- Член од
- 2 октомври 2007
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 0
Пред два часа ( од моментот кога го пишувам ова) на хрватската телевизија HTV1 во емисијата Latinica имаше една репортажа за Тоше. Мислам секоја чест на луѓето, го сакаа, почитуваа и ред други работи и му направија репортажа за неговиот живот и дело. Сето тоа убаво. Арно ама не можам да ги разберам нашите македонци кои сите, освен една госпоѓа од Скопје (не го запамтив името нека ми извине), значи сите зборуваа на хрватски ли, српско-хрватски ли, не е важно. Па добро бе луѓе, па толку ли не си го почитуваме јазикот наш македонски. Другари на Тоше, пријатели, познати личности, градоначалникот на Скопје Трифун и ред други абе сите по ред на српско-хрватски. Ај оние од старата " пионерска школа", ај така и така, барем знаат да го зборуват. Ама кога ги слушнав овие младите кои го зборуваат српско-хрватскиот во стилот " kad che mo, tad che mo, shta ste se ftilili " тоа веќе беше смешно. И нормално како "јаготка на шлагот", портпаролот ни на нашата ни Влада Македонска, кој растура хрватски како да му е потрпарол на Санадер, а не на Груевски. Навистина срамота. Па зборувајте македонски, или говорете македонски исто е, па после они нека си стават титлован превод. Нека каже некој дали на некоја репортажа на некоја македонска телевизија кога некој хрватски или српски владин преставник зборувал на македонски. Не се случило никогаш. А за овие другите продадени души да не ни зборувам. И уште еднаш ќе повторам навистина срамота за македонскиот јазик, за македонија и за оние т.н македонци.
Не сум сигурен дали темата е за тука, така да не ми забележувајте.
Не сум сигурен дали темата е за тука, така да не ми забележувајте.