СДСМ си ја виде шансата во актуелната ГРЧКА ПОЛИТИКА

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не ме чуди нивниот „став“, ме чуди што воопшто немаат срам да го кажат јавно. Нормално, мислам на СДСМ. Попладнево Премиерот Груевски прашан за евентуалните пречки за претстојниот НАТО самит и приемот на Македонија во НАТО, одговори дека гледа пречка само во евентуалното грчко вето, но затскриено како обланда за наводно неисполнување на некоја реформа. Тука СДСМ преку Радмила си ја виде својата шанса да ќари поенче на нивната бедна сметка. Уште еднаш ќе кажам, СДСМ е само декларативно за влез на Македонија во евроатланските структури, во суштина се прават да не влеземе, зашто тоа е нивен крај како криминогена матрица која за 16 години ги поткопа темелите на македонската држава и идентитет. Овој пат Рада „забележа на слабите реформи“. Од политички аспект, Рада се надоврза на „грчката причина“. Грците (онаа струја која работи против македонската иднина) во СДСМ веќе видоа свој најдобар соработник. Едноставно нема поподобни. СДСМ е најподобниот соработник на интересите од 19 век, како на Белград, така и на Атина и Софија, но и за секој кој сака да не збрише оттука. Верувам дека повеќето полулиности во СДСМ ја сваќаат нивната функција, но тоа е така. Таа структура секој може да ја манипулира, зашто нивниот „став“ е нескршлив до одредена доза странска валута. Повторно, од политички аспект ова е ВЕЛЕПРЕДАВСТВО на ѓоа-единствената македонска позиција помеѓу сите политички фактори. Пукна „единството“ зашто СДСМ виде добра шанса да поентира на ова поле. Што ќе им држава ако не се на власт. Господа комуњари, ми се гади од вас. Веќе грците можат да се надеваат на нивниот „инсајдер“ во македонските редови. После ова следат верижно, ДУИ и ЛДП.

Инаку ова сдсмовско-грчко „другарство“ не е од вчера, можам да речам дека корените му се некаде во периодот 1991-1995 кога СДСМ шверцаше нафта и други залихи од грчките пристаништа, преку Македонија, за тенковите на Слобо кои бришеа секаква цивилизација каде ќе поминеа. Грчките тајни служби педантно ги евидентираа сите пратки од кои кругови во СДСМ добро се нафатираа. Денес ова е и тоа како добро за уцена. Затоа Грците го држат СДСМ како кукличка. Името? Знамето? Поврзавте? Е еве ги сега како изиграваат повторно предавници, петта колона кога чукна часот Македонија да го материјализира својот труд.

Но можам само да им ветам оти нивните погубни акции ќе доживеат неуспех. Македонија ќе ги помине сите препреки на нејзиниот пат кон подобра и посигурна иднина.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Негде на форумов напишав- краен стадиум на шизофренија ги има фатено.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нема начин како да се бориш против брајнвашед безрбетници,еве ајде како да се стопираат овие ниски удари од СДС?

Да се линчуваат ли?

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Ќиро Глигоров..- Ние немаме никаква врска со Александар македонски - 15 март 1992
епа сеа сами влечете заклучоци

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ќиро Глигоров..- Ние немаме никаква врска со Александар македонски - 15 март 1992
епа сеа сами влечете заклучоци
Па Ќиро си ја кажа вистината бе,со оглед на неговото Б`лгарско потекло.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Па Ќиро си ја кажа вистината бе,со оглед на неговото Б`лгарско потекло.
да бе другар ама мора да си многу горд што сдсм го награди со 2 мандати за претседател...или не ги симпатизираш сдсм?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
да бе другар ама мора да си многу горд што сдсм го награди со 2 мандати за претседател...или не ги симпатизираш сдсм?
tomsaso не бери гајле , АБЦ е против сите, разликата е во тоа што тој секогаш хиперболизира во тоа. Па затоа сега добиваш чувство ко да е СДС-офца, но сепак тој си останува верен прилапски мајмун (ABC ништо лично чисто уметнички момент)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас многу убаво се сеќавам дека ВМРО ја прифати неговата кандидатура за председател иако на втора или трета мајка.Знам дека човекот што го донесе од Белград денес е гувернер на Народната банка на Македонија има сопствени кладилници,кој Трајко не може да му ги затвори иако се преправаше дека го прави тоа,а овој затвора ликвидни банки кога нему ќе му прдне на таквото.Колку ги симпатизирам и едните и другите можеш да провериш во некои мои постари постови на овој форум.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
E ova e poslednata kapka!Posledna sansa da ja upropastat drzavata,megjutoa-NON PASARAN!!!!!!!!(or something bese).Treba da izvrsat kolektivno harikiri tie bezdusnici,ili nie da gi lincuvame kako sto navede eden kolega vo pogornite postovi!:violent1:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
......После ова следат верижно, ДУИ и ЛДП.
.......

Trnu bi bilo dobro ako ne go spomnesh Dui vo ovaa klapa nie nemame nishto zaednicko so SDSM ili LDP znaeme mnogu dobro shto napravea vo Gostivar i VO Tetovo koga bea tie na vlast.

A za Grcija ic da ne praime muabet obicna kurva koja sekogash igrala necesno koga prashanje bille sosedite kako Makedonija taka Albanija.No za sve nie samite gragjani na Makedonia sme krivi i toa treba da se ima napamet

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
.......

Trnu bi bilo dobro ako ne go spomnesh Dui vo ovaa klapa nie nemame nishto zaednicko so SDSM ili LDP znaeme mnogu dobro shto napravea vo Gostivar i VO Tetovo koga bea tie na vlast.

A za Grcija ic da ne praime muabet obicna kurva koja sekogash igrala necesno koga prashanje bille sosedite kako Makedonija taka Albanija.No za sve nie samite gragjani na Makedonia sme krivi i toa treba da se ima napamet
Немате ништо заедничко, освен тоа што бевте заедно во власт. Значи - интерес.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Немате ништо заедничко, освен тоа што бевте заедно во власт. Значи - интерес.

Pomisli vaka ima dva vida na braka edniot e od interes drugiot od ljubov.
Koaliciata so SDSM beshe nametnata od strancite toa ne beshe prinudno.HOCESH NECESH MORASH sistem

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131

Kajgana Shop

На врв Bottom