Кога ќе сфатиме дека треба да имаме достоинство?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
кога веќе спомна демократија

може тој адут да се искористи против грците
да се претстави во вистинско светло

A kaj kogo..?? i ZA KOGO ??? da se iskoristi "adutot".....

Grcite dobro znaat deka STOKA sto poveke ja mlatis ...toa poveke te pocituva... :) ................
A dostoinstvo???..........prvo treba da bides dostoen za takvo nesto....od vrba flejta ne biduva...SAMO SUPELKA...

Ова го има само во Македонија . Не можам да сфатам како може да има луѓе без ни малку достоинство . Треба да чекаме пред амбасада со саати и после да правиме склекови на граница за да им дадеме пари на циганите.:tapp:

A kaj kogo..?? i ZA KOGO ??? da se iskoristi "adutot".....

Grcite dobro znaat deka STOKA sto poveke ja mlatis ...toa poveke te pocituva... :) ................
A dostoinstvo???..........prvo treba da bides dostoen za takvo nesto....od vrba flejta ne biduva...SAMO SUPELKA...

зар македонците кои ја створија цивилизацијата
кои беа со векови под ропство
кои останаа достојни македонци
и пак се македонци
за нив ли зборуваме

или зборуваме за предавници
кои за пари го дадоа знамето и името

јас зборувам за
МАКЕДОНЦИ

за кавал , зурли и тапани

понижувачки делува во секој случај, но мое мислење е дека не треба да се гледа на сето ова толку страшно

кога ќе ја поминете границата со грција (никогаш не сум бил) фактички влегувате во македонија, планините се македонски, реките се македонски, селата, луѓето... наши се огништата, а мислам дека тоа цена нема!

духовното поврзување со македонците во грција и остварување јаки врски бездруго е она од што грците најмногу се плашат

освен битолскиот регион колку-толку, немам впечаток дека другите погранични делови остваруваат солидни врски со македонците позади границата

впечатокот ми е страшен. се што е позади граница го доживуваме како туѓо и непријателско, а забораваме на најважното

Добре бе, не може ли да карате 100 метра нјакој слиза и маха лепенката. Мајка им гр'цки цигани да еба. През мај бјах в Кавала, рекох ајде да видја и аз Европа. Гр'цките митничари на Опела ми му счупиха сенника горе, докато прет'рсваха колата, което им е забранено, заштото в ЕС се прави само паспортна проверка. Е аз с'м б'лгарин ---> прест'пник. И един ми вика "You Bulgarians are in EU, but we will make you sorry for this!!!!" Последва 25 минутно прет'рсване на колата, при което на мајка ми и прилоша. Не им шта г'рцијата!:nenene:

Ова го има само во Македонија . Не можам да сфатам како може да има луѓе без ни малку достоинство . Треба да чекаме пред амбасада со саати и после да правиме склекови на граница за да им дадеме пари на циганите.:tapp:

i mene toa ic ne mi e jasno!! kaj ne maltretiraat za vizi, pa ne ne priznavaat, pa na granica ne maltretiraat i na sve toa naj skapa e vo regionot nie uste kaj niv gi davame parite. ali toa ti e koa dozvoluvame site da gazat po naseto dostoinstvo... MAKEDONSKA RABOTA

Sramotiloci zivi.
Jas neznam kako tie koi idat dole na 'shoping' ili na razonoda , kako ne im e sram da se falat posle kaj bile i kako si pominale? I vsuhnost na kogo se falat? Za koj toa Grcija e seushte "In"? Blamaza!
Neznam dali se sekjavate na natpis vo "Vecer" mislam bese (moze i "Dnevnik") za vreme na 2-ro majskite praznici? "20 000 Makedonci na vikend vo Grcija"
Neka ni sluzi za cest na site.A posle ke se mavame u grudi "koj be? imeto ne go davame!"
So ova indkuciski ja glorificirame Grcija , a nasheto dostoinstvo go stavame na najnisko mozno nivo.

Море треба налепници со магаре да ни ставаат, малку ни е тоа фиром

Ne moze radi poedinci celiot nas narod da go okfalifikuvame kako "stoka" ili "beskicmenjaci". Jas naprimer na grcka granica ne bi im dozvolil da mi zalepat takvo nesto, a ako recat deka ako ne zalepat nema vlez, demonstrativno bi se vratil vo MK istiot moment.

Jas smetam deka sme dostoinstven narod koj za vreme na celoto svoe postoenje digal vostanija i buni i ne dozvolil nikoj da go pokori duhovno. Nie sme gord narod, i vakvi poedinci ne se pokazatel.

зар македонците кои ја створија цивилизацијата
и пак се македонци
за нив ли зборуваме

јас зборувам за
МАКЕДОНЦИ

I jas gi baram...nekako ISCEZNAA....verojtno kako dinosaurusite......

Ne moze radi poedinci celiot nas narod da go okfalifikuvame kako "stoka" ili "beskicmenjaci". Jas naprimer na grcka granica ne bi im dozvolil da mi zalepat takvo nesto, a ako recat deka ako ne zalepat nema vlez, demonstrativno bi se vratil vo MK istiot moment.

Jas smetam deka sme dostoinstven narod koj za vreme na celoto svoe postoenje digal vostanija i buni i ne dozvolil nikoj da go pokori duhovno. Nie sme gord narod, i vakvi poedinci ne se pokazatel.

Izgleda deka e obratno...... zaradi celiot narod edna pomala grupa trpi kvalifikacija"stoka" ili "beskicmenjaci".

se ova mi lici na vremeto na fashizmot vo germanija koga se obelezuvaa evreite.strasna rabota neznam so koe pravo grcite taka postapuvaa i dali e vo soglasnost so megjunarodni zakoni. a ova nasevo toa se posebna sorta na lugje tesko koj moze da gi razbere.nisto negi zanima nitu dostonstvo nitu gordost niti elementarni cuvstva.lugje sto ja ograbija i ja ograbuvaat seuste makedonija. so goca se soglasuvam totalno tokmu taka .зар македонците кои ја створија цивилизацијата
и пак се македонци
за нив ли зборуваме

јас зборувам за
МАКЕДОНЦИ

кога веќе спомна демократија

може тој адут да се искористи против грците
да се претстави во вистинско светло
Можеби античките (вистински) Грци и биле демократи.
Ова племе доселено од Африка кое себеси тенденциозно се нарекува Грци нема врска со демократија.
На некој степен од племенска заедница се дојдени...тука некаде.

se ova mi lici na vremeto na fashizmot vo germanija koga se obelezuvaa evreite.strasna rabota neznam so koe pravo grcite taka postapuvaa i dali e vo soglasnost so megjunarodni zakoni. a ova nasevo toa se posebna sorta na lugje tesko koj moze da gi razbere.nisto negi zanima nitu dostonstvo nitu gordost niti elementarni cuvstva.lugje sto ja ograbija i ja ograbuvaat seuste makedonija. so goca se soglasuvam totalno tokmu taka .зар македонците кои ја створија цивилизацијата
и пак се македонци
за нив ли зборуваме
јас зборувам за
МАКЕДОНЦИ

Па ако се согледа реалноста и евреите не се бунеле толку многу кога ги означувале со посебни ознаки,дури и кога ги носеле на "туширање".:)

concrete
псс!... тивко !... слушаш!...
диносаурусите се враќаат...

струмикс
античките исто како и денешните само со ќотек
ама нашите древни толку ги тепаа , правеа проби да ги превоспитаат,
арно ама од арамија човек неправиш

абе грците се единствен народ кој го слават и почитуваат својот најголем непријател
фамилијата македонци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom