За неверниците

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
TheMacedonian...јас ја имам прочитано Библијата и за тоа не зборувам напразно.Ти ми викаш дека инцестот е забранет во понатамошниот развој на човештвото.Значи во времето на Адам и Ева е оправдан?Па зошто воопшто после го забранила Библијата.Пошто во неа стои забраната.
А инаку,повеке логика има светот да се намножи од една бактерија,отколку од два сина.Бај д веј,повторно не ми објасни како е тоа возможно,туку само го избегна прашањето.
Тамарче,значи сепак постојат работи врз кои таканречениот "семокен" бог нема контрола.Значи сепак,не бил толку семокен,а?Точно е,верувам во позитивна и негативна енергија,но верувам дека тоа е само енергија која се движи,без никаков мастер план донесен од некое семокно суштество наречено бог,кое ја контролира.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Na elektro predava profesor po ime Panco Vrangalov. Predava osnovi na elektrotehnika. Ako se najde nekoj od elektro ke znae za kogo zboruvam. Iako ne gi poznavam profesorite od drugite tehnicki i prirodno-matematicki fakulteti veruvam deka tesko ke se najde nekoj sto ja znae naukata podobro od nego. A ti sigurno deka ne ja poznavas podobro od nego. Poznat e po toa deka nisto ne ostava na slucajnosta, i sekoja pojava ja tumaci do najmal detal, no sepak koga nekoj student ke go prasuvase zosto elektronite i protonite se privlekuvaat, prosto i ednostavno ke recese "Zosto taka Bog sakal i taka ja stvoril prirodata". Pa sea sfati sto sakam da ti kazam.
Хахахха....па веројатно професороф твој се заебавал бе.Ја сум на економски,и немам никаква врска со физика,па знам зошто се привлекуваат протоните и електроните.

G

Gray Foxx

Гостин
Прво,јас и сите слични на мене треба да бидеме навредени од ваквото поставување на темата.Во наслов стои неверници,а збориме за атеисти.Прво среди си ги термините,па после ќе се прави муабет за кој што како и зошто.
Второ,колку смешно звучи тоа да некој човек има потреба да не верува во Дивајн Гај.Која е потребата од бесцелно трошење енергија на неоправдана одбивност према нешто кое можеби,по некоја логика,и би постоело?
Не.
Определбата се должи на она кое ти демек сакаше од почеток да го отсечеш како координатор(Шема) на темата во која ќе бидат распнати клетите неверници.
Значи,сме продушкале.Ни засмрдело.Сме оставиле смрдеа на вас.Тоа ти е,бачко,целата филозофија измелена на најпрост можен начин.Мразиме смрдеа.
А моќта е друга тема.Чувствуваме моќ према себе,.Поимот сеопшта во овој контекст не ти го разбирам.Не е логичен.
А е логичен кога човек ќе види дека после се оди кон она сочното.Несигурност.Слаб карактер.Желба да се биде забележан.Поинаков.Као демек,еве сега ја долови целата патетика на неверничките копилиња.Сега ја ископа нивната суштина.Се поклонувам.
А за вегетативна состојба на умот ми зборува тип кој прифатил догма како вера и кој ќе се усере у гаќи при самата помисла на тоа дека можеби некој во негова близина е член на некоја субрелигија(секташ,нели)

Ова како на педери да им збориш.Фала ти што не' не судиш,човеку со смешен ник.Ни требаше ова.А таа енергија која се пластеше поради вашата дискриминација моравме да ја исфрламе преку избацивање бели екстракти над шоља.Сега ни е полесно.Можеме да уживаме во Мечето Ушко.

Ти се кажува дека сме атеист.И дека ќе го пукаме Црквата.И дека неможам да престанам да ви се чудам на тоа како си отварате вакви дебилни теми кога ќе ви светне на курот и никому ништо,а чичко Членот додека беше на форум го утепавте дека јаде гомна,иако неговите теми во религија беа најпоучни.
Марш бре....

Ете ти...чувства...
abe zabegan kontroliraj se!!!:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::drk::drk::drk:
cepni si go malce vo kocani ne ja biva voa,isprazni se ;)!!!!

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
OK,,,

TheMacedonian...јас ја имам прочитано Библијата и за тоа не зборувам напразно.Ти ми викаш дека инцестот е забранет во понатамошниот развој на човештвото.Значи во времето на Адам и Ева е оправдан?Па зошто воопшто после го забранила Библијата.Пошто во неа стои забраната.
А инаку,повеке логика има светот да се намножи од една бактерија,отколку од два сина.Бај д веј,повторно не ми објасни како е тоа возможно,туку само го избегна прашањето.
Тамарче,значи сепак постојат работи врз кои таканречениот "семокен" бог нема контрола.Значи сепак,не бил толку семокен,а?Точно е,верувам во позитивна и негативна енергија,но верувам дека тоа е само енергија која се движи,без никаков мастер план донесен од некое семокно суштество наречено бог,кое ја контролира.
Кога сакаш така и коа толку си ја прочитал библијата... што верувам дека си ја прочитал... Јас како што гледаш неможам со квотации од Библијата да ти одговорам (ја немам прочитано доволно пати) но сепак ќе пробам да ти објаснам....

Не сакав да го споменувам ова но најверојатно ќе морам. Ова не го споменував не дека сакав да го кријам или нешто слично, но бидејки не сакам да се воведувам во расправии за такви работи кога темата се однесува на вас а не на нас.

Прва Книга Мојсеева
4.14 „Ете, денес ме истеруваш од лицето на земјата, и од лицето Твое ќе се кријам и ќе бидам изгананик и скитник по земјата: значи секој што ќе ме сретне, ќе ме убие.“

4.15 „ А Господ Бог му рече ,тоа нема да се случи бидејки кој ќе го убие Каина, седумпати ќе се казни!, И му стави Господ Бог знак на Каина за да не го убие никој, кој ќе го сретне. “

4.16 „ И си отиде Каин од пред лицето на Господа, и се насели како изганик во земјата Наит, источно од Едем.“

4.17 „ И ја позна Каин жената своја а таа забремени и го роди Еноха. По тоа соѕидаа град и го нарече според името на својот син Енох.“

А ако сакаш повеќе и поверодостојно прочитај ја и 5-та од истата книга.

Што значи дека иако Адам и Ева биле првите луѓе тие сепак не биле единствени. На ова нема веќе да држам на расправија па така да ... ако сакаш дообјаснување те молам обрати се кај лица со подобро познавање на библијата.

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Хахахха....па веројатно професороф твој се заебавал бе.Ја сум на економски,и немам никаква врска со физика,па знам зошто се привлекуваат протоните и електроните.
E pa aj kazi mi ti togas zosto se privlekuvaat cim si tolku pameten. Samo nemoj da reces bidejki se so sprotivni znaci, bidejki toa ne drzi. Ako ti mi odgovoris na toa prasanje ja ti simnuvam kapa i nikogas vise nema da pisuvam na forumot. A ako ne prestani da lupas gluposti, i da se postavuvas cinicki na sekoe mislenje i post.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Fabullous дај прво прочитај ја Библијата, па после ќе прајме муабет.:smir:

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
Na elektro predava profesor po ime Panco Vrangalov. Predava osnovi na elektrotehnika. Ako se najde nekoj od elektro ke znae za kogo zboruvam. Iako ne gi poznavam profesorite od drugite tehnicki i prirodno-matematicki fakulteti veruvam deka tesko ke se najde nekoj sto ja znae naukata podobro od nego. A ti sigurno deka ne ja poznavas podobro od nego. Poznat e po toa deka nisto ne ostava na slucajnosta, i sekoja pojava ja tumaci do najmal detal, no sepak koga nekoj student ke go prasuvase zosto elektronite i protonite se privlekuvaat, prosto i ednostavno ke recese "Zosto taka Bog sakal i taka ja stvoril prirodata". Pa sea sfati sto sakam da ti kazam.
Хмм, брат, ја сум на електро, прва година, и тазе ми предава панчо, па сам се изјасни дека е атеис, вика дека црквата вели дека господ го создал светот, а тој вика зошто не вујко ми?:)), така да... Панчо не остава ништо на Господ... си ги измешал брзините...

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Хмм, брат, ја сум на електро, прва година, и тазе ми предава панчо, па сам се изјасни дека е атеис, вика дека црквата вели дека господ го создал светот, а тој вика зошто не вујко ми?:)), така да... Панчо не остава ништо на Господ... си ги измешал брзините...
Ne sakam da zabega temata i sea da diskutirame za profesorot. A inace ako go prasas ke ti rece deka toj go sfaka Gospod kako nesto sto najdobro znae nauka, fizika, elektromegmetizam, astrofizika i red drugi raboti. A inace jeste deka ne veruva vo nitu edna religija, ama vo visa sila, kako i da sakas nareci ja, da. No sepak kako sto rekov, da ne ispadne sega temava muabet za profesorot. Ja nego go zemav samo kako primer, covek koj se zanimava so nauka, i koj ja znae naukata podobro od site nas tuka na forumot, i koga doaga do nekoi odredeni pojavi vo prirodata, ednostavno priznava deka toa e taka zaradi voljata na Gospod. I tolku, nema vise nisto da komentiram vo vrska so profesorot.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Вие (ако си ти таков) за мене сте и ќе останете неверници. Бидејки во неверници ги ставам и атеистите и антитеистите и сите по ред.
Ok..поклонику на розевата халуцинација и педофилни црномантијаши.

Никој не распнувам, не се возбудувај но темата е поставена како резултат на теми посветени на Богохулството и теми кои што зборуваат за верниците како празноглави, изгубени и слепи.
Такви теми има премалку.А и на тие малку оние со спротивно мислење од инквизаторите се линчувани до гола коска.Веќе инстинкт ни стана ние први да вреѓаме,за бар да бидеме еднакви кога ќе дојде коњаницата и ќе почне да не прави педери,оргијаши,секташи,некрофили и слични такви издркани симплифицирани каки.

За тебе не е логично што неможеш да разбереш! Ова е исто и за сите, за мене и за тебе, разликата е во тоа што тоа што логично е да веруваш дека има нешто над тебе кога нешто е по-сложено од тоа што ти самиот можеш да резонираш.
Знаеш,целосно сум свесен за мојата минорност спрема нешто.Ама кај најде логика во нагаѓање?Па јас нема да се впуштам во безглаво поклонување кон нешто кое е неопипливо и за кое немам никакво знаење...освен она во библија напишано од натрипани џанки у екстаза.
ПОвторувам...јас верувам во нешто.Нешто чие објаснување е логично и прифатливо.Јас не го обожавам тој ентитет.Не му се молам.Само сум свесен дека постои и си го терам животот концентрирајќи се на битните работи.

хахах пукај бре никој не ти брани... ти кажав слободната волја ни е дадена од Бога, но не значи дека имаш слободна волја и дека ќе имаш вечен живот или дека си семоќен или пак дека некој не може и на тебе да пука.
Хахаха
Хахаха
Имам слободна волја и не планирам да имам вечен живот.Се гадам од самата помисла дека постојат пекол и рај.Дека после овој живот некој белобрадец ќе ми суди и ќе ми кажува дека моите одлуки биле погрешни.Дека ако сум ја поштедил жената после прељуба(а не сум ја каменувал),ќе сум одел у пекол.Дека ако не сум отишол недела у црква оти требало да растоварам песок за да ранам фамилија...пак у пекол.
Ти ебам концепт и ти ебам таков Бог.Без пардон.Мочам на него.

Кој рече дека Бог ги наведува луѓето да прават такви работи..? Не мислиш дека можеби има и некаква негативна енергија која дури самиот Бог не може да ја искорени, и дека таа негативна енергија кружи околу сите нас, а наше е дали ќе дозволиме да влезе во нас, или ќе се обидеме да ја одбегнеме.
Добро,а дали неверувањето во Бог и богохулењето кое јас редовно го практикувам автоматски значи дека јас сум обвиен со темнина?Јас сум мирен,тивок,пацифист,си го живеам животот најнормално и стандардно,ама,ете,ме нервира секоја Мегарелигија.Значи одма label.

Neat.

Fabullous дај прво прочитај ја Библијата, па после ќе прајме муабет.:smir:
Повторувам...Библијата не е никаков показател на компетенција.Ако библијата има слики од бог и фотки со исус како оживува мрша која порано била човек,тогаш ок.Вака е само една банална рекла казала.Книга од типот на џебните срање изданија на Мандино која те учи,со перверзни и болно насилни метафори,како да бидеш добар,мирен,послушен роб на Римјаните.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Па има премногу нелогичности во неа,во право е.
Не се секавам сега на сите,ама еве две од нив:
Прво,како може цел свет да се намножи од Адам и Ева,кога Ева родила два сина?
Второ:Ако волјата на сите е раководена лично од Бог,значи Бог контролира се што ние правиме,а во исто време забранува да се убива и да се краде на пример,зошто тогаш се случува тоа без престан?Значи он ги наведува лугето да го прават тоа што е забрането лично од него.Логика?
Ко 1во-Адам и Ева не биле 1те луѓе.
2ро-Бог ја имал таа задача да не создаде и точно, забранува да се убива,но одлуката ја донесува човекот(дали ќе убива или не).Никој не ги наведува,како што реков,одлуката ја носи човекот.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Што ти е нелогично? Биди по конкретен, па можеби и ќе ти разјасниме некои работи.
И зошто доколку ти немаш капацитет да ја сфатиш логиката на нештата, мислиш дека нешто е нелогично? :)
Не ми е логичко Човек да оди по вода !
Не ми е логичко Човек да направи пат во морето !
Не ми е логичко Човек да воскресне - реинкарнација !
Не ми е логичко Човек да направи толку голеам Арка и да ги собере СИТЕ животни на земјава .. Сеуште има неоткриени суштества .. А тогаш некој да ги собере СИТЕ ?
Не ми е логичко Човекот да настанал од кал !
Не ми е логичко кога веќе црквата настојува да нема секс до трето колено а децата на Адам и Ева да имаат !
Научно е докажано зошто жените добиваат менструација .. А не ми е логичка теоријата за Ева и украденото јаболко !
Кога веќе Адам и Ева се првите .. Како може Адам кога оди на нива да види други луѓе ? - Не е логичко !
Не ми се логички Рајот и Пеколот !
Не ми е логичко Човек да создаде храна од НИШТО !
Не ми е логичко Човек, водата да ја направи крв !
Не ми е логичко Човек да создаде вино од НИШТО !

Ние сме настанати од МАЈМУНИ !!!! Сите тоа го знаете !
Сите учите !
Не сте глупави !
Во тоа време незнаеле од што настанал човекот .. Па ај да го вмешаат БОГ ..
Чарлс Дарвин ДОКАЖАЛ дека сме од мајмуни !
НИКОЈ нема доказ дека сме од кал !

Сите сте учеле зошто врне .. Зошто маваат громови .. Зошто има магла .. Зошто свети сонцето ..
Сите знаеме дека Бог не е причина за тоа !

Ако верувате во БОГ значи не верувате во наука .. Има некој таков што не верува во наука ?
Ако има ... Ондак ТОЈ Е ГЛУП ! Живее во -21-ви век !

Се што кажала науката е логичко и докажано со факти ..
Кажете ми ФАКТ од библијата што е логичен ..

Некој кажа дека ја немам прочитано библијата ..
Сум прочитал една третина .. И ја фрлив ! Зошто ? Зошто Том и Џери ми се пореални !

Ајде сега некој капацитет нека ми објасни зошто овие работи на мене не ми се логички ..
Зошто мислам дека и на вас не ви се логички ? Ама кога ќе ја прашате баба би зошто бе ова вака .. не е логички .. и баба ви „БОГ ТАКА САКАЛ ЧЕДО МОЕ, НЕ МУ СЕ МЕШАЈ, ЌЕ ГОРИШ ВО ПЕКОЛОТ“
И вие сироти по на баба ви паметот ..:tapp:

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Sakase fakt, eve ti fakt

Vo Koranot vo ajetot Dharijata-47 (recenica) stoi.

"Nie so nasata sila go sozdadovme neboto (univerzumot) i Nie go sirime nego."

Fakt koj sto od strana na naukata se pronajde tek vo 20 vek od strana na poznatiot naucnik Edwin Hubble ( deka univerzumot neprestano se siri), a kolku za informacija Koranot e napisan vo 7 vek.

Pa sega zaklucete samite sto mi e poentata.
Ili kako sto na vremeto i cicko Ajnstajn rekol

" Science without religion is lame. Religion without science is blind"

p.s. ima i bezbroj drugi fakti vo Koranot koi sto se vo potpolna soglasnost so naucnite otkritija. I iako gi nemam procitano, dlaboko veruvam deka i vo drugite sveti knigi, Biblijata i dr. gi ima istite fakti, no kako sto se veli, tie postojat samo za tie koi sto sakaat da gi vidat, seto ostanato e bescelno.

Ova e copy-pate od eden moj drug post na edna druga tema. Me merzese da pisuvam

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Не ми е логичко Човек да направи толку голеам Арка и да ги собере СИТЕ животни на земјава .. Сеуште има неоткриени суштества .. А тогаш некој да ги собере СИТЕ ?
Не ми е логичко кога веќе црквата настојува да нема секс до трето колено а децата на Адам и Ева да имаат !
Научно е докажано зошто жените добиваат менструација .. А не ми е логичка теоријата за Ева и украденото јаболко !
Кога веќе Адам и Ева се првите .. Како може Адам кога оди на нива да види други луѓе ? - Не е логичко !

Сите учите !
Не сте глупави !

Сите сте учеле зошто врне .. Зошто маваат громови .. Зошто има магла .. Зошто свети сонцето ..

Ако верувате во БОГ значи не верувате во наука .. Има некој таков што не верува во наука ?

Сум прочитал една третина .. И ја фрлив ! Зошто ? Зошто Том и Џери ми се пореални !

Ајде сега некој капацитет нека ми објасни зошто овие работи на мене не ми се логички ..
Зошто мислам дека и на вас не ви се логички ? Ама кога ќе ја прашате баба би зошто бе ова вака .. не е логички .. и баба ви „БОГ ТАКА САКАЛ ЧЕДО МОЕ, НЕ МУ СЕ МЕШАЈ, ЌЕ ГОРИШ ВО ПЕКОЛОТ“
Значи да почнам....
Ќе почнам од 3то прашање пошо 1то и 2то незнам да ти ги одговорам.
-Ако сакаш да знаеш реинкарнацијата е докажана!
-Биле мал број...
-Зашо така размислуваш?Нели мислиш дека црквата има скриено многу работи?Од кал сме...се е од кал,прашина,молекули,атоми....башка ти кога ќе умреш од тебе останува ПЕПЕЛ(а пепел,а кал исто)
-Тука пак црквата меша прсти....
-Јаболкото е срање на црквата.Јаболкото,змијата(ѓаволот)нема врска.
-Адам и Ева не биле првите луѓе.
-Рајот и пеколот не изгледаат баш така...тоа се е смислено....ко демек нешо во пеколот имало оган во рајот она ваму ова....тоа е чиста глупост.Пак ќе напоменам дека тука црквата меша прсти.
-Па може...немаат сите иста моќ како тебе или како нас луѓето...секој е појак од некого и од нешто.
-Тука важи предходниот одговор.

Не сме настанати од мајмуни....каде се доказите??Сите кажуваат дека ИМА,а уствари,никој не ги гледа...Па и еве,да земеме во предвид дека сме настанале,што ќе кажеш за другите работи,предмети итн...на пример:вселената,сонцето,ѕвездите...
Зошто "престанала" таа еволуција?Зошто не сме продолжиле да се развиваме?До каде ке отидевме?
Повеќето факти се точни,а тој што чита површно без да навлезе малку,нормално дека ќе мисли дека ништо не е логично.:helou:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53

Сите учите !
Не сте глупави !

Go znajsh vicot so Makedonecot i Germanecot: koga nashiov mu pravel ekipaz za brodot? a? hehe
Inaku, i jas ne mozam da gi razberam ateistite. Chudni luge! Ne znam shto mislat koga im e teshko, koga i treba pomosh, i ne znam shto mislat koga se raduvaat koga se veseli i ne im treba pomosh, i ne znam shto mislat koga odmaraat i koga ne im treba nikoj!:smir:

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Дај бе не ме цитирајте за глупости ..
Ivaa да те прашам нешто .. Си завршила 6-то одделение ?
Зошто "престанала" таа еволуција?Зошто не сме продолжиле да се развиваме?До каде ке отидевме?
Ти ако си престанала да се развиваш (што е очигледно) ние сите се развиваме .. Со пат на ЕВОЛУЦИЈА !!! Тоа не иде преку ноќ !!!!
Не ми кажувај дека немаш одговор за првите две прашања .. Значи и тебе не ти се логични ..
Не сме настанати од мајмуни....каде се доказите??
Како ти тоа мислиш нема докази ?? Еволуција девојче еволуција ..

Dzings .. Ти си нешто збунет..
Не ме цитирај ако не си го прочитал моето предходно мислење .. Имам таму кажано во што барам надеж ...

И уште незнам кој ме цитираше за мојата „Среќна случајност“ .. Тоа „Среќна“ стави го во наводници .. Не верувам во среќа .. Верувам во случајност .. Не верувам во судбина или слично .. Се' е чиста случајност !

Black_hole ..
Не го мешам куранот .. Зошто не сум го читал .. А не ни планирам зошто претпоставувам дека е сличен на Библијата .. + неможам да го најдам на Македонски ..
Ама веќе кога сум тука .. Објасни ми ги камиказите.

Kajgana Shop

На врв Bottom