Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Nekolku prasanja za TMRO:
1.Dali si zapoznal albanec od Albanija?
2.A od Kosovo?
3.Dali si probal da gi sravnis si albancite od Makedonija?
4.Dali si uvidel deka i megju niv teshko se razbiraat?
5.Dali si primetil deka imaat uglavnom i razlicni stavovi za zivot,razlicen priod...itn?

I ako si gi odgovoris site ovie prasanja...sleduva krunskoto:
Zosto so sila probuvas da butas nekogo tamu kaj sto i sam nejke?
Kakva fajda imas ti od toa?
I ne li mislis deka ako nekogo celo vreme go `butas` i poistovetuvas so edni lugje koi sto nosat ime isto albanci,ama ne se isti so nego,istiot toj na inat varijanta razocaran ke prestane da se trudi i da se razbere so tie so koi sto zivee vo zaednicka drzava (a imeno makedoncite) i ke kaze:
Epa cim taka...O.K...dajte da ja pravime golema Albanija.:toe:
???
Kako prvo jas mislam ti nemash ni edno osto ni srpsko ni makedonsko vo tebe, tuku si 15 godishno dete sto samo pishuva postovi bez nikakva vrska.
Ova ne e zaednicka drzava, ova e moja makedonska drzava moj dedo i pradedo se boreshe za da bide makedonska. Ne se borea za da delime so nekoj sto eden den ke napravi isto kako sto napravija na Kosovoi so zakanuvanje i so etnicko cistnje nad makedonci.
I dosta mu se ligavate ovde, go stavate vo losho svetlo makedonskiot narod.

N

n/a

Гостин
Jas go sakam celto tecenie na rekata Drim,planinata Gramos ,celo krajbrezje na beloto more (egejskoto),so Halkidiki i Tasos,cel Pirinski del od Makeodnija,do Enigje kostursko,ponataka na sever do Ristovac vo Srbija , Kacanicka klisura vo Kosovo , cela Sharplanina. Toa etnickata karta na cela Makedonija sto treba da nise vratat sto se odzemeni od nasite vekovni ognishta.:toe:
Peki...:toe:...Idi zemi go.
Mi se dokurci od `nacionalisti` sto samo na tastatura se silni.
Ajde junak...idi zemi gi.:vozbud:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Peki, sea te postuem so toa ne deka nemame ...si prizna imate. Ok i ja da sum vie bi imal iskreno ako mi se moze sto da ne.

E sea pak te prasuem koi toa prava gi nemate i privilegii ko nas ?

25% vrabotuvanje po kluc nacionalen vo administracija malce li e dali e toa vo red po tebe iskreno ?

Ja da imam skolo iskustvo sve i da dojde da se vraboti nekoj bez znaenje na moe mesto samo zatoa sto e Albanec ???

Dali e toa fer ?
Gledaj gi ima mnogu no najznacajno e toa shto nie samite treba megju sebe da rascistime nekoi neshta znaci mentalitetot ne ni e ok na site.
Za toa vrabotuvanje gledaj go vaka da ni dadeshe drzavata pravo togash koga baravme univerzitet nie ke iamvme barem nekoe posto poveke lugje so diplomi i togash ke beshe i on so skoloi so iskustvo a ne da ne terate po Skopje kade ocigledno profesorite se zogatija ili vo Prishtina ili vo Tirana,znaci toa shto sakam da kazam e deka te razbiram celosno koga ti doagja da ispukash odvnatre zaradi nekoi neispishani pravila vnatre vo sistemot no i ti treba da razberesh deka drzavata da davashe nie vo 92 da imame univerzitet sega barem nemashe da ti bide krivo pa i nemashe da se sluci ova zoshto verojatno ke iavme drug kurs na pametot a toa kon podobar zivot.
No se dodeka drzavat izigruva za nekoj majka a za nekoj makea se znaat posledicite koga ke go vozdignuva ovoj posledniot svojot glas za nepravdata shto se slucuva neli.

N

n/a

Гостин
Kako prvo jas mislam ti nemash ni edno osto ni srpsko ni makedonsko vo tebe, tuku si 15 godishno dete sto samo pishuva postovi bez nikakva vrska.
Zalno e i da se odgovara na vakov tekst.
Jas pa vidis...mislam deka treba da ve baniraat i tebe,i Fanatic,i onoj dosadno...i Dardan,i cela ekipa bugari za da moze da se pravi konkreten i delotvoren muabet.

Pak ke ti kazam...
mi se dokurci od toa da slusam deka nekoj saban imal zelba da go zeme Egejot.
Bravo,interesna ideja.
I kako ke go zemes vikas?
Dosta sonuvanje,se biva na ovoj svet,ama se pravi so strategija.A takva-NEMA!
Leka nos,crtaniot film odamna pomina.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Realno Grcija e clenka na nato zaednicki sojuz ako se vmesa Turcija ke se umeast i Amerikancite tuka se Srbija i Rusite? I nemislis deka moze da se sluci sojuz po verska osnova ? Muslimansko hristijanska vojna? A znaeme kako e sega opasen muslimanskiot terorizam kaj Amerikancite i na cija strana ke bidat Amerikancite .Neti lici na subok od golemi razmeri ? Se dobivaa informacii za instaliranje na ruski bazi vo srbija i republika srpska.Ne zaradi kosovo tuku kako odgovr na raketniot shtit sto ke se instalira vo polska i ceshka.Evropsko bure barut ne e samo Balkan , Evropa i te kako na svoe tlo ima etnicki tenzii i malku fali i kaj niv da izbijat nemiri .Sekako evropskata kurva nema da go gleda toa so zadovolstvo vo interes na neko kosovo na balkan . Prvo ce gi interesira vo nivnite dvorovi da go sredat.Se mise cini nema nisto da ima samo se drzi narodot pod tenzija zada moze nekoj drug debil od evropa da uziva.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Gledaj gi ima mnogu no najznacajno e toa shto nie samite treba megju sebe da rascistime nekoi neshta znaci mentalitetot ne ni e ok na site.
Za toa vrabotuvanje gledaj go vaka da ni dadeshe drzavata pravo togash koga baravme univerzitet nie ke iamvme barem nekoe posto poveke lugje so diplomi i togash ke beshe i on so skoloi so iskustvo a ne da ne terate po Skopje kade ocigledno profesorite se zogatija ili vo Prishtina ili vo Tirana,znaci toa shto sakam da kazam e deka te razbiram celosno koga ti doagja da ispukash odvnatre zaradi nekoi neispishani pravila vnatre vo sistemot no i ti treba da razberesh deka drzavata da davashe nie vo 92 da imame univerzitet sega barem nemashe da ti bide krivo pa i nemashe da se sluci ova zoshto verojatno ke iavme drug kurs na pametot a toa kon podobar zivot.
No se dodeka drzavat izigruva za nekoj majka a za nekoj makea se znaat posledicite koga ke go vozdignuva ovoj posledniot svojot glas za nepravdata shto se slucuva neli.

Cekaj sea po tebe majka e za makedoncite a makea za Albancite a Vie imate pravo na predimstvo pri vrabotuvanje ??? Nema logika

Drugo aj vikas diplomi da imalo da imalo univerzitet aj i nekako ama sea oti nekoj nemal zavrseno fakultet ( oti ne mozel na albanski da uci ) toa opravduva da ima predimstvo pri rabota ...toa e tvojata teza kako so sfativ. Pak ne mi se gleda ni toa pravedno iskreno , toa neam nikade u svet ajde nabroj nekoja drzava kade malcinstvo ima takvi prava

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Zalno e i da se odgovara na vakov tekst.
Jas pa vidis...mislam deka treba da ve baniraat i tebe,i Fanatic,i onoj dosadno...i Dardan,i cela ekipa bugari za da moze da se pravi konkreten i delotvoren muabet.

Pak ke ti kazam...
mi se dokurci od toa da slusam deka nekoj saban imal zelba da go zeme Egejot.
Bravo,interesna ideja.
I kako ke go zemes vikas?
Dosta sonuvanje,se biva na ovoj svet,ama se pravi so strategija.A takva-NEMA!
Leka nos,crtaniot film odamna pomina.
Kakov muabet be ti se ligavash tuka na tie sto vrshat etnicko cistneje nad makedoncite, koj si be ti da mi kazuvash za ova zemja kako treba da bide.
Dedomi i pradedomi se borea za ova kako tatkomi i jas nejze, nema ni ti nitu albancite da mi ja odzemish kako pravo da mie tatkovina.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Zevsus kako ke ima.Zamisli so svoi pari makedoncite ja dogradija Sulon odejki na shoping a oni ne vikaat cigani i sve i svashta ni krshat koli pa ona ova a nie pak odime tamu davame pari i dobivash malltretacija na sekoj videen aspekt i pak se folirash vomkd demek si bil vo solun ili neznam kade a oni ne ne priznavaat i najelementarnoto

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
EVE NESTO DA VIDAT SITE STO SE LIGAVAT I STO SERAT ZA NEKOJ SOZIVOT:

IZVINI ZA OFF TOPIC AMA SAKAM SITE DA GO VIDAT OVA I DA CITAT STO PISHI TUKA NA LEVO I DA PRESTANAT EDNASH ZA SEKOGASH DA BIDAT TOLKU NAIVNI.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Прашај го Крсте Црвенковски што ве посвои од косово , и ја остави мајката да се расправа со посвоените деца .
Абе мајсторе , на кого му продаваш ти демагогија овде ???????
Па вие не паднавте од небо , сме живееле ние со Албанци од памтивека и немало проблеми , него знаеме со кого си имаме работа сега , не се секирај нашиот менталитет си бил исти отсекогаш , проблем е во вашите ментоли.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Peki...:toe:...Idi zemi go.
Mi se dokurci od `nacionalisti` sto samo na tastatura se silni.
Ajde junak...idi zemi gi.:vozbud:
Hm nacionalista ?Zasto objasnimi? Jas samo sakam i moja licna zelba e obedineta Makedonija neznam zasto imas protiv? Vprocem toa e etnickata karta na Makedonija izdadena vo Petrograd vo 1913 god.od Dimitrije.D.Pavle-Cupovski.Negledam pricina zasto bi bil nacionalist.?:toe:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Cekaj sea po tebe majka e za makedoncite a makea za Albancite a Vie imate pravo na predimstvo pri vrabotuvanje ??? Nema logika

Drugo aj vikas diplomi da imalo da imalo univerzitet aj i nekako ama sea oti nekoj nemal zavrseno fakultet ( oti ne mozel na albanski da uci ) toa opravduva da ima predimstvo pri rabota ...toa e tvojata teza kako so sfativ. Pak ne mi se gleda ni toa pravedno iskreno , toa neam nikade u svet ajde nabroj nekoja drzava kade malcinstvo ima takvi prava
Mislam deka ne me razbra dobro jas mnogu dobro napishav deka shto ke se sluci koga Albancite ke podigat glas protiv nepravdite?asocira na 2001 i ke rezultira so 25% vrabotuvanje vrz baza na etnicka pipadnost

Член од
3 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Radi nepravdata sto ste nemale Univerzitet li sea pod kljuc e vrabotuvanjeto i toa ti go gledas kako sosema pravedno ?

Ok

aj sea logicki kon kogo RM e majka a kon kogo makea kon mene ili kon tebe ?

N

n/a

Гостин
Dedomi i pradedomi se borea za ova kako tatkomi i jas nejze, nema ni ti nitu albancite da mi ja odzemish kako pravo da mie tatkovina.
Pet pati ti prostiv,sega direktno ke ti kazam:
Makedoncite u global za vreme na Vtora Svetska Vojna imaat odmarano.Aha...pred da dojde makedonsko-kosovska brigada u global nemalo ni d od osloboditelno dvizenje vo Makedonija.Makedonija e i oslobodena od istata taa makedonsko-kosovska brigada.A vo nea vojuval-mojot dedo,ne tvojot sto piel rakija so bugarite.

Se prostuva na covek.Na nekoj sto razbira i ima granica.Ama koga na taftabita ke mu prostis,on na prethodno progledanite (od moja strana) ne tocni informacii sto gi liferuval,gradi kukja i vika-jas imam cvrst temel.

A temelot...ako ti go pretstavuvaat onoj bugarot sto go ubile na mocanje u tunel kraj Prilep...ti e jako slab.
Jasno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom