Тенисот во Македонија. Игра ли некој тенис?

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Jas go obozavam tenisot ama nemame se uste teren tuka vo svn ama imame nova sala taka da igram cat pat bez mreza :)ali i toa ti e nesto ama mnogu sakam da igram.Eve sega pocnaa da pravat pa se nadevam deka do prolet ke bide gotov,a i vo maalo imam edno terence ama isto bez mreza i letoto igrav so nekolku drugarki i gi tepav site i toa ubedlino i mislam deka sum stvarno dobra ali toa e koga nemam uslovi:(A i koga igram vo salata so drugarka nekoja,i koga ke i serviram ne znae da mi go vrati topceto i izgubiv volja.A mozam da kazam deka e najubav sport spored mene.Vo edna prilika igrav so profesorkata po fizicko i i odservirav topce i ne uspea da mi go vrati:).

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
тенисот е навистина интересен и убав спорт но овде во македонија навистина нема никакви услови. Терените не се нешто нај за лете има за зиме нема,не се одржуваат никакви натпревари ретко кога како, а и сеуште е нов спорт во нашата земја па кој како знае дека воопшто и има терени,мислам дека би требало да помине уште многу време додека да се усоврши и да се изградат повеќе терени и услови пристапни за секого.

С

Спенсер

Гостин
знае некој кај да најдам у Скопјево тениски рекети,али не некој Wilson,Head... поефтини докај 1800ден....

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
откако знам за себе многу сакам тенис, игравме некогаш како помали со сестра ми и со другарките, правевме некои турнири
да се родев или живеев на друго место (пред 20 години ако се иселевме во Австралија), сигурно ќе почнев да се занимавам професионално со тенис, но вака нема услови:toe:
а тенисот во Македонија, па пред 2 години мислам беше Русески и Магдинчев направија ракометна еуфорија во земјава, но толку сега веќе никаде ги нема

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.740
Поени од реакции
43.872
Јас играм тенис.Но немаме игралиште у градот и играме на градскиот пазар :pos2:
Си направивме мрежа,со вар одбележивме линии и играме Пазар Опен,дури има и ранг листа,предходната "сезона" завршив на 3тото место,од 12 души следниот викенд или на 28ми треба да ни почне новата сезона..

Малце се замислуваме со другарите,но тоа ти е..

знае некој кај да најдам у Скопјево тениски рекети,али не некој Wilson,Head... поефтини докај 1800ден....
Ела у валандово имаш Авеса,од 1200 ден.(ние со такви играме),а мојот цел е излупан,кога губам го трескам од земјата

С

Спенсер

Гостин
Јас играм тенис.Но немаме игралиште у градот и играме на градскиот пазар :pos2:
Си направивме мрежа,со вар одбележивме линии и играме Пазар Опен,дури има и ранг листа,предходната "сезона" завршив на 3тото место,од 12 души следниот викенд или на 28ми треба да ни почне новата сезона..

Малце се замислуваме со другарите,но тоа ти е..

Ела у валандово имаш Авеса,од 1200 ден.(ние со такви играме),а мојот цел е излупан,кога губам го трескам од земјата

хахахах, ако ако,малце замишљање не е лошо...него ако можеш само сликица да стајш од рекетот....ако одам накај валандово,може бизнис да падне

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.740
Поени од реакции
43.872
хахахах, ако ако,малце замишљање не е лошо...него ако можеш само сликица да стајш од рекетот....ако одам накај валандово,може бизнис да падне
Ама брат ти велам цел е ислуштен..ама ајде попосле сеа ме мрзе,иначе ако наминеш у валандово,рекетот можеш да го најдеш во Дисконто,кај сани маркет,не е нешто посебно,но издржлив е.Еден другар има Баболат,а му се скина една жица,а повеќето сме со Авеса,живи и здрави..

С

Спенсер

Гостин
ај да се пофалам...си купив Баболат рекет, 3200ден од њу баланс у гтц...:vozbud:
како се движат цените за играње тенис???и на кои терени...ми спомна некој дека имало у хиподром некаде терени...без платно шо биле..

Lov3ly`gIrL`

C est la vie..
Член од
19 јуни 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
јас тренирам тенис подолго време, и рекет си имам Принц оригинал од Германија, по порачка дојдсен :pipi:...иначе навистина би било убаво ако има овде кај нас да се одржуваат некои поголеми турнири, да живне спортот малце и кај нас..али изгледа нема ни заинтересирани да вложат пари да се направат терени, еве јас кај шо тренирам и не е така лош има опрема све али само зиме ние проблем малце пошто затворениот сала не ни ја даваат стално (на клубот) пошто е туѓа сопственост (и не личе баш на терен за тенис),..али јас сепак не губам надеж, со вољата и љубовта може да се успее во се!..:smir:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ја лично поим си неам од тенис зашо не ме интересира овој спорт , ретко мн ретко така некој спорт да не ме интересира а тоа коа го изгубив шмекот за тениската игра беше со одјавата на Андре Агаси од Тенисот и од тогаш ни гледам ни ништо хаха....а за тенисот во Македонија има надеж зашто се подобро и подобро се пласира на пример Дејвис репрезентацијата како што знаеме ... и се надевам играчите наши ќе се промовираат набрзо на поголеми натпреварувања .... :helou:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ај да си прашам нешто:).
Некој да не знае така прилично добри терени за играње тенис, колку е цената, каде се наоѓаат и дали треба да носам свои рекети или од таму ќе ми дадат?:smir:

С

Спенсер

Гостин
Ај да си прашам нешто:).
Некој да не знае така прилично добри терени за играње тенис, колку е цената, каде се наоѓаат и дали треба да носам свои рекети или од таму ќе ми дадат?:smir:
вака, тениски терени имав во парк ЈУГ, имаш кај гимнназија Орце Николов АБЦ, има во Злокуќани т.е. на зајчев рид ЕВРО СЕТ, има и во аеродром кај Мзт салата мислам АС, има терени и во Александар Палас (тврда подлога-цементо)...другите се сите на земја...цените се секаде исти или приближни...од сабајле е 200-250 денари саат, поручек 300-350, а навечер под рефлектор е над 400...јас постојано одам во ЕВРО СЕТ, рекети и топчиња не ни наплаќаат бидејќи често играме... ако наплатат, за еден рекет максимум 100ден, али би требало 50 да ти земат...друго прашање??

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
вака, тениски терени имав во парк ЈУГ, имаш кај гимнназија Орце Николов АБЦ, има во Злокуќани т.е. на зајчев рид ЕВРО СЕТ, има и во аеродром кај Мзт салата мислам АС, има терени и во Александар Палас (тврда подлога-цементо)...другите се сите на земја...цените се секаде исти или приближни...од сабајле е 200-250 денари саат, поручек 300-350, а навечер под рефлектор е над 400...јас постојано одам во ЕВРО СЕТ, рекети и топчиња не ни наплаќаат бидејќи често играме... ако наплатат, за еден рекет максимум 100ден, али би требало 50 да ти земат...друго прашање??
Да:).Се наплаќа од саат или?И дали знаеш колку наплаќаат во аеродром и во Александар Палас, заедно со рекети и топчиња?

С

Спенсер

Гостин
Да:).Се наплаќа од саат или?И дали знаеш колку наплаќаат во аеродром и во Александар Палас, заедно со рекети и топчиња?
да да...1 саат=300ден (зависи во кој период од денот,пишав погоре)...

незнам колку се палас и аеродром...али над 300-350 не се... (значи ако е 300ден,и рекети да земете, окулу 400... т.е. ти и другарот/ката ке треба по 200ден да дадете)...

http://www.tkas.com.mk/ ете ја веб страната на АС,во аеродром што е...

Kajgana Shop

На врв Bottom