Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe OK, sve toa vo red.
Kako toa petokrakata na CHe se transformira vo Lav. Cudno.
Milo mi e shto ne se pretvori vo nekoj dvoglav orel, ili nekoj drug leshinar... Ne se trpite, ne za neshto drugo:)

Inaku, za ideata na deckoto ne znam, bi mu baknal raka. Neodamna bev vo Prilep, i taka ne sum se nasmeal, odamna, mnogu mnogu odamna.
Па има и многу поинтелегентни животни од "лавовите" а сепак сите се смееме на нивните глупости.:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Srpskiot minister za Kosovo , Samarxhic , rece deka srbite i albancite ne mozat da ziveat zaedno, no tie im nudat na albancite sami da se upravuvaat , no Kosovo da bide pod srpska teritorija. Huhuhu , znaat deka nema sansi da se vratat vise . I rece deka ako Kosovo proglasi nezavisnost oni ke instaliraat paralelni institucii vo Kosovo, odnosno tamu kade ziveat srbi. Pa neka probat da pominat dole od Ibar. Ke bide OLUJA tuka , mirisa

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
prasanje do moderatorite i administracijata:

- dali so ramkovniot dogovor e zabraneto da se baniraat Albanci koi jadat gomna non stop po Makedonski Forumi?

ova kuceto nad tekstov, i nekolku drugi, nebroeno pati navreduvaat i omalovazuvaat i drzava i nacija i se sho mene , i na drugi lugje ni e sveto...

DO KOGA?

ne smejte da gi banirate, vo ime na "sozivotot" ?

pi es:

poso tolku se zagreani za kolenje gleam "shokojve"...

da gi pustime niv vo Irak, da pomagaat na Bushovci

sho koj kur nashi deca da riskiraat zivot tamu, za "shaku dolara"

pusti gi shokojve... i taka mu go pushat na amerikancite bez sram i usul :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
prasanje do moderatorite i administracijata:

- dali so ramkovniot dogovor e zabraneto da se baniraat Albanci koi jadat gomna non stop po Makedonski Forumi?

ova kuceto nad tekstov, i nekolku drugi, nebroeno pati navreduvaat i omalovazuvaat i drzava i nacija i se sho mene , i na drugi lugje ni e sveto...

DO KOGA?

ne smejte da gi banirate, vo ime na "sozivotot" ?

pi es:

poso tolku se zagreani za kolenje gleam "shokojve"...

da gi pustime niv vo Irak, da pomagaat na Bushovci

sho koj kur nashi deca da riskiraat zivot tamu, za "shaku dolara"

pusti gi shokojve... i taka mu go pushat na amerikancite bez sram i usul :)
Kучињата што многу лаат,помалку касаат,викаат стари,и најверојатно е така.:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
si bil kuce nekogash ti ili nekoj drug
Затоа велам најверојатно,инаку гледам дека ти се споредуваш дури и на аватарот со пес,па можеш вака пореално да ни кажеш дали има вистина во таа поговорка.:)

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
si bil kuce nekogash ti ili nekoj drug
ne sum bi(e)l kucinja , vsushnost kucinjata mnogu gi sakam.

takvi ko tebe sum biel :)

a predikatot "kucinja" poradi asocijacijata "besen pes" i takvi ko tebe...

isto se fakja...

takvite ko tebe se najgolemi dushmani ne samo na Makedoncite, pred se na Albancite sami, i na coveckata rasa vo globala.

ti si besen zbesnat pes. i kaj i da e ke te zastrela nekoj :)

i posto tolku mnogu navivas / navivate za novi krvoprolevanja, najverojatno nekoj pameten ke napravi ona sto treba da se napravi so besni pci - ke te zastrela.

da ne shiris mnogu besnilo po svetov, vo sekoj slucaj ne vo MK i na Balkanot...

Член од
27 јануари 2008
Мислења
54
Поени од реакции
1
Pa neznam zasto voopsto kosovarite i baraat nezavisnost
koga vo osnova se brakja so srbite, pa i dvoglaviot orel na
nivnoto zname go simbolizira nivnoto pravoslavno poteklo
istiot neli go nosat i srbskata crkva, ruskata crkva i na
kokardata go ima samo boite im se razlicni tie se promenile
so tek na vreme. Jas mislam deka treba da se smirat i da si se
vratat vo verata, moze i duhovno ke se procistat i ke iscezne
taa zloba od niv.:pop::pop: :pop:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa neznam zasto voopsto kosovarite i baraat nezavisnost
koga vo osnova se brakja so srbite, pa i dvoglaviot orel na
nivnoto zname go simbolizira nivnoto pravoslavno poteklo
istiot neli go nosat i srbskata crkva, ruskata crkva i na
kokardata go ima samo boite im se razlicni tie se promenile
so tek na vreme. Jas mislam deka treba da se smirat i da si se
vratat vo verata, moze i duhovno ke se procistat i ke iscezne
taa zloba od niv.:pop::pop: :pop:
Верските разлики се најбитниот фактор за сите последни војни во историјата.Токму на таа карта играат оние кој ја креираат глобалната светска политика,зошто знаат дека никој нема да може да обединува на верска основа доколку не е вистински месија,какви се раѓаат исклучително малку и редко.:(

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
ne sum bi(e)l kucinja , vsushnost kucinjata mnogu gi sakam.

takvi ko tebe sum biel :)

a predikatot "kucinja" poradi asocijacijata "besen pes" i takvi ko tebe...

isto se fakja...

takvite ko tebe se najgolemi dushmani ne samo na Makedoncite, pred se na Albancite sami, i na coveckata rasa vo globala.

ti si besen zbesnat pes. i kaj i da e ke te zastrela nekoj :)

i posto tolku mnogu navivas / navivate za novi krvoprolevanja, najverojatno nekoj pameten ke napravi ona sto treba da se napravi so besni pci - ke te zastrela.

da ne shiris mnogu besnilo po svetov, vo sekoj slucaj ne vo MK i na Balkanot...
Veruvaj mi ne si imal moznost da sretnes nekoj kako jas.Ne deka mnogu sum jak ili neshto drugo nego da sretneshe ne ke mozheshe da gi pishuvash ovie nacisticki recenici kako i da.

Za strelanjeto.Kako shto kazhav pogore ne deka sum jak ili neshto drugo no teshko da verujem deka ke me strela nekoj mene.Mrazam da povtoram no pak ke povtoram ne deka sum moken tuku on shto ke me zastala mene treba da misli prvo na svojata familija shto ke stane so nea a za sebe covekot sam sebe si propishal smrtna kazna pa zatoa vikam teshko deka ke me strela nekoj.

Za toa neprijatelstvoto zalam no toa ne ti e tocno ,jas nikogash vo nitu eden moj post ne sum se proizvesol deka treba da ubivash nekogo(toa e samo za nekoj kade shto i jas kako ti sum pomislil deka e shtetno po zdravjeto za drugite)no generalno jas sum toj shto celo vreme sum povikal na megjusebno pocituvanje i vrednuvanje na vrednostite na drugiot iako vo mnogu neshta sme se raazlikuvale so drugite participienti na debatot.

Kako i da e veruvam deka ne si vlezen vo film so nickot shto go imash Serdarot zoshto tie postoele vo Osmanskata Imperia.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Верските разлики се најбитниот фактор за сите последни војни во историјата.
Да да...андартите од што ни се православни браќа, напалмот дупло го шибаа по нашиот народ...не штедеа на напалм, дека сме иста вера де...не за друго.
Гледам ти повлијаел бугарскиот пасош :)
on shto ke me zastala mene treba da misli prvo na svojata familija shto ke stane so nea
Ај хипотетички да кажеме: Тој што те стрела тебе, автоматски на твојот погреб фрла разорен Ц4, и со тоа ти ја снемува цела фамилија и блиски пријатели...Кој би те осветил во тој случај? :nesum:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Serdarot, nemoj da se nasekiras za srbite be coveku, sekogas li ke treba da ti go spomnam MPC. Barem okolu Srbija bidi malce po realen i gledaj gi rabotite od vistinskata strana. Zosto so tolku emocii pisuvas koga se raboti za srbite ?

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ај хипотетички да кажеме: Тој што те стрела тебе, автоматски на твојот погреб фрла разорен Ц4, и со тоа ти ја снемува цела фамилија и блиски пријатели...Кој би те осветил во тој случај? :nesum:
Vo toj slucaj bi te preporacal da ne gledash premnogu filmovi

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не гледам јас филмови, освен овој кој сите општествено го живееме :)

Член од
27 јануари 2008
Мислења
54
Поени од реакции
1
Ne treba da sme tolku radikalni vednas povikuvame na nasilstvo ubistva genocid i sl. Da gi ostavime rabotite da se slucuvaat malku po logicki tek: pozadi site uspesni akcii na naseto MVR stojat t.n. kodosi koi gi dale informaciite, takvi gi ima i na dvete strani i pozicija i opozicija oni se svesni za toa pa da vidime sega sigurno ke si gi procistuvaat malce redovite a taka i treba neli pa posle ke vidime kolku i sto ostanalo za nas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom