National Geographic - Genographic

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
белата раса по логика треба да има заеднички ген
жолтата - //-
црната -//-
црвената -//-

за мене генетиката не претставува наука за докажување на потеклото кој од која земја никнал

ама ако се земе примерок од днк на александар и да се споредува со нашите
тогаш е во ред прифаќам

напротив најточен метод е генетиката

проблемот е во примерокот...колкав е и од каде е...

пример

ако соберат примерок грците од Солунско поле а бугарите од Банско..ке излезат староседелци..ако ние

гледав на Дискавери земаа примерок во дел на Англија каде се искрцале викинзи пред незнам колку века..еден од десет имаше скандинавски гени...исто така имаше поопширно истражување на медитеранот каде Либиците мислам беа ги идентификуваа како птомци на феникиците...

најновото истражување пред некој ден ги лоцираше корењата на СИТЕ Американски индијанци од канада до Бразил во СИБИР!!!шокантно беше колку се идентични обичаите тотемите носиите песните и јазикот на тие од сибир и на северноамериканските индијанци

белата раса по логика треба да има заеднички ген
жолтата - //-
црната -//-
црвената -//-

за мене генетиката не претставува наука за докажување на потеклото кој од која земја никнал

ама ако се земе примерок од днк на александар и да се споредува со нашите
тогаш е во ред прифаќам

Генетиката се едниствените факти кои што постојат, сето друго е подложно на фалсификат или веќе е фалсификувано.

Второ некни гледав на Дисковери за горбница со 10.000 мумии од времето на владеењето на Птоломеите и Римјаните во Египет.

Пошто не се знаеше кои се тие луѓе направија испитување на ДНК, и да откријат дека сепак се народот на Стар Египет, и не се мешани воопшто со Македонци(во емисијата ги нарекуваа Грци) кои дошле во голем број при владеењето на Птоломеите, ниту се мешале со римјани кога тие владееле со Египет.

Ова ми беше битно да во го кажам, незнаев дека е можно испитување на ДНК на толку стар материјал (околу 2000 до 2500 пред наша ера). Има лабараторија во Канада која е специјализрана за таков вид на итражување.

Со оглед дека секој ден се откриваат нови гробници во Македонија, а посебно има шанси да биде откриена гробница во Мариово од Античките Македонци од четвртата македонска престолнина Пелагонија. Тогаш може да се повикаат и да се платат тие стручњаци од Канада да земат материјал од коските, тогаш кога ќе бидат откопани, затоа што за такво истржување на толку стари коски потребно е да нема никаква контаминација на материјалот.

Со оглед дека тие ќе гарантираат за веродостојноста на земениот материјал, дека не е контаминиан и за добиените резултати, тоа ќе бидат најбитните факти за нас.

Тогаш ќе се знае сме или не сме потомци на Античките Македонци, и во колкава мерка сме се мешале, ќе се знае дали сме оделе или сме иделе од зад Карпатите и ќе се знае дали Античките Македонци биле или не биле Грци.

Тоа се факти ГОЦА.

Нема потреба да се чека откопување на гробницата во Мариово, откопани се до сега безброј гробови.

Целата работа е светската елита што сака да прави со податоците.

Нели гледате дека тие за се што е Антика велат Грци и Грција. А вие ако донесете податок, ќе ви кажат дека со сигурност неможе да се определи генетскиот материјал од старите гробници, тој бил подложен на распагање. За се друго ќе може, само за нас нема да може.

Имаше еден Англичанец кои правеше истражувања во МК, со споредба на ДНК од гробници.
Човекот си умре ненадејно во Англија. Што, Кој, Како? Никој не знае.

Не се надевајте многу на ДНК-то, поради горенаведените причини.

Инаку, се сложувам, проста е работата. Плати ги од страна, нека сработат под надзор на уште 100 медиуми и научници и нека се реши еднаш за секогаш.
Ама изгледа не било така ... или можеби и нашите не се спремни на таков чекор.

Тоа што е откопано неможе да се искористи, затоа што е веќе контаминирано, некој га фаќал со прсти и најверојатно пренесол гентски материјал на коските, затоа треба да биде тогаш откопана гробница, и да бидат генетичарите на лице место да земат материјал, соодветно како што треба.

Тоа што е откопано неможе да се искористи, затоа што е веќе контаминирано, некој га фаќал со прсти и најверојатно пренесол гентски материјал на коските, затоа треба да биде тогаш откопана гробница, и да бидат генетичарите на лице место да земат материјал, соодветно како што треба.

Потполно те разбирам, но сепак мое мислење е дека дури и тогаш ќе има примедби.
Плус тоа не било проблем да се направи и до сега. Неоткопани гробови има колку сакаш.

Многу ми се смешни сите Генетски истражувања. Зошто?

Па резултатите треба да бидат секаде исти, бидејки тоа е како математика, 2+2=4

Како може да постојат различни резултати.

Се разбира, зборувам за масовно испитување, не само на 20 луге.

Нивото на познавање на геномиката и популационата генетика те ограничува за да ги разбереш резултатите.

Нивото на познавање на геномиката и популационата генетика те ограничува за да ги разбереш резултатите.

Само едно објасни ми ГЕНЕТИЧАРУ, зошто Грците мафтаат со едни резултати а ние со други.

Немој да ја правите емпириската наука исто како и романтизмот.

Ако толку многу се разбирате во генетика, зошто ни се тогаш странците. Докажете и дома што може да се направи. Ако немате услови протестирајте излезете во медиумите, викајте дека иднината ни зависи од тоа, дека мора да ви даде некој соодветни услови.

Никаде никој А не кажува.

Јас не треба да сум стручен во секоја област за да мислам со своја глава.

Логиката ми е најверната метода.

Само едно објасни ми ГЕНЕТИЧАРУ, зошто Грците мафтаат со едни резултати а ние со други.

Zatoa sto istrazuvanjata kako i rezultatite mozat da se kontroliraat.

Da ne mislis deka se zema slucaen primerok,si ebale mater i nie i tie.:smir:

Ако толку многу се разбирате во генетика, зошто ни се тогаш странците. Докажете и дома што може да се направи. Ако немате услови протестирајте излезете во медиумите, викајте дека иднината ни зависи од тоа, дека мора да ви даде некој соодветни услови.

Никаде никој А не кажува.

Јас не треба да сум стручен во секоја област за да мислам со своја глава.

Логиката ми е најверната метода.

Анг пу џабе мафтаат и едните и другите бидејќи едноставно нема доволно масовно испитување за да може да се извлече каков и да било заклучок со поголема валидност, и затоа тоа што до сега е спроведено е со доста голема статистичка грешка и може да се интерпретира на различни начини.
Плус има еден друг проблем со популационата генетика и нејзините откритија, а тоа е дека некои од нив можат и доста често се политички некоректни и за да има мир во куќа воопшто никој не се ни обидува да финансира толку обемен проект.
Само да ти искарикирам како тоа изгледа.
мојот професор по генетика бил во посета на форензичко одделение каде што се прават ДНА отпечатоци, и таму ваботените исто така генетичари се убаво објасниле кои методи иги користата и кои VNTR и STR од геномот ги испитуваат за да можат да потврдат дали најдениот материјал му припаѓа на осомничениот. Но кога мојот професор прашал дали може да ја определат расата и некои други карактеристики во однос на просторот од кој потекнува личноста-сторител, тие му одговориле дека не смеат, значи не дка не можат, туку дека не смеат, бидејќи е политички некоректно.
Дали сега ти е појасно зошто има доста контрадикторност во официјалните интерпретации на наводно транспарентно изработените истражувања?
Инаку како и во секоја друга природна наука така и во генетиката, логиката е основа, но кога во науката ќе се смеша политика е тогаш ништо веќе не е логично.

Цитат:
Напишано од AngPu
Многу ми се смешни сите Генетски истражувања. Зошто?

Па резултатите треба да бидат секаде исти, бидејки тоа е како математика, 2+2=4

Како може да постојат различни резултати.

Се разбира, зборувам за масовно испитување, не само на 20 луге.

Дали сега ти е појасно зошто има доста контрадикторност во официјалните интерпретации на наводно транспарентно изработените истражувања?
Инаку како и во секоја друга природна наука така и во генетиката, логиката е основа, но кога во науката ќе се смеша политика е тогаш ништо веќе не е логично.
Сега врати се погоре и види зошто сум напишал дека ми се смешни генетските испитувања, не дека јас ги негирам, туку поради причините кои ти ги наведе.

Сум разговарал со медицински лица, и на сите им е јасно дека генетиката секогаш ќе биде запоставена во историјата, поради потребите на светските кујни.
На сите им е јасно дека генетиката може да донесе до немири во светот, многу народи ќе ја осознаат вистината.
Вака со дозирани нецелосни истражувања ќе се манипулира по потреба.

даоагаме на заклучок дека без разлика на артефакти пред се треба да изградиме силна политичка позиција..силно лоби..треба да се растрчаме на сите страни..

за подсетување грците 30 години канеа археолози од цел свет кај нив на гости..50 години снимаа филмови во холивуд и уште толку пари потрошија на документарци и професори...

и ние штотуку испилени како држава сакаме некој да не сослуша...тука е проблемот..

генетиката си наоѓа место во секојдневието..
ене французинот бара генетски доказ дека некој е роднина за виза..
судовите во светот бараат ДНК докази за биолошко родителство,при сексуални случаи,убиства,кражби...
во медицината којзнае што прават...
и дека генетиката се користи за докажување на расна и национална припадност,имаме примери на такви извештаи...
тие се релевантни,сакал некој да ги признае или не...
главните маркери воглавном се познати..
ако некој сака да намести резултат,го може тоа..
но ако примероците се достапни на друг истражувачки тим,тогаш ќе се види измамата...
грците може да мавтаат со какви сакаат извештаи..
нивната крв е толку бастардизирана,но што ни Вардар не ги пере..
кога се правеа генетските споредби за Власите,грците подметнаа примероци од тракија..
еден од адутот дека таму има некакви си антички корени,се токму Sarakatsani,од кои не дадоа гени...
меѓутоа,за Sarakatsaniт-те тврдат дека,според антрополошките испитувања,извршени во Москва,по ѓраѓанската војна,е докажана дека тие се со антички корен,т.е. скелетуално се исти со Античките Македонци..
е сега е интересно..
во Русија,избеглици беа токму Беломорските Македонци..
тоа е уште еден фалсификат на суб-сахарските-арапо-греци..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom