Интуиција.... Точна или не?

K

kat.<3

Гостин
верувам во мојот внатрешен глас, мислам дека тоа е гласот кој ги води чекорите на секој човек по неговиот вистински пат, само треба да знае да го чуе и да го послуша, после тоа парчињата ќе си дојдат на место и ќе си ја погодат бојата.
слушајте го вашиот внатрешен глас, со сигурност дека нема да погрешите.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Ne treba da se mesa intuicijata so loso predcuvstvo proizlezeno od nekoj strav fobija ili slicno.Takvo cuvstvo treba da se svrti vo pozitivna nasoka.Koga zboruvame za intuicija se misli na onoj vnatresen glas koj najcesto ne go zabelezuvame ,a koga ke ni se sluci nesto velime pa jas ova go predcuvstvuvav .toj nas cuvar skoro sekogas ne opomenuva ,zatoa mora da sme vnimatelni za sekoj mig na misla sto ke ni preleta i ako reagirame moze da se izbegnat mnogu losi raboti ili ke ni se slucat ubavi nesta .toj koj uspeal :smir: :smir: :smir: ednas mu e mnogu polesno da go prepoznae toa .

IDontWantU2Know

Perfect imperfection
Член од
1 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
veruvam vo mojata intuicija..100%...iako ponekogash ne sum se rakovodela spored toa.i se pokazalo deka trebalo..ne sum se pokajala...zoshto barem go imav tocnoto cuvstvoto ...i pokraj toa sto sum ja izbrala drugata opcija...pa kako inaku bi znaela dali e intuicija ili sreka...

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Ne znam dali ja imas procitano "Mokta na potsvesta". Procitaj ja pa sam ke zaklucis. A i jas se soglasuvam so toa, sto ti e pisano, toa ke ti se desi, kolku sakas pazi se, toa sto treba da se sluci ke se sluci.

IDontWantU2Know

Perfect imperfection
Член од
1 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
Ne znam dali ja imas procitano "Mokta na potsvesta". Procitaj ja pa sam ke zaklucis. A i jas se soglasuvam so toa, sto ti e pisano, toa ke ti se desi, kolku sakas pazi se, toa sto treba da se sluci ke se sluci.

Jas ja imam procitanop.Joseph Marphy e isklucitelen.Imam procitano i drugi knigi povrzani so toa kako "mokta na pozitivnoto razmisluvanje" od Norman Vincent Peal...ne znam sto si sfatila ti od toa..no taa kniga e sprotivstavenost na "sto ti e pishano toa ke ti se sluci"....
mokta na potsvesta..toa ne e mokta na sudbinata..vsushnost ti ja sozdavash tvojata "sudbina" so nacinot na koj so razmisluvash....
ne beshe zemen Bog ili nekoja druga visha sila kako faktor..naprotiv

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.094
Поени од реакции
5.740
Не знам колку имате слушнато за изреката која најмногу ја објаснува интуицијата "Во животот се остваруваат најголемите стравови, и најголемите желби"..Ако потсвесно си убеден дека ќе ти се случи нешто лошо да знаеш големи се шансите тоа да се случи од самата помисла!!Така да, обиди се да не мислиш на тоа и да го избркаш лошото мислење од тебе, зошто од страв ќе го направиш тоа од што се плашиш!!Живеј среќно, и не мисли на лошо0 и ќе видиш дека лошите работи полека полека ќе исчезнуваат, односно одбегнуваат!!!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Верувам во мојата интуиција.Досега не ми се случило да згрешам.

D

Delux

Гостин
Интуицијата е јака ствар...особено во знакот на риби:)

Еднаш порано се сеќавам на еден муабет од еден госопдин-Вака ми вели:
-Абе слушниме да ти кажам,таа судивката во извршно знам дека ме мисли,еве сега јас милсам на неа,ама биди сигурен дека и та мисли на мене...дете тоа се вика интуиција

Вака изгледаше мојот тогаш лош ден:pos::pos::pos:

Веројатно не беше точна неговата интуиција,можеби дека ми кажал баш мене,а не на судивката.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.429
Се потпирам на мојата интуиција но не до крај иако до сега се што сум направил по интуиција не сум погрешил. Не знам зошто целосно не и се препуштам - можеби се работи за некој страв, таков сум - зихераш, додека не сум сигурен 100% не одам напред.

Член од
5 декември 2007
Мислења
169
Поени од реакции
0
интуиција или шесто сетило, никогаш не ме е подвело, не разумувам баш как подс'знанието диктува , ама некако ја усекјам душата на човек што стои спроти мене.
и ного пати ,човек кој за пр'в пат го видувам и не ми е сторил ништо, интуицијата не ми дава да се доближа до него, некаква непријаз'н чувствам, и обратно понекогаш човек,кој се др'жи студено, настрани, всуштност е благ и арен и дружството со него е вистинско, али се окаже сетне оти он си има причина за то да не се открива пред секи,например бил е наранјаван ного пати от то што е бил арен со сите.
Кат помине време - се разбере баш кој каков е и интуицијата излезе се во право!

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Veruvam vo intuicija,nekolku pati sum predcuvstvuvala nekoi situacii koi se slucile po nekolku casa ili naredniot den

Член од
3 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Pa zavisi ... Cuvstvoto na intuicija mnogi cesto e pomesano so strav od nesto so veke ni se slucilo pa mislime deka pak ke ima nesto slicno, ili pak nekoj grd spomen so ne sakame da se povtori pa od pretpazlivost se zatrupuvame so losi misli.... Da , imam intuicija za poveketo raboti ,za zal pretezno za nesto loso,ama se trudam da gi usmeram mislite vo pozitivna nasoka...Bidejki obicno so mislime nesvesno potiknuvame da ni se sluci...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па не верувам премногу во тие работи, но сепак се случувало да си ја послушам својата интуиција и во поголемиот дел од случаите не сум згрешил.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
темава е грешка од почетокот , интуиција не значи претчуство , туку значи веднаш да ја насетите суштината на работата , и е зависна од рационалноста , а претчуството е тотално поинаков феномен , кој зависи само од емоционалната состојба во моментот

Kajgana Shop

На врв Bottom