Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
hhjjjhjhghghhg.png

Еве како стои втората екипа на депор во третата лига:wink:

Од денес продолжува Шпанското првенство. Следен меч на Депор е утрешното гостување во Сарагоса. Тоа ќе биде доста тежок меч за Депортиво.
2007-08 REAL ZARAGOZA 1 - 0 DEPORTIVO
2006-07 REAL ZARAGOZA 1 - 1 DEPORTIVO
2005-06 REAL ZARAGOZA 1 - 1 DEPORTIVO
2004-05 REAL ZARAGOZA 2 - 2 DEPORTIVO
2003-04 REAL ZARAGOZA 0 - 1 DEPORTIVO
2001-02 REAL ZARAGOZA 1 - 2 DEPORTIVO
2000-01 REAL ZARAGOZA 2 - 1 DEPORTIVO
1999-00 REAL ZARAGOZA 2 - 1 DEPORTIVO
1998-99 REAL ZARAGOZA 3 - 1 DEPORTIVO
1997-98 REAL ZARAGOZA 1 - 2 DEPORTIVO
1996-97 REAL ZARAGOZA 1 - 2 DEPORTIVO
1995-96 REAL ZARAGOZA 2 - 3 DEPORTIVO
1994-95 REAL ZARAGOZA 1 - 0 DEPORTIVO
1993-94 REAL ZARAGOZA 0 - 1 DEPORTIVO
1992-93 REAL ZARAGOZA 0 - 2 DEPORTIVO
1991-92 REAL ZARAGOZA 1 - 0 DEPORTIVO
Еве како сме минувале низ годините :) Лошо е што имаме згуснат распоред па така за две недели треба да се одиграат 5 средби од кои две се во купот со валенсија. Ако ја поминеме тогаш до крајот на јануари ќе играме по системот среда-сабота/недела.
Инаку и дефинитивно во првиот тим е префрлен David Rochela за кој се очекува да биде еден од најдобрите играчи од школата на Депор. Овој млад фудбалер има 19 години и е централен дефанозивец и има играно за Шпанија во сите младински категоирии притоа на светското првенство за играчи до 17 години каде Шпанија беше втора, тој беше единствениот играч со сите минути поминати на теренот :):)
Па му посакувам успешна кариера:smir:
2552.jpg

Еве и ењден интересен прилог со тајните од соблекувалната на Депортиво :)
http://www.deportivo-la-coruna.com/n-news.php?cid=2551

Очајно прво полувреме на двете страни. Само една огромна шанса за депортиво преку Лопо и многу борба по срединета, по што Агилар требаше да заработи црвен картон но беше поштеден од судијата :(
Еве ги поставите
ZARAGOZA: Carrizo; Diogo, Pulido, Goni, Paredes; Ponzio, Ander Herrera, Abel Aguilar; Pennant, Lafita y Arizmendi
DEPORTIVO: Aranzubia; Manuel Pablo, Lopo, Colotto, Filipe Luis; Antonio Tomás, Juan Domínguez, Guardado, Juan Rodríguez, Valerón; Adriá

Едит: Неколку шанси на обете страни поконкретни домаќините.
yyyyr.png

Еве една голема шанса на Адријан која успеав да ја дофатам со print screen :) А домаќините продолжуваат со грубата игра особено над Гвардадо и Мануел Пабло:tapp:

До крајот очајничка игра и на двете екипи. Шанса на Гвардадо и неколку безопасни шутеви, истото важи и за противниците. Па конечните 0:0 е фер резултат иако да е до мене не би им го дал ни тој еден бод:salut:

Ништооо Сајбер тапа ти се Депортиво, не ги бива:):P....т.е. ај ќе си ќутам сеа ќе зборам за некое време, знеш ти коа хахаха:back:

Ништооо Сајбер тапа ти се Депортиво, не ги бива:):P....т.е. ај ќе си ќутам сеа ќе зборам за некое време, знеш ти коа хахаха:back:

Ќе ќутиш и на 31 јануари:back::back:
Утре се игра првиот осмина финален меч од двомечот со валенсија. противник кој скоро секогаш маме ни ебавал во купот:smir:
The history Vs Valencia in Copa:

1942-1943 -Quarterfinals -Eliminated
VALENCIA 2 DEPORTIVO 2
DEPORTIVO 0 VALENCIA 3

1943-1944 - Round 2 - Eliminated
VALENCIA 2 DEPORTIVO 0
DEPORTIVO 2 VALENCIA 4

1948-1949 - Round 6 (one-leg series)- Eliminated
DEPORTIVO 0 VALENCIA 1

1963-1964 - Round 3 - Eliminated
DEPORTIVO 1 VALENCIA 0
VALENCIA 5 DEPORTIVO 0

1990-1991 - Round 6 - Eliminated
DEPORTIVO 2 VALENCIA 3
VALENCIA 4 DEPORTIVO 0

1994-1995 - FINAL - Champions
DEPORTIVO 2 VALENCIA 1

2005-2006 - Quarterfinals - Passed
DEPORTIVO 1 VALENCIA 0
VALENCIA 1 DEPORTIVO 1

Copa_09-10_001.jpg

Еве како стои и табелата со натамочните вкрстувања во купот:back:
Полоша ждребка АМИН!!!:smir:
Се мислев дали да го ставам видеово со "многуте" шанси, али ајде да се уверите дека некогаш и Шпанците може да изиграат меч на ранг на Македонско првенство:smir:

Абе незнам дали ја или ти ќе ќутиш, само знам дека ќе да е 2во:pipi:...лелеее ќе те умрам хахаха:back:

Сигурно истово го викаш откако си се родила:vozbud::back:

може сум го викала, ама сеа онака ептен сум уверена, а и ти самиот ќе си се увериш набрзо па ќе праиме муабет......заедно ќе глеаме бе па ќе видиш:baeh::back:

може сум го викала, ама сеа онака ептен сум уверена, а и ти самиот ќе си се увериш набрзо па ќе праиме муабет......заедно ќе глеаме бе па ќе видиш:baeh::back:

Па и со ваква екипа ако не не победите, треба сите во пензија да отидат и платите на мене да ми ги дадат :):back::back:
Иначе за утре се најавуваат следниве состави. Валенсија скоро со прв тим, ние мешано. Иако шпансите се мали, нормално очекувам само ПОБЕДА и ништо друго:vozbud:
PROBABLE LINEUPS
Valencia: Moyà - Miguel, Dealbert, Navarro, Bruno - Joaquín, Albelda, Banega, Jordi Alba – Villa, Zigic.
Deportivo: Manu – Laure, Piscu, Ze Castro, Filipe – Sergio, Antonio Tomás – Pablo Alvarez, Juan Rodríguez, Guardado – Riki.
Referee: Carlos Velasco Carballo.
Kick-off: 20h00 CET (Mestalla)
Head-to-head in Copa: 3 wins for Depor, 2 draws, 7 wins for Valencia.

Валенсија-ДЕПОРТИВО 1:2
Одлична претстава на депортиво вечерва. Немам зборови. Фантастиично. Валенсија беше надиграна тотано во вториот дел. По израмнетото прво полувреме во кое Валенсија постигна гол кој и беше неоправдано поништен Депортиво имаше многу шанси. Катастрофално судење на судијхата кој не досуди чист пенал за депортиво, а и ги оставаше домашните играчи да играат доста прљаво. Како резултат на тоа се повреди Рики :@
во вториот дел, 0:1 Гвардадо, па одличен гол на Пабло Алварез 0:2 за на крај Силва само да смали на 1:2. Се надевам ќе одиме понатаму. Заслуживме!!!

Еве highlights од мечот. Уф вториов гол не потсеќа на акциите кои депортиво ги правеше во старите добври времиња:drk::drk:

Deportivo: Aranzubía, Manuel Pablo, Lopo, Colotto, Filipe Luis, Juan Rodríguez, Antonio Tomás, Sergio, Pablo Álvarez, Guardado y Adrián López.

Osasuna: Ricardo, Monreal, Josetxo, Miguel Flaño, Azpilicueta, Camuñas, Nekounam, Puñal, Juanfran, Pandiani y Aranda.
Прво полувреме од очајно по очајно. Едноставно број на удари во рамки на голот нема ни од двете екипи. Единствена шанса е нереализираната контра на Гвардадо. Нешто не штима. Фали JUCA :( Инаку ако денес тепа Депортиво плус вечер Реал да ја совлада Мајорка, Депортиво ќе дојде до четвртата позиција :) Ајмо повеќе среќа во вториот дел. Исто така да истакнам дека на трибините нема ни 5000 гледачи:kesa: (можеби грешам али од слободна проценка така ми изгледа, а исртото го напомена и коментаторот кој е зачуден кај е публиката:toe:)

Гооооооооооооооооооол Хуан Родригез и 1:0. Неможам да кажам како падна голот пошто стримот е ужасен:tapp::tapp: Плус црвен картон за Некунам затоа што за малку ќе му ја скршеше ногата на гвардадо:tapp:

Гвардадо е изваден од игра а по се изгледа заработи и повреда исто како и Серхио. Како тргнале работиве депортиво од следно коло ќе мора да игра со младинска екипа, затоа што цела прва постава е скоро во аут. Да ти ебам противничките екипи да ти ги ебам:tapp:

EDIT: Конечни ДЕПОРТИВО:осасуна 1:0!!! :vozbud::vozbud::vozbud: Сега сме четврти и чекам победа на Реал со Мајорка за да си останеме на ова место по завршувањето на колово.

Осеќам оти сезонава Депортиво,заедно со Валенсија ќе изборат место во ЛШ :)

Осеќам оти сезонава Депортиво,заедно со Валенсија ќе изборат место во ЛШ :)

Не претерувај :):) Депортиво скоро со сите јаки екипи играше на домашен терен, па тоа значи дека во вториот дел од сезоната ќе има клучни гостувања :) Очекувам борба со Валенсија, ама сепак ќе бидам задоволен и со место во Европа, па зашто да не и еден трофеј од купот:drk:

http://http://www.youtube.com/watch?v=rgk9dIuQrpA
Што е убаво кога си четвртопласиран:pipi:

Еден гол доволен за победа против доста незгодната Осасуна.

Еден гол доволен за победа против доста незгодната Осасуна.
Дефинитвно денеска играта беше под просекот. Сепак иако играме релативно лошо во последните мечеви, сепак и нашите противници немаат скоро никакви шанси. Лотина форсира тврда игра во која противниците и не доаѓаат многу до израз. Се игра со погуста одбрана и брзи контра напади. По повредите на некои играчи, младинците одлично ја користат шансата. Гвардадо е фантастичен, а Валерон е како во младоста :) Единствено што ни фали е добар завршувач на акции. Поради повредите на Ласад, Рики и Миста, шанса добива младиот Адријан кој често влегува во шанси но нема некоја завршница. Веќе со години немаме некој кој се одвојува на листата на стрелците. Така и оваа година со денешниот гол Хуан Родригез ни е најдобар стрелец со само 3 гола:kesa:

Дефинитвно денеска играта беше под просекот. Сепак иако играме релативно лошо во последните мечеви, сепак и нашите противници немаат скоро никакви шанси. Лотина форсира тврда игра во која противниците и не доаѓаат многу до израз. Се игра со погуста одбрана и брзи контра напади. По повредите на некои играчи, младинците одлично ја користат шансата. Гвардадо е фантастичен, а Валерон е како во младоста :) Единствено што ни фали е добар завршувач на акции. Поради повредите на Ласад, Рики и Миста, шанса добива младиот Адријан кој често влегува во шанси но нема некоја завршница. Веќе со години немаме некој кој се одвојува на листата на стрелците. Така и оваа година со денешниот гол Хуан Родригез ни е најдобар стрелец со само 3 гола:kesa:

Фали некој како Макаи на времето што беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom