Новинарите се ретардирани, Љиља е горда, а Тоше почива во мир!

Статус
Затворена за нови мислења.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Многу глупа дискусија.
Дека новинарите се кретени, се...ама Љиља во никој случај не е за жалење, бидејќи добро го има испечено занаетот. Таа е стара волчица во овој бизнис, вакви интервјуа не и` се непознати.
Дека должи пари, должи ... На прашањето колку и` должи на државата, таа одговараше со прашање...
А колку државата му должи на Тоше?
ФАКТ е дека Тоше ја претставуваше Македонија во најдобро светло насекаде, дека помагаше колку што можеше и не можеше и на сите ни одржа лекција од љубов и хуманост, ама не можеме да го занемариме фактот дека парите се кај Љиља...

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
mislam deka ne beshe greshka posho barem mene nekoj raboti mi stanaa jasni! ne znam za tebe?
Абе ок,тоа да,признавам,но искрено,подобро да не ги дознаев тие факти,кои и онака нема да променат ништо околу тоа што Нашиот Тоше го нема,одошто да ги дознаев на таков начин,преку препукувања,ароганција и лични пресметки:nenene:!

Член од
27 октомври 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
Абе ок,тоа да,признавам,но искрено,подобро да не ги дознаев тие факти,кои и онака нема да променат ништо околу тоа што Нашиот Тоше го нема,одошто да ги дознаев на таков начин,преку препукувања,ароганција и лични пресметки:nenene:!
ok u pravo si!koa ke vidish svarno e taka:smir:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Јаз’к да им е на новинарите. Срамота невидена!

Прво ќе кажам дека не можам да поверувам дека оние простаци, што немаат основна култура на понашање и не знаат за почит, пишуваат статии во толку битни медиуми и ние ги читаме! Јаз’к!
Не изгледаше дека ниеден од нив е факултетски образован новинар. Сите изгледаа ко да се од улица собрани и ставени да дробат по весниците, кои ние ги читаме!

Второ, Љиља не беше дојдена на судење.
Тие сите се правдаа како се тука да го разсветлат случајот, меѓутоа сите ја судеа.

Па на што личи бре она, еден криминалец да се осуди да ја вреѓа неа и да у вели пред цела јавност “-Плати 180 000 евра и замини си.“, па уште притоа и да признае дека е поврзан со украдените документи!
Простотилук со тапија.

Плус, се докажа дека не и беше неа Тоше златна кокошка.
Таа е интелектуалец,го има цел свет прошетано и била богата и пред да го сретни, така да оние гомнојадци малку да си го потприберат јазикот и да не си дозволуваат толку.
Хм, think again dear, очигледно не си информирана дека Љиља порано правела плескавици по панаѓури. Можеби така го прошетала цел свет, во скара - камиончето на Бато Хармоника.:pipi:

John Doe

Not handsome enough to tempt me
Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
Офф топик...
Не знам дали прочитавте во Вест.

Весна Миленковска гомното од новинар што ја напаѓањаше Љиља на интервјуто бисери, да пишам дека е најглупиот-најпростосуров-расипан новинар што го имаме во земјава нема да згрешам.. Сега после се, пак ја напаѓа Љиља и пак дроби срање за неа во најновиот Вест во интервјуто со Будимир...

Аф ма се нервирам.. Што нелуѓе ја чекорат земјава. :uvo:

Член од
24 ноември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Хм, think again dear, очигледно не си информирана дека Љиља порано правела плескавици по панаѓури. Можеби така го прошетала цел свет, во скара - камиончето на Бато Хармоника.:pipi:
А ти лепотице од каде си толку информирана од каде и се Љиљана парите или како го прошетала светот*твојата информација за плескавиците не држи баш и сигурно во некој глупав весник си ја прочитала*оја глупост да се тресне против неа такви сме ние Македонците клет народ.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ги споив темите....Темата од Vone и LadyD

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Офф топик...
Не знам дали прочитавте во Вест.

Весна Миленковска гомното од новинар што ја напаѓањаше Љиља на интервјуто бисери, да пишам дека е најглупиот-најпростосуров-расипан новинар што го имаме во земјава нема да згрешам.. Сега после се, пак ја напаѓа Љиља и пак дроби срање за неа во најновиот Вест во интервјуто со Будимир...

Аф ма се нервирам.. Што нелуѓе ја чекорат земјава. :uvo:
Ок , ама не би рекла и дека Лилјана и clean тотално...
На прашања одговараше со прашања, на директни прашања одолговлекуваше и вртеше како дожд околу Крагуевац а искрено Тоше не го претстави оној кој е ...
Како не и беше срам да го црни со муабетите дека тој е тврдоглав и своеволен...Зарем на тоа што ја оставил се да потпишува и што секоја желба и ја угостуваше? Зарем тоа не докажува колку го наметнала своето влијание врз Тоше а таа да прави и да финансира кај сака и колку сака?
И зарем психолошки не успеа да го прочита за неговата дистанца кон неа откога се врати од Ерусалим? Зарем не свати дека почна човекот да бара меѓусебна дистанца со неа, и дека треба да свати дека му треба слобода со Будимир?
Ех , на почеток му падна жал, ама на крај на интервјуто кога увидов дека за Македонија неа газ не ја боли, навистина ја гледам сосем во друго светло....
Даде дојам дека таа работела , крпела од месец за месец,....А која и беше поентата за соработка со Тоше? Работеше таа за без пари со него, од толку што го сакаше? Ја претера навистина...
Опасна жена која би сакала убаво да ја расветлат...Па да видиме за колку луѓе Тоше работеше:nesum:

John Doe

Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
Oва ти се вика наивен човек.. да верува во се и сешто...

Како и да е од интервјуто сфатив дека Љиља е интелегентна и дека ја бидува за нешто. Можда и била најасолната менџарка што Тоше би ја нашол. Значи типката има наследство доволно големо за да живее луксузен живот. Што би и било потребно да продава плескавици или да ја краде држава или некојси 50ти? = Наивен народ.
Како и да е.... Незнам дали и љубоморите/ат и некои од вас и новинарите што типаква имала квалитет, амбициозност, работела 100% за Тоше да стане светска ѕвезда... Од мене за неа само респект, после 5000 трауми нашла сила 100% да одговори на едно злобно интервју од злобнопросто новинари 100% чиста и без грешка...а пак уште вие ја кобите кај што треба и нетреба... лелел
:koka:

Со секоја ден проживеана се повеќе се разочарувам во малограѓанскиов менталитет.... :kesa: Абе хајт

Член од
11 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
kako prvo tie novinarite koi bea viknati na intervju so lilja nemaa elemnatrno obrazovanie odnosno fond na zborovi.i nacinot na koj sto i se obrakaa na zenata i ja prekinuvaa koga zboruvase go dopolnuva faktot deka mediumite vo ovaa drzava gi vodat nepismeni luge.vtoro, intervjuto bese isklucivo samo za tose i sto se slucilo vo nesrekata , a oni ja prasuvaa banalni prasanja kako:"zosto ne ste platile danok od 180.00 evra kon drzavata?"i drug vakvi prasanja.pa mislam stvarno nema smisla

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62

Како и да е од интервјуто сфатив дека Љиља е интелегентна и дека ја бидува за нешто. Можда и била најасолната менџарка што Тоше би ја нашол. Значи типката има наследство доволно големо за да живее луксузен живот. Што би и било потребно да продава плескавици или да ја краде држава или некојси 50ти? = Наивен народ.
Како и да е.... Незнам дали и љубоморите/ат и некои од вас и новинарите што типаква имала квалитет, амбициозност, работела 100% за Тоше да стане светска ѕвезда... Од мене за неа само респект, после 5000 трауми нашла сила 100% да одговори на едно злобно интервју од злобнопросто новинари 100% чиста и без грешка...а пак уште вие ја кобите кај што треба и нетреба... лелел

Со секоја ден проживеана се повеќе се разочарувам во малограѓанскиов менталитет.... :kesa: Абе хајт
Не носи пребрзи заклучоци...Својот став и гледање задржи си го за себе, и подобро поќути...
Никој на планетава Земја не се нашол да работи од љубов и за без пари, а особено не стра државлјанин на РМакедонија.....Доправа ќе се отплеткаат сите работи и пак ќе правиме муабет....

John Doe

Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
Не носи пребрзи заклучоци...Својот став и гледање задржи си го за себе, и подобро поќути...
Никој на планетава Земја не се нашол да работи од љубов и за без пари, а особено не стра државлјанин на РМакедонија.....Доправа ќе се отплеткаат сите работи и пак ќе правиме муабет....
Оффтопик:

Хехе, уживај за мене.. Немам страв или сомнеж дека ради тоа што ќе го пишам постот на мој начин ќе бидам распален од негативни коментари и сл бидејќи знам дека има луѓе што ќе го прочитаат постот како што треба да се прочита.
А ако веќе имаш друго мислење или не ти се свиѓа моето.. те молам реплицирај, пиши, сподели. Те молам само не ме напаѓај без основа.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ок , ама не би рекла и дека Лилјана и clean тотално...
На прашања одговараше со прашања, на директни прашања одолговлекуваше и вртеше како дожд околу Крагуевац а искрено Тоше не го претстави оној кој е ...
Како не и беше срам да го црни со муабетите дека тој е тврдоглав и своеволен...Зарем на тоа што ја оставил се да потпишува и што секоја желба и ја угостуваше? Зарем тоа не докажува колку го наметнала своето влијание врз Тоше а таа да прави и да финансира кај сака и колку сака?
И зарем психолошки не успеа да го прочита за неговата дистанца кон неа откога се врати од Ерусалим? Зарем не свати дека почна човекот да бара меѓусебна дистанца со неа, и дека треба да свати дека му треба слобода со Будимир?
Ех , на почеток му падна жал, ама на крај на интервјуто кога увидов дека за Македонија неа газ не ја боли, навистина ја гледам сосем во друго светло....
Даде дојам дека таа работела , крпела од месец за месец,....А која и беше поентата за соработка со Тоше? Работеше таа за без пари со него, од толку што го сакаше? Ја претера навистина...
Опасна жена која би сакала убаво да ја расветлат...Па да видиме за колку луѓе Тоше работеше:nesum:
Прво, бедно е да се посветиме на Љиља кога уште ни малку не сме заборавиле на Тоше, а мислев дека е така бидејќи сеуште, барем тука се пишува за него. Нечовечки потег. Можеше нејзините проблеми понатаму да се истакнат и дискутираат ... не заврши светов сега, па да мора да се брза или па е некој клучен фактор за нашите проблеми, па ајде ќе и се одмаздуваме за сите свои незадоволства.

Второ, не мислам дека е оцрнување или па таа со зла намера го кажа тоа дека Тоше бил тврдоглав и своеволен. Секој човек е тврдоглав помалку или повеќе, но тоа не значи дека е лош. Можеби бил тврдоглав кога се работело за нешто што лично тој мислел дека е добро ... или мора секогаш негативното да го помислиме?
Плус, нели ја оставал да потпишува за него ... нели докажува тоа дека тој и верувал? Може ли еден тврдоглав човек на сила да соработува со некој кој мисли дека му прави лошо? Тврдоглаво ќе оди против себе?
Целиот напад на Љиља е индиректен напад на Тоше ... испаѓа дека бил малоумен, што е поголемо оцрнување од тоа дека бил тврдоглав.

Трето, ако Тоше сакал да биде со Будимир, не значи дека сакал да се дистанцира од Љиља. Тој сакаше да пее, сакаше да ја одржува и зголемува својата кариера, со восхит во последните интервјуа зборуваше за успесите кои го очекуваат, па ако се дистанцирал од неа, значи сакал да се дистанцира од музиката. Контрадикторност, нали?

Четврто, и јас да бев на нејзино место не ќе ме болеше газ за Македонија. На сите напади од државава кон неа, да не треба да ја сака? Море јас одма би ја збришала и би плукнала во неповрат на сите тука. Пак, изгледа дека е поголем човек, макар и мафијаш била на страна.

Петто, што е чудно дека работела без пари за него? Нели кажа, а и пред тоа јас знаев дека е од богата фамилија. Си опиша и сама нескромно колку и како има и како живеела пред тоа. Зарем е тешко да се поверува дека навистина Тоше и дошол како дар од небото да и ја потполни душевната празнина која ја имала? Тоа не ни се случува само на нас "обичните" луѓе ... и тие на тв екраните имаат душа ... не се цртани фигури.
Неможам да сфатам значи ... па зарем сме толку од камен и неможевме да забележиме дека таа буквално се скрши кога почина Тоше? Зарем после сите тие слики и видеа кои ги видовме, сеуште сме толку лоши и мислиме дека глумела и му мислела лошо? Зарем немаме трошка почит во нас, па да ја оставиме да тагува на раат? Зарем не сме повеќе луѓе кои имаат грам сочувство?

И шестто ... мене ич не ме интересира која е Љиља и што прави во приватен живот, со кого соработува, со кого спие, со кого оди на шопинг, со кого отвара фирми итн ... ме интересираа многу работи за Тоше, но очигледно никогаш нема да ги дознаам. Покрај тоа, ме интересира дали јас имам да јадам, дали јас и должам на државата, дали јас имам со кого да пијам кафе и сл.

И после Господ згрешил што го земал Тоше, па нема повеќе во него да веруваме. Големите луѓе, па уште тој грев ни треба на душа да си го носиме.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257

Пу бре, што малограѓанка ќе бев, да измишљам такви работи.

Можда некое врапче ми кажало.

Или пак сум прочитала во “Свет“.

Или сум толку ебано љубоморна, што серам наоколу.

Колку што сум јас информирана за нејзиното минато, толку си и ти, и моето држи вода исто колку и твоето дека Љиљана Петровиќ има ‘благородничко потекло‘.

Факт е дека сите сменивме мислење за неа после интервјуто, ама remember, таа ни беше прва на удар кога се случи несреќата, и не замижувајте многу пред нејзината ‘светост‘, затоа што брзо ќе ви помине и револтот кон новинарите...и што тогаш?:nesum:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Пу бре, што малограѓанка ќе бев, да измишљам такви работи.

Можда некое врапче ми кажало.

Или пак сум прочитала во “Свет“.

Или сум толку ебано љубоморна, што серам наоколу.

Колку што сум јас информирана за нејзиното минато, толку си и ти, и моето држи вода исто колку и твоето дека Љиљана Поповиќ има ‘благородничко потекло‘.

Факт е дека сите сменивме мислење за неа после интервјуто, ама remember, таа ни беше прва на удар кога се случи несреќата, и не замижувајте многу пред нејзината ‘светост‘, затоа што брзо ќе ви помине и револтот кон новинарите...и што тогаш?:nesum:
Прво е Љиљана Петровиќ.
Второ си кажа жената дека нејзите живееле во Германија, па потоа се преселила на Крит, извесен период живеела во Грција. Кажа и дека има доволно за да живее без воопшто ништо да работи.

И логично е да смениме мислење откако самата ќе излезе да каже што е и како е, ане само слепо да веруваме на нагаѓањата на нашите таканаречени новинари. Таа им излезе со факти и им кажа многу вистини за нив. Убаво им кажа дека проблемот е токму во тоа што нив ништо не ги интересира, туку се заинтересирани само површно.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom