Кога ќе сфатиме дека треба да имаме достоинство?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам за кое достоинство зборуваме за тоа прама грците или за тоа то пола македонци се пиаја бугари за да земат пасоши,тоа достоинство е??!
Јас мислам на таквите (без дотонство) со бугарски пасоши треба да му се одземе нашето држављанство па нека бидат тогаш достоинствени бугари или грци.

Незнам за кое достоинство зборуваме за тоа прама грците или за тоа то пола македонци се пиаја бугари за да земат пасоши,тоа достоинство е??!
Јас мислам на таквите (без дотонство) со бугарски пасоши треба да му се одземе нашето држављанство па нека бидат тогаш достоинствени бугари или грци.

Хммммммм!

На сите а? И на оние што немаат да јадат овде па одат по белиот свет за да заработат нешто и да пратат овде? Па само тие ни покриваат трговски дефицит колкку толку, инаку скроз пропаднавме.

Хммммммм!

На сите а? И на оние што немаат да јадат овде па одат по белиот свет за да заработат нешто и да пратат овде? Па само тие ни покриваат трговски дефицит колкку толку, инаку скроз пропаднавме.

А да,праќаат по 10 доларс за да се сториме орајт.:pos2:
Мисли малце,не биди тенеќе.:helou:

Нема никакво достоинство во оние кој се пишуваат бугари за пасош,јас сите што ги знам со бугарски пасоши не се сиромаси,имам и пријатели и во очи му велам дека се продаени души.После кога бугарите ќе ниречат дека нема македонски народ,дека сме биле бугари што ќе му одговориш?
Гитла од државава за продаените души!!!!

Нема никакво достоинство во оние кој се пишуваат бугари за пасош,јас сите што ги знам со бугарски пасоши не се сиромаси,имам и пријатели и во очи му велам дека се продаени души.После кога бугарите ќе ниречат дека нема македонски народ,дека сме биле бугари што ќе му одговориш?
da normalno deka e taka ,koga ke otidat da snimaat emisija za nasine pecalbari ti u kamera vednas ke se vzdadat i gi slusas samo kazuvat i sekolnat dek ja sakat nasava bedna drzavicka od 2 milioni ziteli akoj znae dali sme i tolku,i ti velat zimi avstralisko pasos ja ce umra za makedonija i taka nija ke gi zmvime karojte i vikame po stritoine da ne lin avstralajncite za my countri makedonija ,i pusta zelba da se vratime na houmot vo macedonija, ..ebate slepcite ,taka lie ?

хм ! ...
па јас и во тоа гледам придонес кон македонија
ајде , народе размислувај барем малку ...

претпоставка
во бугарија се прави попис на македонци ...

Хе хе, добро е гледам дека си млад и дека се информираш од К-15, ама Македонија имаше лани 1 милијарда евра приватни траснфери, дури и Славски им се заблагодари на нашите печалбари затоа што ја одржуваат Македонската економија.

Инаку јас зборувам за безизлезноста во која што се наоѓаат многу граѓани на Македонија, и кои од мака земаат Бугарски пасош, се разбира има и други кои земаат од идеали, ама гледам нив ги познаваш, па им плукаш во лице ...

Како можат вака да праат бе стока народ, за еден шопинг и газ ќе дадат
......taka e brat..za edna obicna maslinka ne gz tuku i ,ke kazat deka se grci,..a ne makedonci ..aj popametno da ne laam zatoa sto ako me podbere divajn,puzder ke me napravi so kazneni poeni,i uste ako me vidi na ulica .so motorot ima so nejzinata kola taka da me unisti, sto duri i na gospod ke mu recam doobro utro..:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :nesum: :nesum:

Бугарски пасош од идеали имаат сигурно 10тина души,сето друго е од економски причини.Првиот ден кога ќе се стекнат услови за непречено движење на Македонците колку и за Бугарите бидете сигурни дека 99.999% од имателите на двојно државјанство јавно ќе ги искинат или запалат Бугарските пасоши.Тој ден можеше веќе одамна да биде поминат само доколку нашите власти покажеа малку подобра воља да го решат тоа суштествено економско прашање со кое свесно ги присилуваат голем број сонародници да ја напуштат оваа држава во која се чувствуваме како во ГЕТО.Впрочем доколку тоа прашање се решеше навреме никому ни на крај памет немаше да му текне да преговара за сопственото име или да се малтретира со некакви услови за влез во НАТО или ЕУ.
Економската положба ги присилува сите Македонци да прават одстапки од ваков моронски тип,какви што никаде не постојат на планетава.

Koga sme kaj dostoinstvoto, bugarskiot Minister za nadvoreshni raboti -- Ivajlo Kalfin -- otvoreno BARA, da ne recham nalozhuva (na Antonio, a na koj drug inaku?) vladata na Makedonija DA NAPRAVI makedonskite mediumi da prestanele so navodnata antibugarska kampanja.

Ova, po izjavata na Gruevski deka mediumite se nezavisni i deka vladata ne mozhe da im se mesha vo ureduvachkata politika.

Za Bugarive ochigledno nema lek, nitu EU nikoj ne gi vadi. Sepak se raboti za civilizaciski pridobivki koi ednostavno ne mozhe preku nokj da se kjarat...

Eve go celiot tekst:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=64E2EE35DCB5C64BBF9B758F3532155F

Misirkov....pa Grujo IMA ZADACA da go zabrza procesot na BUGARIZACIJA i podelba na Makedonija....sekoja druga prikazna e samo OPIJUMOT za imobiliziranje na seuste SILNATA REAKCIJA........
Imajki gi vo vid angaziranite resursi i logistika protiv nas.....neznam kolku dolgo ke se odrzime.....
Zatoa i zagovaram kupuvanje na nekolku od po 3 kilotona i koristenje na TNT ili UPS za nekoi destinacii... :) ...vo eden moment i ako otideme, da otideme so stil, ako vo toj moment voopsto i ima nekoj koj ke znae sto e toa :):)!!!

Тешки зборови Конкретен.Имаш некои конкретни факти да ги поткрепиш?

да бе и јас одлучив да отидам со стил само во ЕУ дестинација
конкретен апсолутно се согласувам со тебе

Па продажба на национална платежна картичка на друга нација е добар дури и премногу добар конкретен факт за поткрепување.:)

Која мака бе дудуци едни,ко нема сите да земите пасоши бугарски и на сите да ви го одземат држављанството македонсо и сите продаени ситни души да си замините од државава и “супер“ да си живеете.Барем и ние ќе живееме раат од вас ШПИУНИТЕ што се правдате дека сте бугари оти ви многу тешко овде.
Сите со бугарски пасоши и тие што чекаат да ги земат се ПРОДАЕНИ,ИЗДАЈНИЧКИ,КУКАВИЧКИ ЕБ.НИ СИТНИ ДУШИ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom