Албанија очекува кандидатски статус во 2008 година

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC shto sakashe ti da protestiraat so naslovot bravo makedonija taka treba ,koga vo taa akcija ginaa i luge koi nemaa nishto opshto so bukvata T o terorizmot vo taa akcija koga padnaa lugje vo zatvori kaded se maltretiraat najmizorno makedonskata armija mesovita so pripadnici od srbija i rusija dokaza deka nikogash ne treba da mu veruvash na istituciite doagjat za apsenje a si odat so plackanje ubivanje i maltretiranje da ne zaboravime deka objektivot beshe odredena grupa luge a glaven beshe eden shto seushte ne e dostapna za mvr
A картата на голема Албанија ја заборави или не е во игра овој пат.Па сега доколку во Брисел некој им пика бандера во очи до каде требало да биде Албанија,јас не би рекол дека тоа е случај само со Македонските Албанци.
За денот на знамето би додал дека воопшто не е битен ни кога е ни зошто би бил.Впрочем можеби денот на Албанското знаме е одреден по тоа кога Дрита или некоја друга го извезала црниот двоглав орел?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Не, туку денот на независноста на Албанија.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Prvo EU ne bila konsultirana voopshto pri ova akcija a za USA "nashite" vlasti izjavvile deka tie bile vehabisti pri shto tie aminuvale takva AKCIJA a vtoro KFOR izjavi deka eden helikopter e urnat i KFOR kako "cuvari" na mirot vo kosovo nemaat ingerenci da se meshat vo makedonsite akcii nasoceni kon odredena grupa a za albanija i prishtina nemoj ni zbor da spomnesh poshto nikoj ne dava zeleno svetlo za vakva akcija ako sakash da me ubedish vo sprotivno za koe i jas te predizvikuvam te molam da mi kazesh fakti deka go ptvrduvaat ova shto kazuvash ti vo sprotivino ovie se samo rekla-kazala muabeti i ushte neshto vehabist e exremisticki islamist i kako takov on ne moze da zema nishto so sila kako naveduvash ti poshto toa e vo sprotivno so negovite principi.
А како го објаснуваш фактот дека помеѓу приведените имало и од тие кои побегнале од Косовскиот затвор?
Објасни ми дали косово и неговите власт што меѓународни што локални е логично кога некој ќе им избега од затвор да не го бараат и да не распишуваат потерница?
Објасни ми како тоа јас никаде во никој весник не прочитав дека нашите ги информирале САД дека бркаат вехабисти туку дека бркаат група на затвореници кои побегнале од косовски затвор и прават проблеми кај нас?
И една многу важна работа, што ти пак ја извртуваш, а тоа е дека во никој момент не беа идентификуванеите по кои се трагаше како вехабисти туку како побегнати затвореници од затвор кој го служеле ради кривични дела, освен тоа никогаш не беше спомната нивна религиозна определба, која не беше причина за акцијата, туку причина за акцијата беше дека вооружената група правела проблеми во последните недела дена.
И непобитно е дека јас чув од претставници од НАТО дека акцијата била легитимна со легитимни цели и била професионално изведена.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не, туку денот на независноста на Албанија.
Па така изјасни се бе,јас мислев дека Дрита си везела знаме и кога го завршила вие сте го ставиле за прославување денот.Вака испаѓа дека ние во Македонија славиме два дена на независност од кој едниот е за туѓа држава.Можеби треба уште да си го славиме 29 Ноември,значи следниот како денот на независност на една трета држава која веќе не постои ама сите ни ја додаваат во состав на нашата референца.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Од кога 28ми ноември е државен празник па ти да го славиш денот на независноста на туѓа држава???

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па не сум само јас граѓанин на оваа држава,тоа си и ти најверојатно,или не си па си го славиш.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па така изјасни се бе,јас мислев дека Дрита си везела знаме и кога го завршила вие сте го ставиле за прославување денот.Вака испаѓа дека ние во Македонија славиме два дена на независност од кој едниот е за туѓа држава.Можеби треба уште да си го славиме 29 Ноември,значи следниот како денот на независност на една трета држава која веќе не постои ама сите ни ја додаваат во состав на нашата референца.

на државно ниво, ние во Македонија, славиме еден празник за независност. Индивидуално не можеш ти да им кажеш на луѓето што да слават...има луѓе што и ден денеска го слават денот на ЈНА...22ри декември. Ќе им забраниш? Според кое право, според кој закон? Така да..не претеруј со изјави. :) не ти држат вода.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Римз се додека го славите денот како ден на знамето на албанците во македонија како нивно етничко обележје е во ред, но ако го славите како ден на независност на република албанија тоа е директна повреда на суверенитетот и интегритетот на Република Македонија.
Значи не станува збор дали некој ти забранува нешто да славиш, туку станува за принципиелен проблем кој поради правничко-законски правила добива друга димензија.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Мене ми е јасно, но АБЦ се обиде да каже демек на државно ниво славиме 2 дена на независност..колку да каже нешто,у негов стил...

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
А како го објаснуваш фактот дека помеѓу приведените имало и од тие кои побегнале од Косовскиот затвор?
Објасни ми дали косово и неговите власт што меѓународни што локални е логично кога некој ќе им избега од затвор да не го бараат и да не распишуваат потерница?
Објасни ми како тоа јас никаде во никој весник не прочитав дека нашите ги информирале САД дека бркаат вехабисти туку дека бркаат група на затвореници кои побегнале од косовски затвор и прават проблеми кај нас?
И една многу важна работа, што ти пак ја извртуваш, а тоа е дека во никој момент не беа идентификуванеите по кои се трагаше како вехабисти туку како побегнати затвореници од затвор кој го служеле ради кривични дела, освен тоа никогаш не беше спомната нивна религиозна определба, која не беше причина за акцијата, туку причина за акцијата беше дека вооружената група правела проблеми во последните недела дена.
И непобитно е дека јас чув од претставници од НАТО дека акцијата била легитимна со легитимни цели и била професионално изведена.
Baci jas mislam bev deciden i te zamoliv da mi posocish fakti kade pisuva deka tirana,prishtina,misijata na eu vo makedonija ja pozdravuvaat akcijata

p.s taa vooruzena grupa beshe gore poveke od nekolku meseci i mvr znaeshe za toa i porano

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па сега можеме да си играме крстозбор со имињата на празниците до кога сакате,ама еднаш во животот бидете поштени и кажете кој празник точно го славите овде во Македонија,земја за која Грците велат дека ги тероризирала Албанците на кој им дава право да го слават дури и денот на независноста на една друга држава што е случај без преседан било каде во светот.Вакви права не уживаат ниту заштитените панди во Кина.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Човек, ко прво не можеш ти да ми забраниш ја индивидуално што ќе славам. Разбери го тоа. Ако сакам и 4ти јули ќе го славам. Исто како и ментиши што слават Ден на ЈНА. Ко второ, се слави денот на знамето. Ако толку сакаш да знаеш. Ама и да си славам јас ден на независност на друга држава, јас го славам тоа. Тој ден си идам на работа, не ми е празник, само го славам денот, дека мене ми се сакало. Не е државен празник. А ти дека го формулираш така, твој проблем е.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не е само мој,туку на уште 1.5 милиони Македонци.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Проблемот на македонците е што не сакаа да го слават денот на ВМРО дека имало политичка партија па мисле дека ја слават партијата. А не тоа што јас сум одлучил да славам индивидуално. Се додека не е на државно ниво, не може да биде проблем на македонците. Ете таквиот став е уствари проблемот на македонците.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот на македонците е што не сакаа да го слават денот на ВМРО дека имало политичка партија па мисле дека ја слават партијата. А не тоа што јас сум одлучил да славам индивидуално. Се додека не е на државно ниво, не може да биде проблем на македонците. Ете таквиот став е уствари проблемот на македонците.
Па според информацииве не изгледа баш така:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=88612D1F61433549A9929D3B60199DFD

Kajgana Shop

На врв Bottom