деловен јазик. Ако заглавам тоа, што ќе правам со Менаџмент и Маркетинг?:wink:

Ако имаш познавање од англискиот ни случајно да не си помислил на руски :pos: озбилно, не бара толку учење, брзо се учи и нема да имаш проблеми, добро сепак изборот е твој, ти најдобро си знаеш, а за макретинг и менаџмент фати го едниот на колоквиум по можност маркетинг и немаш проблем :wink:

ќе одите на руски само затоа што е полесно, иако воопшто не ве интересира и нема да ви служи во животот? :nesvest:

Ти бе што се мешаш на темава (со вакви постови), кога не си на економски?

хахаха ц ц и пак крши филмови :pos: остај ги луѓето нека си кажат , ааа го претеруваш :pos2::pos2:

Ти бе што се мешаш на темава (со вакви постови), кога не си на економски?
ти шо пишиш оф топик бе :baeh:
јас барем давам мое мислење за нешто кое е тема на разговор... :pipi:

А во изборни предмети само јазици има?
Лани кога се запишувавме ни даваа една книгичка Водич низ студиите,нешто слично беше, во неа пишуваше дека освен јазици во изборни предмети имаше и други два предмети не знам точно како беа. Важи ли тоа и за оваа година или не.?

Има и други изборни покрај јазиците :)
:smir: Не ми лежат мноуг јазици,се трудам да ги избегнувам.
Инаку јас сакав да изберам развој на економска мисла и организационо однесување.Знаете ли кој предава по овие предмети?
А сега се збори дека и маркетинг ке ни биде изборен па ке видиме можеби ке има некои промени.Инаку уписниот рок бил од 22 до 30 септември.

Мислам дека Маркетинг ќе биде изборен за наредните генерации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom