"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Нема да цитирам кој што пишал за тоа што јас го пишав ке кажам само неколку работи. Прво ќе ти кажам тебе ogledalo не знам како сте ме разбрале јас не ја бранам минатата влада па сега ајде ја критикувам оваа сите се исти гледаат да си фатат добра позиција и гледаат што повеќе да украдат. Тоа што го кажав дека сме во затвор и тоа е точно јас се чувствувам како да сум во затвор а знаеш зошто затоа што на нас ни требаат за секаде визи да чекаш еден месец за да добијаш виза побрзо ке ми се одмили и одење и се.
GORAZDS ако ти треба тебе кукла можам слободно јас да ти дадам донација лично само јас немој да се правиш многу паметен као демек постар сум и се знам тоа можиш дома да му го кажиш. Како што кажав погоре не сум од никоја партија само ги кажувам работите какви што се. И да ти кажам дека моите дома никогаш пред мене не разговарале за политика не ми треба мене некој да ми кажува нешто што не сакам јас да го прифатам тебе ако ти кажуваат така дома терај си и не се замарај со другите.
babydol да не пофторувам по три пати и за тебе имам одговор ќе го видиш сам.
е па што тогаш пишуваш тука и се замараш чим твоите дома пред тебе не зборат за политика?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да не случајно сакаш да кажеш дека се недоволно паметни дека не се засегнати дирекно од ситуацијата?
Те моолам!
Паметни се тие,само знаеш дека паметните во Македонија не се на “цена“,или нивниот ум не вреди ништо доколку случајно или намерно не се во некоја партија.

Или како примерот со Оливер Димов и рибникот во Струга, кој откако проговори на Канал 5 за проблемот со кој се соочува, утредента беше веднаш награден со инспекција.
Ако Македонската дијаспора бара исти услови за бизнис кои им се нудат по Америка, Австралија, Канада, Германија, Франција....има да се изначекат уште стотина години.
Не велам дека нема Македонци кои сакат да се вратат и инвестираат во Македонија чисто од патриотски причини....но нивниот процент е многу мал.
Поголемиот процент си го гледа профитот и исплатливоста на бизнисот и инвестицијата, исто како и странските инвеститори кои доаѓаат во Македонија.
Никој не се враќа во Македонија од патриотски причини,секој тоа го прави првенствено од економски аспект,патриотизмот му е во втор или трет план.:toe:

Секој што потекнува од својата родна земја нормално дека го засега што се случува ама тие не можат да осетат на сопствена кожа како е. Влегуваш во продавница за најосновните работи имаш сметка од најмалку 500денари само се чудам како им е на оние кои земаат по 1000-2000денари социјално.:toe:
Многу им е тешко,барем на 20-30% на кој таа помош им е навистина потребна не ни влегуваат во продавница од на сите нам добро познати причини,кој некои од нас не сакаат намерно да ги согледаат.:toe:

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
е па што тогаш пишуваш тука и се замараш чим твоите дома пред тебе не зборат за политика?
:pos2::pos2::pos2:
не знам ти дали ги читаш сите постови или не ама гледај што сум пишала предходно. Кажав мене не ми треба некој од дома или било кој да ми зборува и јас по неговото да одам си кажав мој сопствен став за тоа што јас го гледам во нашава држава. А тоа што јас зборувам за политика тоа си е моја лична работа тебе тоа ич нека не те интересира или се плашите од тоа што го пишав т.е. се плашите од вистината?:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
не знам ти дали ги читаш сите постови или не ама гледај што сум пишала предходно. Кажав мене не ми треба некој од дома или било кој да ми зборува и јас по неговото да одам си кажав мој сопствен став за тоа што јас го гледам во нашава држава. А тоа што јас зборувам за политика тоа си е моја лична работа тебе тоа ич нека не те интересира или се плашите од тоа што го пишав т.е. се плашите од вистината?:toe:
Има неколкумина на кој им е страв да си ја признаат вистината.:toe:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Работата е во тоа што некои од нив се јавуваат од странство па не го разбираат твојот проблем,онака како што треба.:toe:
А да не е работата во тоа што некој се потатарчил за да отиде во странство ,ама увидел дека таму за професијата „јадач на трици по форуми„нема слободни работни места :) .

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
од каква вистина да се плашам? твојот сопствен став е да збореш против најдобрата влада од 1990 до денес?

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
од каква вистина да се плашам? твојот сопствен став е да збореш против најдобрата влада од 1990 до денес?

Не знам очигледно се плашите од многу работи кои треба да си ги признаете. А во што е оваа влада најдобра? Јас ништо арно не видов овие неколку години видов само конкретно за Прилеп правење на фонтани и паркови еее дечки на сите нас и на оние кои се без работа не ни требаат тие фонтани таму леб нема или луѓево што немаат пари од фонтаните можеби ќе јадат?????:toe:

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Не знам очигледно се плашите од многу работи кои треба да си ги признаете. А во што е оваа влада најдобра? Јас ништо арно не видов овие неколку години видов само конкретно за Прилеп правење на фонтани и паркови еее дечки на сите нас и на оние кои се без работа не ни требаат тие фонтани таму леб нема или луѓево што немаат пари од фонтаните можеби ќе јадат?????:toe:
Бидејки не сум Прилеп и незнам за Прилеп. И кои се тие работи од што се плашиме да ги признаеме?:vozbud:

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
пријателе лошо збориш...не е така.и јас не ги сакам ногу сдс ама гујо ќе ни ја е.. мамата...поштено.малку лоби-моби и зад кулисни игри...гујо повеќе нема шанси да добие избори во македонија.од проста причина шо мкд и е потребна на еу а тој тоа не го дозволува ,зашто како тој си знае(ја мислам заради пари не ради друго).пишував за овоа и на некоја друга тема и повеќе од јасно е дека еу го форсира бранко сакал тој или нејќел...па да не е улав тој да вика “ќе се видиме на парламентарни после четири години или кога сакаш тогаш“...не му се лепи толку ќе се разочараш од гујо не подалеку после извештајо у ноември.

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Бидејки не сум Прилеп и незнам за Прилеп. И кои се тие работи од што се плашиме да ги признаеме?:vozbud:
Епа дека се правиш паметен затоа ти кажав добар пример само ти не ми одговори што е тоа најдоброто. А за работите па вие сами си знаете нема потреба јас по форуми тука да пишувам нели сте умни и паметни нели е така??:pos2::pos2::pos2:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Да беше некој друг ке мислев дека има два усера , овие зборови се повеќе од познати.АБЦ почна да делува групно , ова мора мојсије прсти да замешал :)

Kajgana Shop

На врв Bottom