- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 2.247
- Поени од реакции
- 57
Секоја одлука за Косово би предизвикала остри реакции на целиот балкан.
- Во случај на признавање на Косово, мислите ли дека србите ќе седат мирни и ќе бидат неми посматрачи на целата ситуација.
- Во случај на непризнавање на Косово, мислите ли дека Косоварите исто така ќе седат мирни, па тие уште повеќе ќе притиснат.
Реално е тоа дека бројот на Срби во Косово е значително мал, албанците се мнозинство таму и тие го контролираат тоа уште од 1999 година. Според мене како најдобро решение за мир на балканот е истовремено сите земји да биде ми примени во ЕУ (тешко изводливо), а со тоа ќе дојде и до бришење на границите, и сите ќе бидеме како едно, секој ќе живее каде што си живее и ќе нема проблеми, се ќе биде како едно, ќе нема поделби (не 100%- во наредните 10 години). Доколку се направи тоа, ќе остане мирно на Балканот, ниту Косово ќе се спомнува, ниту Војводина, ниту Илирида ни шо ти знам таму 300 глупости.
- Во случај на признавање на Косово, мислите ли дека србите ќе седат мирни и ќе бидат неми посматрачи на целата ситуација.
- Во случај на непризнавање на Косово, мислите ли дека Косоварите исто така ќе седат мирни, па тие уште повеќе ќе притиснат.
Реално е тоа дека бројот на Срби во Косово е значително мал, албанците се мнозинство таму и тие го контролираат тоа уште од 1999 година. Според мене како најдобро решение за мир на балканот е истовремено сите земји да биде ми примени во ЕУ (тешко изводливо), а со тоа ќе дојде и до бришење на границите, и сите ќе бидеме како едно, секој ќе живее каде што си живее и ќе нема проблеми, се ќе биде како едно, ќе нема поделби (не 100%- во наредните 10 години). Доколку се направи тоа, ќе остане мирно на Балканот, ниту Косово ќе се спомнува, ниту Војводина, ниту Илирида ни шо ти знам таму 300 глупости.

Nesakam da pravam hronologija na nastani . albanskotata drzava kako sledbenik na fashizmot od strana na hitler i so proklamiranata golemo albanska drzava na balkanot so zdavanje na balistickoto dvizenje i te kako sverski macea palea maltretiraaa naselenie kako vo zapadna makedonija taka i na kosovovrz srpskoto.po zavrsuvanje na vojnata ne se zavrsuva nitu e napustena idejata za golema albanija.ako vo samata drzava albancite ziveea vo sopstveniot teror na enver hodza, vo togasna jugoslavija albanskoto malcinstvo gi uzivase sekakvi prava kako i site drugi.toa sto go znam mozam da kazam deka so sigurnost od pojavuvanje na prvite demonstracii nekade vo sredinata na 60 godini , pa do den denes ima kontinuirano dejstvo albanskinacionalizam i iredentizam.74 so ustavot nee zadovlstvo so avtonomnost da pokasano vo 80 prerasne vo baranje na republika.niz ovoj period i te kako se slusaa kako se terorizirase srpskoto naselenie se .megjutoa nebes etolku aktuleno ako se teroriziraa srbite a vo toa se sluzat sekakvi metodi .da na kraj 87 dojde poznatiot govor na milosevic na gazimestan .a toa e rezultat na se sto predhodno vo sojuznata drzava se imase sluceno na tloto na kosovo.samo niz ovoj period albanskoto naselenie imase zastita od togasno sojuznoto sobranie .
drzava.