bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Nitu sum bil jas od VMRO, nitu ke bidam. No, sum poddrzuvac na VMRO DPMNE. Tvoj e problemot ako srbosovinisticki razmisluvas, pa po srpskiot sovinisticki sablon sekoj svesen Makedonec koj ne e srboman po defolt e bugaras, pa gledam taka i za tebe dpMne bilo dpBne. Za mene kako etnicki Makedonec, bugari vo Makedonija nema, nitu nekogas imalo, no znam istoriski deka se naselile bugarite megju Stara Planina i Dunav, a ovie oblasti ja zafakaat cela istocna Srbija.Тврдам дека македонците најлошо поминаа сега кога гласаа за ДПБНЕ.
ТВРДАМ.
Секако.И политички,и безбедносно и пред се економски.
(соодветно би те замолил да ја повлечеш потцртанава реплика)
Зошто ве ословувам со ДПБНЕ?
Па не ти е срам да ме прашаш уопште зошто?
На кого му ја дадовте наградата по повод празникот на ВМРО?
И види...
јас разбирам дека ти си на смена пошто братот одмара...
али речи и на Трнорушка да направи рокада и да дотера некој трет.
Значи оф-топик.
Школски пример.
Фала,пријатно.
Ако имаш да кажеш нешто по темата (мада искрено се сомневам,о.к. Ако не широко ти е џадето...путуј!)
п.с. Утре за мене е сосем редовен работен ден!
Makedonecot najloso pomina koga na vlast bese plevelon SDSM, koga ja unisti celosno makedonskata ekonomija, koga site ostanaa bez rabota i koga imase inflacija od 1000% , a platite od 1000 DM, spadnaa na 100 DM.
A deka Gruevski ne e najdobar politicar, ne e. No e mnogu podobar od zbirot na site komunjari i barem se trudi da ja oprai Makedonija po ''vladeenjeto'' na uraganon SDSM. Kuka se rusi za minuta, a se gradi so godini. Taka SDSM ja unistija Makedonija samo za edna godina vo 1993 g., a sega ne moze nekoj da ja oprai preku nok.
Barem Grujo e nas Makedonec, ne nekoj arvanito-zinzaro-srbin kako komunjarite koi ja tolcat Makedonija stom dojdat na vlast i ja vlecat kon dnoto. Zatoa i ke glasam za nego, se dodeka ne se pojavi drug Makedonec koj ke raboti za dobroto na Makedonija.
A za cigono Todorovski nema sto da komentiram. I Kirco dobivase slicni nagradi, a tvrdese deka ne` sme Makedonci, tuku sloveni.