Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Секоја одлука за Косово би предизвикала остри реакции на целиот балкан.
- Во случај на признавање на Косово, мислите ли дека србите ќе седат мирни и ќе бидат неми посматрачи на целата ситуација.
- Во случај на непризнавање на Косово, мислите ли дека Косоварите исто така ќе седат мирни, па тие уште повеќе ќе притиснат.

Реално е тоа дека бројот на Срби во Косово е значително мал, албанците се мнозинство таму и тие го контролираат тоа уште од 1999 година. Според мене како најдобро решение за мир на балканот е истовремено сите земји да биде ми примени во ЕУ (тешко изводливо), а со тоа ќе дојде и до бришење на границите, и сите ќе бидеме како едно, секој ќе живее каде што си живее и ќе нема проблеми, се ќе биде како едно, ќе нема поделби (не 100%- во наредните 10 години). Доколку се направи тоа, ќе остане мирно на Балканот, ниту Косово ќе се спомнува, ниту Војводина, ниту Илирида ни шо ти знам таму 300 глупости. :toe:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
A be eve vi denes srpskiot prlament sto izglasa i kraj so glupovo kosovsko prasanja koe na malo dete da go prasas ke ti go kaze pravicnoto resenie

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Odgovorno tvrdam deka do sega nishto ne mu imat napraeno albancite na srbite vooedno tie uzivaat najmnogu prava kako malcinstvo vo cel svet
Пред некое време имало гласина, само гласина дека 3 албански деца се удавиле, значи не се знае дали било вистина и во кратко време било дигнато востание, биле запалени неколку српски цркви и српски куќи(за жртви незнам) а биле повредени исто и голем број војници од КФОР што сакале да ја задржат контролата на немирите. Значи само гласина било тоа. Го даваа ова кај Васко Евтов пред околу 3-4 дена со интервју од некој предпоставен на КФОР заедно со неколку интервјуа.Незнам пред колку време се случило тоа.
Не се правам паметен, само не тврди одговорно како некој експерт за нешто што не си сигурен.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Читав денес една многу добра анализа за геостратешките игри во светот,односно за биполаризацијата(мултиполаризацијата) во светот.Кој може нека го земе денешниот број на Фокус и нека ја најде анализата на Крум Велков.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Пред некое време имало гласина, само гласина дека 3 албански деца се удавиле, значи не се знае дали било вистина и во кратко време било дигнато востание, биле запалени неколку српски цркви и српски куќи(за жртви незнам) а биле повредени исто и голем број војници од КФОР што сакале да ја задржат контролата на немирите. Значи само гласина било тоа. Го даваа ова кај Васко Евтов пред околу 3-4 дена со интервју од некој предпоставен на КФОР заедно со неколку интервјуа.Незнам пред колку време се случило тоа.
Не се правам паметен, само не тврди одговорно како некој експерт за нешто што не си сигурен.

Vo sporedba so masakrite koj gi pravea srbite ova NE E NISHTO.a nastanot mislam deka beshe vo maj mesec pred 1 ili 2 godini.toa ne beshe vostanie redneck toa beshe samo slide od toa shto ke sleduva

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Vidi mu gi facite gnasni i kazi mi dali poteknuvat ovie od Evropa? Odgovorot e jasen.

B

Borg_Drone

Гостин
Ova ne e nishto za toa shto napravile
Tek ke sleduva ako Srbija saka da gleda "drugi deo""

samo za ilustracija

http://www.toolia2.de/user/gabrrica8/gabrrica85.htm
За во СРЕБРЕНИЦА на сите ни е јасно што направија..

Затоа и се судат Шешељ и компанија...

Дај ми доказ за на Косово или Албанија..

Јас ете ти приложив УЧКИ како држат ГЛАВИ НА СРПСКИ ЦИВИЛИ!

И темата е за КОСОВО...ЗНАЧИ КОГА ДАВАШ ДОКАЗ ПРИЛОЖИ ДОКАЗ ЗА КОСОВО НЕ ЗА СРЕБРЕНИЦА..не забегувај од темата

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ne e za Srebrenica pobaraj podole kade pishuva Kosovo i toa e vo Kosovo ne vo Srebrenica.

A ko sakash podetalno googlaj masakri ne Recak ke najdesh dosta materijal

B

Borg_Drone

Гостин
Ne e za Srebrenica pobaraj podole kade pishuva Kosovo i toa e vo Kosovo ne vo Srebrenica.

A ko sakash podetalno googlaj masakri ne Recak ke najdesh dosta materijal
Во видеото што го гледав НИКАДЕ не видов АРКАНОВЕЦ ИЛИ ШЕШЕЉОВЕЦ да држи глава на албански цивил.
Точно е дека има мртви, ама....реков ама тие загинале од бомбашки напади......

ЈАС можам да ти приложам слики на срби загинати од бомбашки напади на НАТО па никому ништо..

Јас ти барам од АРАКНОВЕЦ слика како држи глава на албански цивил.Богами за таква слика спремни се и во ХАГ да платат дебело..

Особено Карла Дел Понте........

Дај ми слика од АРКАНОВЕЦ или Шешељовец како држи глава на албанец.....

Јас ти приложив од УЧКИ....

Не дека ги сакам србите ама верувај дека вие воопшто не сте цвеќе за мирисање.......

Во ХАГ никаде не најдоа слика од ШЕШЕЉОВЕЦ или АРКАНОВЕЦ да држи глава на АЛБАНЕЦ...

А за во војна гинат цивили тоа одамна го знаеме гинеа и на српска страна и на албанска страна

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Se terorizirashe Srbskoto naselenie na Kosovo?
Koga? Kade? Kako?
:(Nesakam da pravam hronologija na nastani . albanskotata drzava kako sledbenik na fashizmot od strana na hitler i so proklamiranata golemo albanska drzava na balkanot so zdavanje na balistickoto dvizenje i te kako sverski macea palea maltretiraaa naselenie kako vo zapadna makedonija taka i na kosovovrz srpskoto.po zavrsuvanje na vojnata ne se zavrsuva nitu e napustena idejata za golema albanija.ako vo samata drzava albancite ziveea vo sopstveniot teror na enver hodza, vo togasna jugoslavija albanskoto malcinstvo gi uzivase sekakvi prava kako i site drugi.toa sto go znam mozam da kazam deka so sigurnost od pojavuvanje na prvite demonstracii nekade vo sredinata na 60 godini , pa do den denes ima kontinuirano dejstvo albanskinacionalizam i iredentizam.74 so ustavot nee zadovlstvo so avtonomnost da pokasano vo 80 prerasne vo baranje na republika.niz ovoj period i te kako se slusaa kako se terorizirase srpskoto naselenie se .megjutoa nebes etolku aktuleno ako se teroriziraa srbite a vo toa se sluzat sekakvi metodi .da na kraj 87 dojde poznatiot govor na milosevic na gazimestan .a toa e rezultat na se sto predhodno vo sojuznata drzava se imase sluceno na tloto na kosovo.samo niz ovoj period albanskoto naselenie imase zastita od togasno sojuznoto sobranie .

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Секоја одлука за Косово би предизвикала остри реакции на целиот балкан.
- Во случај на признавање на Косово, мислите ли дека србите ќе седат мирни и ќе бидат неми посматрачи на целата ситуација.
- Во случај на непризнавање на Косово, мислите ли дека Косоварите исто така ќе седат мирни, па тие уште повеќе ќе притиснат.

Реално е тоа дека бројот на Срби во Косово е значително мал, албанците се мнозинство таму и тие го контролираат тоа уште од 1999 година. Според мене како најдобро решение за мир на балканот е истовремено сите земји да биде ми примени во ЕУ (тешко изводливо), а со тоа ќе дојде и до бришење на границите, и сите ќе бидеме како едно, секој ќе живее каде што си живее и ќе нема проблеми, се ќе биде како едно, ќе нема поделби (не 100%- во наредните 10 години). Доколку се направи тоа, ќе остане мирно на Балканот, ниту Косово ќе се спомнува, ниту Војводина, ниту Илирида ни шо ти знам таму 300 глупости. :toe:
pa vidi ocigledno toa e problem.zaedno mozebi nema ni 15 milioni naselenie i ocigledno na evropa toa i e problem ili nesaka da go vidi problemot.tocno ova moze da se resi so samo eden poteg.a veruvaj i togas kosovarite ke baraa drzava.nee do evropa i evropska unija.se raboti za vekoven son kosovo republjik:)drzava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom