i vo Tetovo se sluci istoto ova e mislam sramota ....и кај нас било истото
Точно.Бог да чува...многу голема услуга ни прават пишувањава и зборувањата по медиумите за тоа како било боза...
Глејте таму ќутете си...подобро е да биде лесно и да положиме или да е тешко и да плачеме летото за една мочана матура??!!
Па мене одма после првата таква изјава дека било демек како за првачиња и ретардирани ми беше јасно дека гадно се заебавме...ене сеа и по весници и по радија и телевизии ги пишува тие работи и тоа не ни иде на нас у полза бидете сигурни!Се зезнавме со тоа што рековме дека е многу лесно,ама гадно се зезнавме
Хаха..колку нема врска, и пилот матурата што се полагаше во 2006 година по македонски јазик и литература има слична содржина. И пак ке кажам она што го кажав погоре, па НОРМАЛНО дека ќе биде лесна бе, како на друг начин ќе поминат и оние кои книга не фаќаат, и оние од фризерко, слаткарско. Така да, тука само дискутираме во врска со матурата, и колко НИ или НЕ НИ се исплаќаа штрајковите и глупостите.Се зезнавме со тоа што рековме дека е многу лесно,ама гадно се зезнавме
Тоа е финтата, и тоа е зашто јас не сакав да се произнесам дека беше тежок тестот по математика, затоа што не повторувавме, па нормално кој би памтел формули од 1,2 година. Нормално дека на оние кои полагаа англиски им беше полесно, па едно е јазик кој секојдневно го слушате, а друго се формулите кои сте ги учеле пред 3 години.А уствари нешо да прашам: Се спремавте ли вие воопшто, повторивте нешо дома за денешната матура по математика?
Па да слично беше нивото само различен беше материјалот што го опфаќаат ама лани не викаа они дека било ко за првачиња и за ретардирани,а нас тие муабети не ни идат у прилог...Хаха..колку нема врска, и пилот матурата што се полагаше во 2006 година по македонски јазик и литература има слична содржина.
Jas ete povtarav nesto pred maturata, ama brat sto dzabe, denes koa bev samo prvite dve strani sum gi napisal i toa ne bev siguren dali e toa taka.... Zasto iskreno tesko bese, a sum povtoril, se spremav.... nemoj da mi kazes oti ne sum se spremal dobro, zasto neznaes po kolku saata odvojuvav da resavam zadaci!А уствари нешо да прашам: Се спремавте ли вие воопшто, повторивте нешо дома за денешната матура по математика?