- Член од
- 25 октомври 2007
- Мислења
- 1.141
- Поени од реакции
- 10
:3:Претпоставувам дека си му рекол дека ти не си Македонец колку што и тој не е црн...
умен си ти
:3:Претпоставувам дека си му рекол дека ти не си Македонец колку што и тој не е црн...
Одговор: Sure we are Macedonians! I am Macedonian as were my forefathers, descendants of the ancient Macedonians of Alexander the Great. If you have any other misconceptions, we can clear them right now!...тој ми вика, ама Вие не сте Македонци.
Znachi videle Bugarite deka se raboti za golemi pari okolu Mis Ston koi pari celosno kje ja osamostojat Organizacijata na dolgi stazi, pa pokraj hajkata vo mediumite, preshle vo frontalen napad protiv Sandanski. Takvite napadi prodolzhile se do negovata fizichka likvidacija kako vekje spomenatiot napad vo Kashino, koga mu pratile golema cheta od 78 vrhovisti, a toj gi zarobil i likvidiral prvite chetvorica. Na ostanatite, po nekolkuchasovnata lekcija, im naredil da se vratat i da raskazhat shto se sluchilo i ZOSHTO.Продолжете за Мис Стон.
Вистинта е дека и покраj тоа што странците држеле протокол или држеле нечиjа страна, кога известувале за ситуациjата неминовно излегува желбата на Македонецот за сопствена држава....Нивните аргумети се, бидејки во тоа време светот не дозволувал формирање на голема бугарија, македонските бугари се решиле за независност. (нешто слично со денешно Косово)
Што е вистината?...
Mis Ston e od gradcheto Chelsea vo drzhavata Massachusetts, koe sega e del od Boston (odma do aerodromot tamu).Една работа добро е да се спомне а која не е многу позната, Мис Елен Стон по враќањето во САД пишувала книга која била посветена на деновите "заробеништво" во Македонија. Многу писма испратила до видни и познати личности во САД каде им опишала како ја третираат и почитуваат во Македонија, и како била пријатно изненадена од нивната култура, однесување и карактер. Дел од тие писма биле објавени во весници, а најголемиот дел од мемоарите и дневникот кој го водела требале да бидат издадени како книга. Но, во голем пожар Елен Стон ја губи книгата. Големиот пожар беше во еден град, од голем размер, ама ич не ми текнува каде беше сега.
Со ова се губи зборот на Мис Елен Стон да каже на светот какви биле Македонците во тоа време, а какви биле Грците/Турците/Бугарите. Навикнати сме на малери.
Не e точно, не не' ословуваат сите новинари така.Сите новинари не ословуваат со бугари, барем од тие неколку текста на линкот (плус новинарство???), но има еден интересен момент, а тоа е писмото од Мис Стон до Г-динот Пит во Цариград. ...
Цело време укажувам на проблемот кој си го имаме, ништо друго, и барам некои детељи кои ќе го прикажат вистинскиот карактер на Македонците.Аман игнорирајте го AngPu, заборавил лекарствата сабајле да ги земе...