Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
1.во целава дискусија сите расчистете дека поделба на македонија само во нечиј соништа..тоа им е многу јасно и на Али и на Тачи кој кога треба јасно врескаат..соживот заедничка иднина дрн дрн...се друго е ветер и магла..кој си има детски фантазии нека оди да ја погледне амбасадичката што се прави на кале и ке му се разјасни..да се држиме до темата и да не се повтараме...

Македонија треба да го признае Косово....

зошто

1.Косово нема производство
2.ке влезат многу долари во наредните години
3.геостратешка положба
4.воена соработка
5.стабилизација на регионот.
6.за инат на Србите

за тие што не знаат АРМ ја превзеде логистиката за Косово.Иронично ние ке ја обучуваме и Косовската војска во иднина,економската соработка е на високо ниво и расте...

и огромни поени ке собереме во однос на името...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Ne znam zosto se zatvori temata za Kosovo, neka sluzi temata , za da diskutirame okolu nastanite , iako se slucija mnogu raboti, Avstriskiot pretsedatel rece deka Avstrija ke bide megju prvite koi ke ja priznaat nezavisnosta na Kosovo, isto taka i mnogu ugledni politicari rekoa deka ke se prifati nezavisnosta , i deka nema veke mesto za pregovori.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=24FE3FCCEFCB8E4B9A292280BDB288C0

Демарш поради изјавата на Гузенбауер
Српскиот министер за надворешни работи Вук Јеремиќ вчера му предаде демарш на австрискиот амбасадор во Белград по повод изјавата на австрискиот канцелар Алфред Гузенбауер, кој истакна дека неговата земја меѓу првите ќе ја признае независноста на Косово. "Република Србија остро се противи на ваквите изјави, сметајќи дека процесот на преговори за идниот статус на Косово и Метохија треба да продолжи под покровителство на Советот за безбедност на ОН, се нагласува во соопштението на српското МНР.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
ебате балканот..ништ не е сменето со векови

пак Австрија СрбијА...сега следи ултиматум???? па војна

Член од
21 декември 2007
Мислења
168
Поени од реакции
1
NIKAKO! rekov i pak ce recam, samo budala ce se istrca i ce se izligusi pred evropejcite da go priznae Kosovo! I tockive ne ti drzat! Eve zosto:
1. "nema proizvodstvo" - e arno de, sto ne tangira toa nas. Ama zatoa brate ima sverc na nivo na visoka razvioenost.
2. "Ke vlezat mnogu dolari vo narednite godini." - e arno i - kade ke se trosat? osven toa, zaboravas deka Kosovo i siva ekonomija ti se kako sinonimi. Kakvi dolari togas?!
3. "Geostrateska polozba" ?!! - sto dobivame nie od toa ?!!
4. "Voena sorabotka" :pos2::pos2::pos2: e sega ja pogodi! Nie ke gi ucime, oni ce go pukaat posle na nas, isto ko 2001, nie im dadovme krov na glava, oni kalas po glava! E braos!
5. "stabilizacija na regionot" :tapp: e ovde ko Kavijar Solajna i tie negovite od EU da gi slusam... :pos2:jeah, sure whatever. stabilizacija na regionot. mislis: albanizacija na regionot, a? :violent1::violent1::violent1:
6. "za inat na srbite!" e tuka moram da te "ispostuvam" Balkanci si se Balkanci, nema sto! Nie parce se praime, a evropejcive seir trgaat i koristat guzva. E, a ja mislev nie sme seirdzii...
I NAJPOSLE - KOSOVO NE TREBA DA GO PRIZNAVAME OTI AKO EDNAS SE SMENAT GRANICITE DENESKA VO T.N. DEMOKRATIJA, MNOGU LESNO ISTOTO KE SE SLUCI BEZ PRECEDAN SO ZAPADNA MAKEDONIJA; TOKMU PO PRIMEROT NA PRIZNAENOTO KOSOVO.
Zatoa, vizantiska taktika, ako go pirznaat golemite batki, e togas ke praime muabet. I toa ne pred da se rascisti so granicata. Dotogas, sedi si madro da ne nosis modro!

зошто

3.геостратешка положба
4.воена соработка
6.за инат на Србите

за тие што не знаат АРМ ја превзеде логистиката за Косово.Иронично ние ке ја обучуваме и Косовската војска во иднина,економската соработка е на високо ниво и расте...

и огромни поени ке собереме во однос на името...[/quote]

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Golema rabota, Makedonija nema da ja priznae nezavisnosta, iii nema da bide nezavisno neli :)
Ke gi inaetis albancite tuka , sto se 33% , plus 2 milion od Kosovo , i togas si ja izigral igrata.

Член од
21 декември 2007
Мислења
168
Поени од реакции
1
Ne e se vo brojkite, Darddania! I Aleksandar bil so 33000 pa izmaval 150 000!
Kako i da e, sega kazuvas kako igraat Albancite: so zakani i uceni. Tuku site go znaeme toa... ama ne se naoga nikoj da mu stavi kraj.

Golema rabota, Makedonija nema da ja priznae nezavisnosta, iii nema da bide nezavisno neli :)
Ke gi inaetis albancite tuka , sto se 33% , plus 2 milion od Kosovo , i togas si ja izigral igrata.

B

Borg_Drone

Гостин
Ne e se vo brojkite, Darddania! I Aleksandar bil so 33000 pa izmaval 150 000!
Kako i da e, sega kazuvas kako igraat Albancite: so zakani i uceni. Tuku site go znaeme toa... ama ne se naoga nikoj da mu stavi kraj.
Русија ако стави вето, џабе се и заканите на цела ЕУ.Во Советот за Безбедност право на ВЕТО имаат неколку држави.
САД,Русија,Франција,Кина (мислам) и.т.н.

И МОРА од сите овие членки да има согласност за прогласување на независност.Доколку една од овие се противи на независност(а тоа е Русија) тогаш нема да има независно Косово:helou::)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
zosto koristis bugarski bukvi?

koga ke gi banirate ovie bugari veke..

Шкенди имаш нешто против бугарите или против кирилицата, кажи си го јасно.
Ако си срешту кирилицата - ок, знаем дек албанците мрзите Русија, ама за твој ужас веке 40% от газта и нефта за Европа са руски, а се очекива до 10 години да бидат око 50. Ајде оди се пери на руснаците и кирилица'а.
Ако си срешту бугарите - питај твојте баби и дедовци од Косово и Македонија шо означава "бугарска батина" и ако сакате да немате големи проблеми, недеј насила ни прави сојузници на србите. Тогаз ке видите истински Видовдан.
Ајде, тунг.
od kaj izleze tolku pameten... ne si bugarin ti sigurno turcin si..

UFO

Член од
12 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
1.во целава дискусија сите расчистете дека поделба на македонија само во нечиј соништа..тоа им е многу јасно и на Али и на Тачи кој кога треба јасно врескаат..соживот заедничка иднина дрн дрн...се друго е ветер и магла..кој си има детски фантазии нека оди да ја погледне амбасадичката што се прави на кале и ке му се разјасни..да се држиме до темата и да не се повтараме...

зошто

3.геостратешка положба
4.воена соработка
6.за инат на Србите

и огромни поени ке собереме во однос на името...
ЕВЕ КАКО НЕ ТРЕБА ДА РАЗМИСЛУВА МАКЕДОНЕЦ :nenene:

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Услови под којшто Македонија треба да го признае Косово е прво обележување на границата, а взаемното воспоставување дипломатски односи да биде под нашето уставно име. НАПОМЕНА: Признавање на Косово, а не на Албанија како целина кога Косово ке биде припоено кон неа. Значи Косово како Косово и Албанија како Албанија, а не признавање на нешто како голема албанија затоа што тоа има опасност по Македонија.

Иначе ова све повеќе ми изгледа дека албанциве барајќи рогови ќе ги изгубат и ушите!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Услови под којшто Македонија треба да го признае Косово е прво обележување на границата, а взаемното воспоставување дипломатски односи да биде под нашето уставно име. НАПОМЕНА: Признавање на Косово, а не на Албанија како целина кога Косово ке биде припоено кон неа. Значи Косово како Косово и Албанија како Албанија, а не признавање на нешто како голема албанија затоа што тоа има опасност по Македонија.

Иначе ова све повеќе ми изгледа дека албанциве барајќи рогови ќе ги изгубат и ушите!!!

Прво прием во НАТО и ЕУ под уставно име Македонија па потоа логистичка поддршка и признавање на се што би признале тие институции под исти услови како и сите.

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Па добро како и да е ние сме веќе полупримени во НАТО и ЕУ така да јасно е која политика треба да ја следиме, меѓутоа тоа во секој случај да биде пропратено со нашите интереси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom