Кајганџии - моторџии, ајде да се преброиме, правиме тура!

pa brat mojata e 125 ama odi 190 so rezonanten i felni i sportski filter a e od postarite aprilii eve slika ovaj model e ama ne e taja slicna e malce
APRILIA_RS125.jpg

А ти мил другаре лажоман за да ти оди априлиа РС125 190км/ч треба да и имаш ставено клип Polini 152cc3 филтер, ауспух и нов ECU(палење), така да твојата и да е со се шо викаш ти максимална може да и е 175-180 преку сила. Ги немаш најважните делови ставено ти. Како што почна со лажењево и турбо ќе испадне дека имаш

Моето моторче не верувам да го издржи напорот на долго возење, а радо би некој зад себе ако ме седне...:):)

Моето моторче не верувам да го издржи напорот на долго возење, а радо би некој зад себе ако ме седне...:):)
Е ај чим си запнала, ке те седнеме или ја или кенгур-мада појше ми иде работава дека горенаведениот ке те седне, ипак он ни е сајбер-јебо :pos2:

ok be brat ko ne veruvate ko ke ideme na prolet ke me vidite
Абе другар Tuning изивини вака ама како да подврзуваш ти? Или имаш априлија (тури оригинална слика) или немаш, или имаш Фиат 1300 со незнам каков си мотор ама и од него нема слика. И сега кој ке ти верува?

Дечки да не забегавте малце од темава??? Ако сакате вакви муабети отворете си нова тема овде се прави муабет чисто за пролетната екскурзија....

Таа е затворената верзија, ама во македонија не се носи таа само Full Power ја носат таа е точно 21KW така пишува и во собраќајната.Побарај на нет така Full Power. А еве едно клипче [media]http://www.youtube.com/watch?v=bpbK4KPmy4M[/media] тука има за јамахата пишува максимална брзина 115, али еве и до 130 да оди над тоа не верувам.

Е ај чим си запнала, ке те седнеме или ја или кенгур-мада појше ми иде работава дека горенаведениот ке те седне, ипак он ни е сајбер-јебо :pos2:
не ми вади муабети бе! бреееј...
него моето мене едвај ме тегне низ град па камо ли уше еден г`з. коа ќе зеам звер некад... можда... :P за едно 10 години :pos: ќе праам тура со вас. а за пролетва тешко, освен ако не се снајдам некако, ќе видиме, има време -))

@саше-знам дека каталошки оди толку, ама додај плус 20-30(макс) на тоа и ете ти некоја солидна брзина
иначе, не сум знаел дека рс ги носат фул, иам читано за тие, ама незнаев за тука. мислев дека одат по нарачка само :helou:

Мислам дека 15 највише да оди повеќе од декларираната, сепак 15кс е нема сила толку, а и 4 тактен е не е толку експлозивен како РС, сепак јамахава ќе биде многу поиздржлива од априлиата и поевтина за одржавање. Зошто вака на априлиата пишува во Users Manual на секој 16 000км клип да се менува. А плус тоа и улје треба да ставаш.Така да ако земеш и априлиата и јамахата секоја си има свој предности.Јамахата е поевтина за одржавање и поиздржлива, додека априлиата е побрза и поспортска.

Аман...

Нека остане темава за тоа што е отворена. За максимална брзина на машини и слични тракатанци отворете посебна тема. Сите наредни офтопик постови ќе бидат избришани.

I dobro sea so praime so proletnava ekskurzija ke se organizirame ili ........... sve propaga?????????

Далеку од пропаѓање... во најлош случај ке биде само собиранка на кајганџиите моторџии од Скопје и некое крукче. Не се секирај, еднаш да се подобри времето па потоа за возење ке се размислува.

Дефинитивно добро измислено, секоја чест.. туку какви мотори треба да се има, мора ли да се над 50 сс, и да се некои чопери :) позз баш би сакал оваа да се случи..

Зошто никој не одговара? :) дајте кажете ... може или неможе... ај поздрав

Ај мене нек ме вози некоооој?!!! :pipi:

Па се чека од Мистичен одговор.... Мислам дека собиранка на скопјани ке биде изводлива, и ке може да се вози се што е на 2 тркала, брчи и развива минимум 40 км/ч. За поголема не верувам, повеќето имаат веспи, нема шанса да се извозат многу км во еден ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom