"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
3 јули 2008
Мислења
88
Поени од реакции
1
па ке има голема војна (уште 1) на балканов...тоа е сигурно...само од кај ке се почне а кај ке заврши...тоа не се знае...само ке биде големо..ке видите

а за признавањето на косово не се согласувам со владава...затоа што во погрешен момент го направи тоа...можеше или порано или да почека од хаг што ке кажат во врска со косово и србија..нели таму има тужба,жалба што ти знам....

а и се согласувам со SYN...баш од таму доаѓаа највеке луѓе да и помагаат на Екстремистите за да УБИВААТ наши луѓе...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.507
Значи се согласуваш со истото , али не ми е јасно , зашто тоа И ? Како да е небитно , И ? Го признавме Косово . . . . И ? Ја признавме онаа територија која е една од причините за конфликтот во Македонија т.е. една од најрелевантните . . . И ? Во тага и солзи семејства на загинати македонски војници кои загубија синови , браќа , татковци , сопрузи . . . . И ? Потпишан е срамен договор за секој Македонец . . . . И ?

Световид , не е само И ?!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
178
Поени од реакции
3
mrazam politika sorry pogreska dojdov sto i da e ve sakam site na temava usvari ne maski ste site tuka ajde cao se gledame na ljubov mislam damihttp://forum.kajgana.com/images/emot/icon_wink.gif

N

n/a

Гостин
Колку за ваша информација,темава носеше наслов:
Катастрофата наречена `преродба во 100 чекори`
или скратено:
КАТАСТРОФАТА во 100 чекори.

Јас како што гледам,повеќето од вас водени од партиските авлијанери и папагали дискутирате за сосем различни и не наведени во темава нешта, и се вртите у круг како и на секоја друга тема,меѓувпрочем.
Чак што више некој од вас уште и ми кажува...
добар си ти ... добар...
али оној партискиот полтрон те растури,у ситуација у која што јас уопште не сум дискутирал со него,него на десет негови обиди темата да ја префрли и да збори за тоа како е жолто лисјето,јас десет пати го наведувам на правецот на дискусијата и он пак...бега и спомнува и множи жаби у услови у кој што топикот се баби.
:toe:
Луда работа.
Не е ни чудо што овака ве возат... (мислам на политичарите)
у услови во кои што повеќето од вас не знаат и не можат да го фокусираат своето внимание ни 10 мин. на даден топик.

Темата беше и е издржана,и е фокусирана на економските пред се `резултати` на владава.После тоа и на сите останати `победи` на Гвујо & C.O.
Соодветно,јас сеуште барам некој да се произнесе и да проба да ги побие ФАКТИТЕ кои што ги изнесов.
А не и он да политикува.
Уосталом,ако вака продолжите,за неколку месеци од сега само тоа и ќе ви остане,да се карате и да се лупате у гради додека се останато отишло у.п.м. заради тоа што некој `правилно` изменаџирал криза. :wink:
Еднашка ви напишав:
Ако у Македонија дојде на власт влада која што ќе ја носи државата директно у провалија,у амбис...
грото од населението нема да пробаат да делуваат против таквата разорна (по самите себе) политика,туку ќе гледаат да станат дел од неа.Само и само затоа што секој еден од тие `лутки` имал некој братучед,вујко или пријател... на позиција.
:jaj::toe::pos2:
http://uk.youtube.com/watch?v=2syZ4YpRkrE
O.K :toe:
Изборот секогаш си е ваш.
Ене ви го оној брадатиот и неизмиен планинец,со бели чорапи и едуциран на `најдобрите` вечерни курсеви... нека ве води и натаму.
Можеби... можеби подобро и не заслужувате?
Да?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Abe partiski nepartiski ama rabotava izleze ke i gi pamtite zborovite na Radmila :helou:

N

n/a

Гостин
Гвујо & C.O не ги добија изборите затоа што беа многу симпатични.
Ги добија изборите затоа што ветија подобар живот,подобар стандард и економски резултати.
6 месеци покасно они се соочуваат со најизразената рецесија било кога во Македонија,со отпуштања на вработени,затварање на целата македонска тешка индустрија и рекорден дефицит.
Јас барам отчет и одговорност.

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Ги добија изборите затоа што ветија подобар живот,подобар стандард и економски резултати.
6 месеци покасно они се соочуваат со најизразената рецесија било кога во Македонија,со отпуштања на вработени,затварање на целата македонска тешка индустрија и рекорден дефицит.
Многу тачно!

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
ама чудни луѓе има на форумов.а некој нешто за владава или за гујо и одма наааа...ти си србоман, ти си комунист, ти си ваков, ти си глумец,... трај и шири го од позади барем да не те боли а?.ако некој глуми неудрен у државата се знае кој е ! на кого му е се розово...на латас и на гујо.

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Игор, не дојде да се дообјасниме...
Инаку, сето ова што го пишуваш овде држи вода, но малку претенциозно е само ЕДНАТА страна да ја обвинуваш за состојбава, која патем кажано не е од последниве 7, туку трае веќе 17 години... како што велиш, и Јас барам отчет и одговорност, ама не само од последниве, туку од целокупната мафијашка структура која владее во државава од `91 па наваму...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нив к*р ги боли кој што бара, и што народот мисли... Легнаа во фотелјите уште 4 години, ја накуивиа капата, ке си го прчат сега. Па кога ке дојде година пред избори ке почнат да се фалат како направиле ова, како направиле она, и да ги бараат гласовите на народот...........

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
пеце, ќе го потврдиш со факти или ќе пиеме кафе само ?
Рекордна 12% Инфлација, Намалување на семејната кошничка за 50%, Налувње на буџетскиот капацитет за 20%, Зголемување на стапката на невработеност за 7%. Странски директни инвестиции воопшто. ....А на другата страна обид за покривање на сето ова, со популистичка политика, како Преговори за Име-Кои самата влада ги иницираше, Излегување на јавни настани и давање изјави на самозаслуга, церемонијални апсења, склучување договори како со космофон за мобилни телефони во администрација...со буџетски пари, давање ваучери по 250Е со буџетски пари при стапка на инф. од 12%. Зголемување на даноците со воведување на хасап систем. Кај е тука преродбата? Не бевме договорени за реклами коа се гласаше...туку за преродба.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Рекордна 12% Инфлација, Намалување на семејната кошничка за 50%, Налувње на буџетскиот капацитет за 20%, Зголемување на стапката на невработеност за 7%. Странски директни инвестиции воопшто. ....А на другата страна обид за покривање на сето ова, со популистичка политика, како Преговори за Име-Кои самата влада ги иницираше, Излегување на јавни настани и давање изјави на самозаслуга, церемонијални апсења, склучување договори како со космофон за мобилни телефони во администрација...со буџетски пари, давање ваучери по 250Е со буџетски пари при стапка на инф. од 12%. Зголемување на даноците со воведување на хасап систем. Кај е тука преродбата? Не бевме договорени за реклами коа се гласаше...туку за преродба.

Abe vaka ti rekoa da napises od Bihacka?

I da dojde Gospod da vladee so Makedonija ne ke moze da ja oprai po unistuvanjata na makedonskata ekonomija i nistenjeto na makedonstinata sto ja napravi plevelot narecen SDSM.

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
па зарем навистина очекувавте сите вие од политичарите да го одржат ветениот збор... е тогаш сами сте си виновни... а на идните избори гласајте за другите лажговци... е првите де... или вториве ли беа??? море сите се исти гомна... а партискиве полтрончиња се поисти, му солат памет на народов, демек нивните се најдобри, и сето тоа оти чавки им го испиле мозокот, па не знаат да размислуваат самите, туку како ќе им напишат од партиите... безр`бетници...

Kajgana Shop

На врв Bottom