Па да, нешто слично ко она на референдумот за територијалната поделба кое беше.Е јако ти е прашањето немат шо.![]()
Има еден стар вицЕдно прашање-Што си? Македонец или бугар?А околу тоа кој е поголем Македонец тогаш сигурно си ти пошто ние кутрите кои се бориме и гинеме за ова парче земја никогаш не сме биле Македонци,ние немаме татковина,ние или сме бугари или сме грци или сме срби... све сме само не Македонци.А тоа твое десето колено можеш да му го покажеш на дедо ми Питу Гули.
a ti??? od koj si ???Има еден стар виц
Некогаш фелдфебел во Белгија стројавал новобранците на плацот
и изкомандувал:
"Валонците - налево,
Фламандците - на десно!"
Един новобранец - евреин запитал -
- А ние белгијците дека да застанеме ?
АМА МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СЕ БУГАРИ, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НЕ Е БУГАРИН, КАКО МОЖЕТЕ ДА ЛАЖИРАТЕ НЕШТО ПРЕД 100 ГОДИНИ. НЕ ЈА ВРТИ ТЕМАТА ВО ДРУГ ПРАВЕЦ. Темата е за КОСОВО , не лечи комплекси и тука.јаз сум от тие, дека са заинтересирани да ја има Македонија,
и да има мир во неја.
Много ли сакам за земјата, оддека е коренот ми ?
А кон тебе имам едно прашане:
Пејо јаворов, другарот на Гоце и Тодор,
како и Христо Асенов какви беа
та се бориха за свободата на Македонија ?
И дали знаеш отдека е родот на Иван Вазов ,
на Лјубен Каравелов, на Петко Славејков ?
Дали знаеш зошто генерал Вазов, братот на поетот,
постави на колене англичаните при Дојран ?
Кој ти е задавал подобни в'проси ?АМА МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СЕ БУГАРИ, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НЕ Е БУГАРИН, КАКО МОЖЕТЕ ДА ЛАЖИРАТЕ НЕШТО ПРЕД 100 ГОДИНИ. НЕ ЈА ВРТИ ТЕМАТА ВО ДРУГ ПРАВЕЦ. Темата е за КОСОВО , не лечи комплекси и тука.
Никола,Бугари, соколов, јас сум најчесто неутрален, не се мешам во вакви дискусии гледам да се придржувам кон темата.
Но која има врска Јаворов и Вазов и вицот твој, со признавањето на Косово?
Дај малце средете се и реплицирајте на теми.
После се чудите што ве сметаат за забегани.
Ова е тема ПОЛИТИКА. Ако сакаш да дискутираш за историја оди на тема ИСТОРИЈА. Глуп.Кој ти е задавал подобни в'проси ?
Друго беше прашането. ја погледни пак...
Мај комплекси имаш ти. па гледам има и зашто.
Не знаеш дори всеизвестни факти за минатото на Македонија.
Дали не знаеш и тоа, дека Гоце е бил у чител в моја крај ?
Може случајно да знаеш и каков предмет е преподавал ?
Па се жестат оти знаат дека доколку Косово не е рамноправно во УН еден убав ден или ноќ,можат повторно да си станат неотуѓив дел од Србија како што со векови си биле,се разбира одкако ќе се потрошат одредени ресурси на нивна територија за која моментално Хазарските фамилии имаат само чист финансиски интерес,oти другото е вукојебина за кое дури и Србите немаат толку многу интерес.Ова е тема ПОЛИТИКА. Ако сакаш да дискутираш за историја оди на тема ИСТОРИЈА. Глуп.
За темата: Сите извори викаат дека Косово ќе стане независно, само датумот варира од Февруари па натака. Значи може да стане независно за 10 дена, а може и повеќе да потрае. Само не знам Албанците што толку се жестат за Косово кога е нивно и не се повеќе во Србија, само им треба химна, знаме и уште некои симболи да се официјализираат.
Pa dobro be ti osven "GETO" i "Hazarski familii" znaes li nesto drugo? Mora li vo sekoja eb..a tema niv da gi spomnuvas?Па се жестат оти знаат дека доколку Косово не е рамноправно во УН еден убав ден или ноќ,можат повторно да си станат неотуѓив дел од Србија како што со векови си биле,се разбира одкако ќе се потрошат одредени ресурси на нивна територија за која моментално Хазарските фамилии имаат само чист финансиски интерес,oти другото е вукојебина за кое дури и Србите немаат толку многу интерес.![]()