iPod помош

Член од
22 јануари 2006
Мислења
75
Поени од реакции
0
здраво,

ме интересира дали некој има искуство со гледање филмови од ај-под на ТВ. Тоа наводно оди преку кабел од портот за слушалки на ај-подот директно во телевизорот и влегува во аудио и видео ин. Мене ме интересира каков е квалитетот на филмот потоа на ТВ екранот, дали е резолуцијата послаба отколку истиот филм пуштен на компјутер?

фала

здраво,

ме интересира дали некој има искуство со гледање филмови од ај-под на ТВ. Тоа наводно оди преку кабел од портот за слушалки на ај-подот директно во телевизорот и влегува во аудио и видео ин. Мене ме интересира каков е квалитетот на филмот потоа на ТВ екранот, дали е резолуцијата послаба отколку истиот филм пуштен на компјутер?

фала

Тоа ама ич не зависи од ајподот, туку од квалитетот на сликата на филмот.

Знае некој колку е моменталната цена на iPod во Duna comp.?

18 банки за 30ката. Многу скапо, дерат Дуна маме им.

Nema smisla tolku skapo da e vo Makedonija... ipod classic 80 gb sekade vo svetot e 250 dolari = 10000 den, a vo Makedonija 17000(so ddv).. zatoa jas si poraciv od stranstvo. Isto ipod touch od 8 gb sekade e po 12 000 tuka 20000

прескапи се немат смисла ова шо прает за 100 еур имат 30 или 40 гб и под она со видео мп4 или како се викат

Nema smisla tolku skapo da e vo Makedonija... ipod classic 80 gb sekade vo svetot e 250 dolari = 10000 den, a vo Makedonija 17000(so ddv).. zatoa jas si poraciv od stranstvo. Isto ipod touch od 8 gb sekade e po 12 000 tuka 20000

друже тука во Словенија тој со 80гб е 265еур, во Франција е 259еур... Така да не гледам некоја огромна разлика со 17000 ден (280еур)... Тоа дека во САД техниката е поефтина е точно, ама во Европа цените се горе долу исти ко кај нас. Поправи ме ако грешам. ПОздрав

se slozuvam so crazy ne ti se isplati da cekas dodeka ti ja pratat o SAD no gokolku imas prijatel tamu polesno ke e

Ајпод е преценета ствар. Ест да е стварно шик и е квалитетно парче хардвер, ама што ке ви се 80 гига за музика бе? Едно мп3 плеерче од гига ке збере 200 песни, ке пишти ко лудо за 1500 денари. Помодарство јебига. iPod shuffle или Nano 4GB би зимал ако зимам, ем се помали, ем поевтини. Башка шафлот е ко штипче, моеш со него косата да си ја фатиш (ако си женско)

Jas si kupiv ipod classic 80giga i bidejki imam golema kolekcija muzika, filmovi i tv serii i mi se najde taman kako so treba... Staviv epten mnogu raboti na nego i uste imam mesto, poveke od dovolno. Go updatirav firmware-to i shiba ko lud. Mislam deka ne e precenet..Go plativ 275 evra i za tie pari e odlicen.

Jas si kupiv ipod classic 80giga i bidejki imam golema kolekcija muzika, filmovi i tv serii i mi se najde taman kako so treba... Staviv epten mnogu raboti na nego i uste imam mesto, poveke od dovolno. Go updatirav firmware-to i shiba ko lud. Mislam deka ne e precenet..Go plativ 275 evra i za tie pari e odlicen.

Дали ти се има до сега десено да го приклучиш iPod-от на друг компјутер и после тоа да не ти ги препознава песните?
Токму ова ми се случи пред некој ден и сега треба наводно да му праам re-sync, што ќе ми одземе многу време (27гб музика), а башка ја неам музикава на PC (ја избришав од кога го земав ајподот:uvo:)

Ени адвајс???

Дали ти се има до сега десено да го приклучиш iPod-от на друг компјутер и после тоа да не ти ги препознава песните?
Токму ова ми се случи пред некој ден и сега треба наводно да му праам re-sync, што ќе ми одземе многу време (27гб музика), а башка ја неам музикава на PC (ја избришав од кога го земав ајподот:uvo:)

Ени адвајс???
Ne sum go priklucuval na drug kompjuter, no tvojot problem e sto sinhronizacijata ti e avtomatska. Toa znaci ako izbrises nekoja pesna od tvojot pc, avtomatski se brise i od ipodot. Istoto vazi i ako go priklucis na drug pc. Pak ke treba da gi stavis pesnite na ipodot. Ama stom gi nemas baraj drugo chare. :) No pred da gi snimis pesnite vo ipodot vo itunes napravi si manual synchronise. Taka nema da ti se brisat koga ke sinhroniziras drug pat.

p.s.Edinstvena zabeleska okolu ipodot mi e sto e celosno zavisen od itunes.

Ени адвајс???

Јас имам истотака ipod и сум го приклуцил на др. компјутер и секогаш прашува дали сакаш да ја префлиш песните

Ne sum go priklucuval na drug kompjuter, no tvojot problem e sto sinhronizacijata ti e avtomatska. Toa znaci ako izbrises nekoja pesna od tvojot pc, avtomatski se brise i od ipodot. Istoto vazi i ako go priklucis na drug pc. Pak ke treba da gi stavis pesnite na ipodot. Ama stom gi nemas baraj drugo chare. :) No pred da gi snimis pesnite vo ipodot vo itunes napravi si manual synchronise. Taka nema da ti se brisat koga ke sinhroniziras drug pat.

p.s.Edinstvena zabeleska okolu ipodot mi e sto e celosno zavisen od itunes.

Па да, таа опција за мануална организација ми е цело време пуштена. Другиот компјутер на кој го приклучив, воопшто немаше ни инсталирано iTunes, а сепак нешто се заеба и нејќеше после да ги чита песните, иако беа сеуште во iPod-от. И да, се слагам дека зависноста од ајтјунс сакс, али тоа е тоа. Иначе какви слушалици користиш? Оригиналните или имаш нешто докупено? Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom