Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Низ сезонве екипата која влегува во Европа најчесто треба да има минимум 60 бодови. Што значи дека ни требаат 26 бода од вториот дел на сезоната, по фантастичниот прв дел (трето постигнување на депортиво низ историјата по завршен прв дел), што во превод значи скор од 8 победи 2 нерешени и 9 порази. Колку е тоа остварливо ќе видиме. Олеснителна околност е што на домашен терен имаме многу лесни противници како Ксрез, Тенерифе, Сарагоса, Ваљадолид, Алмерија, па и Сантандер, мајорка и Гетафе, а нормално тука е и мечот со Реал Мадрид. Од овие мечеви треба да собереме минимум 6 победи па и некој нерешен :) Што значи од гостувањата ќе ни бидат потребни најмалку 2-3 победи за скоро сигурно да овбезбедиме место во Европа. Е за гостувањата тоа ќе биде доста тешко. Гостувања кај Барса (не очекувам бод :)), Севиља (ниту од овде:)), Валенсија (може да се грабне бод), Атлетико Мадрид (секогаш поминуваме поразително:() и Виљареал (може да се земе нешто), гостувања во кои тешко дека ќе се издвојува победа па искор од 2 нерешени и 3 порази би ме задоволил. Имаме и 2 гостувања од кои мора да се собере нешто кај Малага и Спортинг Хихон, иако вториве ни се Галициски ривали и скоро секогаш губиме од нив. Имаме и уште три заебани гостувања кај Осасуна (иако низ последниве години лесно ги рипаме на нивни терен :)), Атлетик Билбао (пеколот на Сан мамеш кој незнам дали би го пребродиле) и гостувањае од кое мора да се земат бодови кај Еспањол на кој треба и да му се реваншираме за поразот на домашен терен. Се на се, Европа изгледа достижна, се надевам среќата ќе не послужи и и се надевам пред се, да нема уште некоја повреда, итогаш славњето може да почне :back:

EDIT: Заборавив да се изнапцујам врз баксузот кој не следи низ годините. Едноставнои за депортиво веќе е логично секоја година еден од најдобрите фудбалери да доживее тешка повреда. Кога Мануел Пабло беше во најдобрите фудбалски години во 2001 доживеа слична повреда како и оваа на Фелипе. За разлика од Фелипе за кој се прогнозира дека ќе биде аут 4-6 месеци, мануел Пабло паузираше цела година. Тешка повреда која значеше и крај на неговата фудбалска кариера имаше и нашиот најдобар дефанзивец Андраде. Таа повреда го оддалечи од теренот повеќе од година. Заради тумор од фудбалот мораше да се откаже нашиот голман Молина. Кога си заминаа сите ѕвезди од тимот играта ни се потпираше само на еден играч, на Валерон. И тогаш тој доживеа повреда, која го оддалечи една година, и само што се врати доживеа нови повреди и еве дури сега после 2006 година, конечно е во можност да изигра барем по едно полувреме. Во последниве години, кога сме тенки со играчи, нашиот најдобар Гвардадо постојано влече некои повреди, и заедно со најдобриот напаѓач Рики, повеќе се вон отколку на теренот, и никако неможе да ја фатат посакуваната форма. Истото важи и за Бодипо. Откако беше купен овој играч, постојано е повреден:tapp::tapp: Кога младиот Ласад беше прекомандуван од Фабрил во Депортиво, започна извонредна кариера, но го сигнаа повредите кои го држат вон теренопт веќе 7-8 месеци. И последниот напаѓач кој беше купен е истотака скоро цело време повреден, Миста. Откако се најде одличен лев бек, Брајан Ангуло, само што заигра се соочи со 8 месечна повреда:tapp::tapp:
ДА ТИ ЕБАМ СРЕЌАТА ДА ТИ ЕБАМ :@:@:@
И на крај да го позфдравам убавиот потег на капдевиља. Откако постигна гол за Виљареал со крена три прсти (означувајќи го бројот 3 :)) во чест на Фелипе. Браво Капдевиља, покажа дека си голем човек. Истото важи и за голманот на Билбао Ираизоз, кој веднаш по повредата на фелипе го посети во болница. Првичните резултати за Фелипе и не се толку лоши со оглед на сликата веднаш по повредата. Кога го постигна голот скокав до таван, али кога видов што се случува, и особено кога видов каква му е ситуацијата со зглобот, се фатив за глава па дури и се насолзив:uvo: Играчот, иако знаеше дека на крај на сезона сигурно ќе го напушти депортиво, даваше 100% од своите можности, притоа не пропуштајќи ниту еден меч во последните две години. Беше носител на нашата игра. Откако се повреди сите се држеа за глава, од играчите, тренерот Лотина и претседателот лендоиро. Се надевам на брзо опоравување :(

Нели Каналес потпишал и понатаму за Сантандер, и нешто читав дека мајка му или татко му не го пуштале да оди во Реал сакале да остае уште некоја година во Сантандер???

Кога ќе дојде во Реал ќе има 20 години...мајка му не го пуштала :):)

Нели Каналес потпишал и понатаму за Сантандер, и нешто читав дека мајка му или татко му не го пуштале да оди во Реал сакале да остае уште некоја година во Сантандер???

Синче на мама хахаха.....абе дај нека доаѓа тој шо побрзо...а Марче иначе ќаривте нешто, некое милионче, колку да не сте без ич а?:P:back:

Синче на мама хахаха.....абе дај нека доаѓа тој шо побрзо...а Марче иначе ќаривте нешто, некое милионче, колку да не сте без ич а?:P:back:

Па како дел од трампата за неколку играчи извршена 2006 година, како дел од договорот Мунитис за Ават сме имале и 50% од правата за Каналес, така да што повеќе дадете толку повеќе ќе ќариме :):back:

Баш ме интересира каква стратегија ќе избере Лотина за дуелот со Реал.Лично мислам дека треба да се спротистави со поофанзивна тактика барем ако загубиме да загубиме херојски а не како пред една недела со Севилја.Но што е тука е го сваќам човекот и да употреби дефанзивна тактика поради недостаток на убодна сила во нападот.Без Гвардадо тешко оди.Би сакал да ги игра и Бодипо и Адријан заедно па ќе видиме.Добро е што се враќа Родригез.А мислам дека и Рики може да заигра.Јас се надевам на минимална победа па ќе видиме.

Баш ме интересира каква стратегија ќе избере Лотина за дуелот со Реал.Лично мислам дека треба да се спротистави со поофанзивна тактика барем ако загубиме да загубиме херојски а не како пред една недела со Севилја.Но што е тука е го сваќам човекот и да употреби дефанзивна тактика поради недостаток на убодна сила во нападот.Без Гвардадо тешко оди.Би сакал да ги игра и Бодипо и Адријан заедно па ќе видиме.Добро е што се враќа Родригез.А мислам дека и Рики може да заигра.Јас се надевам на минимална победа па ќе видиме.

Опа нов фан на Депор на форумов. Добре дојде најпрво :)
Инаку со Реал најверојатно е да настапиме во составот
Аранзубиа
Мануел Пабло----Лопо---Колото---Лауре
Жука--Томас
Родригез----Валерон---Пабло Алварез
Адријан

Во игра сигурно ќе влезе и Рики, кој ќе може да игра и како лево крило :) така да со неиграљето на Роналдо и Игуаин, шансите според мене се 50-50 :)

Би било добро Перез да е на местото на валерон во прво полувреме со тоа што Родригез ќе дојде во средината позади адријан ,а Перез десно и веднаш на почетокот на второто полувреме да влезе во игра валерон за да издржи до крај.И онака најчесто прво полувреме играме Х и да успееме и со Реал така да изиграме, па во второто со влегување на Валерон да ги сршиме исто како што беше со билбао а и онака голема мотивација е кај играчите кога ќе влезе тој.Значи прво Х,второ 1.Малку подефанзивно и со контра напади во прво,а во второ да им ја земеме топката и да постигнеме гол а можеби и два којзнае.Башка подршката од риазор играч плус имаме.

Би било добро Перез да е на местото на валерон во прво полувреме со тоа што Родригез ќе дојде во средината позади адријан ,а Перез десно и веднаш на почетокот на второто полувреме да влезе во игра валерон за да издржи до крај.И онака најчесто прво полувреме играме Х и да успееме и со Реал така да изиграме, па во второто со влегување на Валерон да ги сршиме исто како што беше со билбао а и онака голема мотивација е кај играчите кога ќе влезе тој.Значи прво Х,второ 1.Малку подефанзивно и со контра напади во прво,а во второ да им ја земеме топката и да постигнеме гол а можеби и два којзнае.Башка подршката од риазор играч плус имаме.

Океј е ова што го викаш, само не знам колку е паметно да чекаме да дојде второ полувреме за да почнеме да напаѓаме. Сепак реал не е Билбао, и лесно знаат да ги искористат некоја од своите шанси. Проблемот е како да се спречат да дојдат до нашиот гол. Мислам дека главната битка треба да ја водиме на средината, што значи многу работа во воздушните дуели за Хуан Родригез, и многу пресечени топки, од Томас. Тука е Жука, кој е многу цврст и скоро неподвижен играч и кој ќе биде лесен за преминување, но и играч кој знае да намести добра топка, но и да изведува добро слободни :):) Можеби е доброи да се почне со Иван Перез, бидејќи станува збор за доста брз играч, кој може да краде топки со секое време, но може да почнеме и со Пабло Алварез кој знае да одигра на ниво :) Валерон ќе значи многу кога ќе треба да се напаѓа, и затоа би сакал да го имаме од почеток, со една подефанизвна формација насочена кон контрите, па после да ги потиснеме :) Многу би сакал да го видам и Рики, бидејќчи знае одлично да затвори по средината а и да заврши акција. Затоа би било добро да влезе на почеток на второ полувреме. Од напаѓшачите и не сум многу задоволен од Бодипо, па би ми било сеедно дали ќе почне он или Адријан :)

Е да нададот е сеуште мистерија кај Депортиво.За мене и двајцата се тука некаде и Адријан и Бодипо,со тоа што Адријан е млад и перспективен,брз и знае да намести топка но многу промашува и не ги користи некои изгледни шанси али за година мислам дека ќе биде главна фора во нападот.А Бодипо човекот лани едно време влезе во форма и одличен беше.Оваа година не добива многу шанса и со тоа не може да се се уигра,а добар е корпулентен знае да спушти топка на нога на некој од соиграчите,да се загради има силен шут али и на него некако голот од 7 метри некогаш му е мал. Баш исто ми е кој ќе игра од нив двајцата мада сакам да ги видам заедно во нападот со тоа што адријан ќе биде малку поповлечен и ќе помага во средината, а бодипо таму нека ги разбива одбранбените на реал:wink:

Е да нададот е сеуште мистерија кај Депортиво.За мене и двајцата се тука некаде и Адријан и Бодипо,со тоа што Адријан е млад и перспективен,брз и знае да намести топка но многу промашува и не ги користи некои изгледни шанси али за година мислам дека ќе биде главна фора во нападот.А Бодипо човекот лани едно време влезе во форма и одличен беше.Оваа година не добива многу шанса и со тоа не може да се се уигра,а добар е корпулентен знае да спушти топка на нога на некој од соиграчите,да се загради има силен шут али и на него некако голот од 7 метри некогаш му е мал. Баш исто ми е кој ќе игра од нив двајцата мада сакам да ги видам заедно во нападот со тоа што адријан ќе биде малку поповлечен и ќе помага во средината, а бодипо таму нека ги разбива одбранбените на реал:wink:
Па да, на Адријан добро му лежи и позицијата полу шпиц, но не ми се верува дека Лотина ќе излезе и со двајцата на теренот од почетокот на мечот. Инаку и двајцата имаат слаб финиш. Кога Бодипо играше за Алавез даваше многу голови и кога стана наш играч многу се израдував но од тогаш го следат само повреди и повреди:tapp: Никако да ја фати старата форма :( Веќе неколку меча по ред има исти шанси кои ги промашува. Му нафрлаат топка по земја треба само да ја спроведе во мрежата но се ја мава трањаво и таа завршува во гол аут. Мора да се поправи малку. Скоро ниеден од фановите на депор низ светот не веруваат многу во него, но сепак да се надеваме дека ќе се поправи. Едвај го чекам враќањето на ЛАСАД во игра. Незнам зашто али мнпогу очекувам од овој играч. Можеби следниот Тристан или Макај :):) Ме радува и брзиот прогрес на Хуан Домингез. Малиот фуче.
Инаку RIAZOR BLUES се спремни за правење добра атмосфера и веќе се преставени новите шалови ANTIMADRIDISTA :)

http://www.taratur.com/node/13622

Жално, жално.. А каков само играч беше. За мене е еден од топ 5 леви бекови во светот.

Ќути кога видов што се случи шок ме стрефи:nesum:. Но, резултатите на докторите велат дека фелипе ќе отсуствува 4-6 месеци, и дека навремено е интервенирано а повредата е санирана:wink:

Felipe е пуштен од болница:) Ногата му е во гипс копј мора да го носи во следните две недели, а своето движење го изведува со помош на штаки. Ме радува неговиот ведар дух. Изјави дека дури го носеле во болница не размислувал за повредата и целата таа болка, се пожали само на дупките на патот до болницата :) Истотака изјави дека не раз,мислува дали ќе ја доигра сезоната или пак ќе го пропушти и светското првенство, туку е фокусиран на брза рехабилитација.
2604.jpg
:back:

Браво бе човече ме радува што си насмеан после се.Со таков дух сигурно ќе се рехабилитира побрзо отколку што се очекува.Камо ли среќа сите играчи на Депор да имаат такво срце.

Се надевам дека Фелипе ќе остане уште долго време во депортиво :)
Инаку вечер од 22 часот не очекува реваншот со Севиља. Нормално, по поразот од 0-3 немаме никакви шанси, но затоа тука е шансата за да се повреди уште некој наш играч:tapp::tapp::tapp: За жал не можеме да настапиме со целосно изменета постава односно да играме со играчите на Фабрил, оа во тимот ќе мора да има некои од тие кои ќе настапат против реал. Да ти ебам правилото, морало само 4 играчи да има во исто време на теренот од Б екипата:tapp::tapp:

Едит: Привршува првиот дел од дуелот мешу Севиља и Депортиво и за чудо ние сме екипата која води. Бодипо стрелец за 0-1 :):) Пред малце повреден е единствениот преостанат наш игра Хуан Родригез :kesa: Не се работи за ништо сериозно, и ќе се врати во игра, ама при секој старт на противничките играчи ми застанува срцево :tapp:
Line up:
Manu
Laure – Piscu – Ze Castro – Seoane
Juca – Juan Rodriguez
Pablo Alvarez – Juan Dominguez – Ivan Perez
Bodipo

Лотина ризикува што ги игра дел од играчите што ни се неверојатно потребни во сабота, но ете глупавите правила на Шпанската федерација велат дека мора вои исто време на теренот да има само 4 играчи од младинскиот погон:pusk:

Втор ЕДИТ :):):) : Од кај да почнам со пцуење. ДА ТИ ЕБАМ НЕСРЕЌАТА ДА ТИ ЕБАМ, ТИ ЕБАМ СВЕ:@:@:@:@ БОДИПО ПОВРЕДЕН!!!:tapp::tapp:

На крај пирова победа :) Младите фудбалери засилени со Хуан Родригез кој одигра цел меч, и беше на прагот да заработи црвен картон, Жука и Бодипо успеаа да ја совладаат Севиља која играше со доста силен состав. Заслужена победа од 0-1, а просекот од еден повреден играч на меч за жал повторно беше исполнет. И само што Бодипо почна да враќа форма, и само што постигна гол, и имаше неколку шанси и за втор гол успеа да се повреди. Се надевам дека не е некоја трагична поовреда, но од сегашна гледна точка незнам дали е подготвен за во сабота:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom