Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Нема да дојде до признавање и независно Косово.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Еден ваков им треба на србите за да си го спасат Косово:

:pos: :pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Значи колку глупи се србите,ц ц ц ц.
Не вие туку тие што живеат таму.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
И Албанците, ама овие тука. :wink:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ќе има ли војна на Косово?

Баш сеа заврши емисијата на Васко....и 300 филмови ми испукаа во глава доека го глеав интервјуто поготово со генералот на Цар Лазар...

Човеков како што збореше,да бев србин сеа со пушка нарамо ќе тргнев у поход.....стврано многу јако збореше генералов....и на многу високо ниво ти го крева моралот....(ама се глеа дека чоекот е шупелка у мозокот)

Е сеа ме интересира ваше гледиште за оваа емисија....
(бидете објективни околу одговорите на генералот и командантот бидејќи имајте на ум дека и двете страни не смееја да прикажат слабост во разговорот)
:tv:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Jas ne sum ja videl taa emisija, ako moze nekoj da kaze otprilika sto bese temata, sto lazele toj "generel" ili "kral" sto bese

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Јас ја гледав емисијата...о по малку се подуплашив...но доколкуе вистина тоа што го зборува дека се 150 илјади воорижени српски специјалци... тогаш неизбежна е војната...а за терористички напади од негова страна сметајте дека веке ке бидат сторени нешто како во ирак ако Косово стане независно....ке урнат згради атентати све ова она башка ембарго со се од страна на Србија со струја вода ...значи закличок..
Војна ке има.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Јас ја гледав емисијата...о по малку се подуплашив...но доколкуе вистина тоа што го зборува дека се 150 илјади воорижени српски специјалци... тогаш неизбежна е војната...а за терористички напади од негова страна сметајте дека веке ке бидат сторени нешто како во ирак ако Косово стане независно....ке урнат згради атентати све ова она башка ембарго со се од страна на Србија со струја вода ...значи закличок..
Војна ке има.
Znam deka golem del od prijavenite vo gardata se srbi od Republika Srpska.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Војна ке има.
1. Кога има реприза да ја гледам емисијата.
2. Се додека има наркомани, ветерани психопати и необразовани исфрустрирани кретени ќе има кој да оди во војна. :toe:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Војна ке има.
I mu veruva li ti ?
Ovaa e vojna na zborovi, isto taka i albanskata strana ANA rece deka ako ne se proglasi nezavisnosta ke vlegle vo Prishtina so 10 iljadi vooruzeni vojnici. Pomina mnogu vreme nisto od toa. Da bi bile tie nekoja opasnost za zapdnjacite vednas bi pobarale da se zatvorat. Gafur Adili zivee vo Tirana, slobodno bez da se krie .
150 iljadi , pa znaes li ti kolku se tie , ni vo 1999 nemale tolku vojska :)
Inaku KFOR deneska jasno kaza i donese plan kako ke reagira vo sekoj mozen slucaj. Ako srbite proglasat otcepuvanje od Kosovo vojnicite na Kfor ke ja blokirat granicata so Srbija, i energicno ke reagiraat kon site sto ke pravat neredi.
Znaete li vie kako pominaa vo KNIN , ( Oluja )
Ne e cudno ako pak im se sluci istoto .

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
на прашањето на Васко...парафразирано:
Што ќе се случи ако дојде до конфликт помеѓу вашата и војската на UCK..

одговор на генералот на Цар Лазар:
Па се знае...за 24 часа ќе бидат избришани од лицето на земјата!!!

морее ко шо збореа и двајцата...се глеа дека албанциве имаат муда ама па затоа србите немаат мозок ни совест...заклучок крв до колена ке биде
ако се спука работата!
:nesum:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
на прашањето на Васко...парафразирано:
Што ќе се случи ако дојде до конфликт помеѓу вашата и војската на UCK..

одговор на генералот на Цар Лазар:
Па се знае...за 24 часа ќе бидат избришани од лицето на земјата!!!

морее ко шо збореа и двајцата...се глеа дека албанциве имаат муда ама па затоа србите немаат мозок ни совест...заклучок крв до колена ке биде
ако се спука работата!
:nesum:
epa ovaa ukazuva deka covekot ne e seriozen, i deka samo jade gomna.
Koga ne mozea 1998/99 da gi unistat za 24 chasa, sega ni za 24 veka nema da mozat. Momentalno Kosovo ima svoja vojska KZK ( TMK) koja e kako i sekoja vojska na ovie drzavi sto sakaat da vlezat vo Nato , tie se obuceni od Britancite, nekolku od niv koi se vo komandniot sektor zavrsile i vo amerikanskite akademii . Veke za 9 godini tie se spremni za sekoja borba, posto za toa se obuceni.
Imaat i policija koja isto taka e profesionalna.
(KZK)

( policija )

Sreka sto Kosovo bese upravuvano od strancite, i ete nemase potreba da se macat so taa tranzicija sto ja imavme nie. Se pocna po evrposki standardi.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Жустро ке биди......само то

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop